​1.153.037 de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei până la data de 1 decembrie, cu vaccinul cumpărat și distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

VaccinFoto: Agerpres

"S-a înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus tip B (în perioada 25 noiembrie - 1 decembrie - n.r.). (...) De la începutul sezonului au fost confirmate nouă cazuri de gripă: patru cu virus AH3, un caz de gripă cu virus AH1 şi patru cu virus B", a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 25 noiembrie - 1 decembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 88.394, cu 13,2% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (78.061) şi cu 2,8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (86.002).

În aceeaşi perioadă au fost raportate la nivel naţional 41 de cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut (123 cazuri).

În plus, au fost raportate 10 cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu patru mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu şapte mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.