​Licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a spitalului regional din Iași a fost lansată vineri de Ministerul Sănătății pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE). Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor pentru cei interesați este 31 ianuarie 2020.

Spitalul regional din IasiFoto: Ministerul Sanatatii

Potrivit Ministerului Sănătății, proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar semnarea contractelor de finanțare este estimată până la începutul lunii februarie 2020.

"Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iași este cel mai avansat. Practic, astăzi am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a viitoarei unități spitalicești. Cei care câștigă licitația, au termen 1 an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Documentația de atribuire este disponibilă aici: http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100082030.

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Cele 3 spitale regionale de urgență ar urma să crească capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice dupa cum urmeaza:

  • Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;
  • Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;
  • Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
  • Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
  • Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;
  • Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;
  • Centru de radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova

Numărul total de paturi:

  • Iasi = 850 paturi
  • Cluj = 849 paturi
  • Craiova = 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.