Imagini cu "mizeria absolută" și cu "jegul gros" din Spitalul Județean Brașov au fost publicate pe Facebook de către deputatul USR Emanuel Ungureanu. "Ce este dezolant e modul în care tolereaza personalul această mizerie", afirmă el. Reprezentanții spitalului susțin că vestiarele unor cadre medicale sunt amenajate temporar la subsol, pentru că unitatea medicală este în reabilitare, iar capacele de WC lipsesc pentru că se fură. Ei mai spun că luni se va întruni Comitetul director, pentru a vedea cum a avut acces deputatul la subsol.

imagini din Spitalul Judetean BrasovFoto: Captura

Imaginile au fost filmate atât la subsolul spitalului, acolo unde se află vestiarele personalului medical care lucrează pe secții, cât și la parterul unității. Filmulețul arată o imagine de nedescris, cu dulapuri vechi, cu praful pe ele, cu o cutie pe post de coș de gunoi, gunoaie aruncate, vestiare cu uși strâmbe sau pereți scorojiți.

  • "JEG GROS la Spitalul Județean de Urgență Brașov! Priviți cum arată subsolul Spitalului Județean Brașov, locul unde se află vestiarele personalului care lucrează pe secții.
  • Din această COCINĂ medicii și asistenții pleacă în spital, la patul bolnavilor.
  • Mai poate mira pe cineva că pacienții vin aici cu o boală și pleacă cu trei, după ce contactează bacterii multirezistente la antibiotice?
  • (...) Nu vă puteți imagina cât de NEGRE de jeg sunt mopurile cu care se șterge pe jos, în băi sau pe secții", a scris Ungureanu.

El spune că a făcut această filmare sâmbătă seară, după ce a vorbit cu o pacientă infectată cu stafilococ auriu în luna mai, în secția de Ortopedie a acestei "bombe biologice".

Deputatul USR a declarat, la Digi 24, că acest filmuleț este doar o parte din "imaginea unei cocine". "Acolo este o catastrofă pentru toți brașovenii. N-am văzut în viața mea atât de mare jegul. Ce e dezolant este modul în care tolerează personalul medical această mizerie. Este un pericol de contaminare", a adăugat el.

Directorul spitalului: Suntem în reabilitare/ Capacele de WC lipsesc pentru că se fură

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Brașov susțin că vestiarele unor cadre medicale sunt amenajate temporar la subsol, pentru că unitatea medicală este în reabilitare.

"Spitalul este în reabilitare. În subsol nu se schimbă nici un medic. Sunt dulapuri pentru brancardieri, infirmieră și câteva asistente care nu au spații în secție pentru vestiar. Spațiul este temporar destinat pentru așa zis vestiar. În privința curățeniei există personal angajat care are atribuție. Capace la toaletă o să vă comunic mâine ( luni - n.r.) câte se cumpără pe luna și sunt furate. Întrece orice imaginație”, au declarat pentru Mediafax reprezentanții SJU Brașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Marius Leonte, luni se va întruni Comitetul director, pentru a vedea cum a avut acces deputatul la subsolul spitalului.

"O aripă, cea mare, a spitalului este în reabilitare. Este închisă. Toate activitățile se desfășoară în aripa mică. Ce s-a filmat este locul unde se schimbă infirmiere, brancardieri și câteva asistente, restul vestiarelor fiind pe secții. Medicii pe secții se schimbă. Mi se pare o filmare tendențioasă. Când se lucrează într-un spital este normal să fie și praf. În privința toaletelor, acolo intră cine vrea și când vrea, se pleacă și cu capacele de WC. Luni se întrunește Comitetul director. Vom vedea și cum s-a filmat în subsol, cum au avut acces”, a declarat Leonte.