​​Andrei Baciu, propus ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și apoi retras, a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Andrei Baciu făcea deja parte din echipa lui Victor Costache încă de la începutul mandatului acestuia de ministru al Sănătății, în calitate de consilier. Alături de Andrei Baciu, miercuri a mai fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și Vasile Lucian Pintea, șeful Serviciului județean de Medicină Legală din Bistrița Năsăud.

Andrei BaciuFoto: AGERPRES

Andrei Baciu are 33 de ani, este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila și are studii de management în domeniul sănătății în Marea Britanie.

Andrei Baciu, care avea atunci 29 de ani, a fost propus, în noiembrie 2015, de Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Sănătății. Propunerea a fost retrasă după doar câteva ore, după ce în presă au apărut fotografii în care Andrei Baciu apărea îmbrăcat în lenjerie intimă, ca fotomodel.

Ministerul Sănătății are, în acest moment, patru noi secretari de stat (vechii secretari de stat, din mandatul de ministru al Sorinei Pintea, au părăsit și ei ministerul după ce fostul guvern a fost demis prin moțiune de cenzură):

  • Horațiu Moldovan - medic, specialist în chirurgie cardiovasculară
  • Nelu Tătaru - medic chirurg, președintele PNL Vaslui
  • Vasile Lucian Pintea - medic, șeful Serviciului județean de Medicină Legală din Bistrița Năsăud
  • Andrei Baciu - absolvent de Medicină și de studii în domeniul managementului medical.