Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament şi igienă, după ce o femeie a făcut public pe o reţea de socializare un caz petrecut în urmă cu două zile, când a ajuns cu copilul la Urgenţe. Femeia a scris, pe Facebook, că "doctoriţa care l-a consultat mirosea a urină, avea dresurile rupte, fusta descusută şi halatul plin de mizerie".

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

"Nu avem nicio sesizare oficială la nivelul spitalului până în prezent, dar ne-am autosesizat după ce am văzut în presă şi s-a luat legătura cu şeful de secţie. Conform Regulamentului de ordine interioară şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare, medicul şef va proceda în consecinţă, va evalua situaţia şi vom vedea ce măsuri se impun, după ce medicul şef de secţie va face o notificare scrisă. Medicul pediatru respectiv este pensionar, dar lucrează cu acte în regulă în ambulatoriul de specialitate", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Alina Neacşu.

Femeia care a făcut public acest caz susţine că în momentul în care a ajuns la spital, doctorița respectivă era de gardă și i-a consultat copilul: "Am avut şocul vieţii mele. De la intrare te ia un miros de urină, doamna doctor mirosea a urină, dresuri fine rupte, parcă hărtănite de câini, papucii care trebuiau sa fie albi erau rupţi (...), fusta descusută, iar halatul plin de mizerie. (...) Acest medic şi-a permis să pună mâna pe fiul meu, care a vomat ulterior la toaleta din spital", a scris femeia pe o reţea de socializare.