Ministrul Sănătății Victor Costache a anunțat, marți, că Institutul Cantacuzino va putea produce vaccinuri în următorii 4 sau 5 ani și, deocamdată, această instituție va rămâne în subordinea Ministerului Apărării, relatează Mediafax.

Victor CostacheFoto: AGERPRES

„Institutul Cantacuzino - deja discutăm între noi. Înteleg ca stă foarte bine organizat. Se poate organiza, dar va dura între 4 și 5 ani până va produce vaccinuri”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Acesta a spus că momentan Cantacuzino rămâne în subordinea Ministerului Apărării.

Întrebat despre declarațiile fostului guvern, care anunța că institutul ar putea produce vaccinuri în maximum 2 ani, ministrul a spus că acestea sunt detaliile pe care le-a primit.

„E bine să fim realiști. Să fim exacți. Nu am făcut audit la Institutul Cantacuzino. Informațiile sunt despre un institut care nu este în subordinea mea”, a explicat Victor Costache.

În luna aprilie 2019, Gabriel Leș a spus, în calitate de ministru al Apărării, că s-ar putea ca, din 2020, la Cantacuzino să fie produse vaccinuri: „Vreau să fiu foarte sincer, cu toate că Ministerul Apărării Naţionale de la preluare, de un an şi jumătate, şi-a asumat şi doi ani ca termen de livrare a unor vaccinuri, nu cred că vom reuşi să-l respectăm. Dar, cel târziu până la mijlocul anului viitor, dacă toate lucrurile merg pe drumul pe care am pornit acum, cred că vom putea discuta şi despre aceste vaccinuri”.