O tânără în vârstă de 19 ani a murit la câteva zile după ce născuse la Spitalul Județean din Brăila. După naștere, tânăra a mers la spital cu dureri, dar medicii i-au spus că are discopatie și au trimis-o acasă. Când s-a reîntors la spital, fata a murit, scrie Mediafax. Din primele informații, tânăra avea septicemie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânăra a născut în urmă cu trei săptămâni și a revenit la spital vinerea trecută, din cauză că avea dureri abdominale. Medicii au consultat-o și au trimis-o acasă, susținând că are discopatie.

La sfârșitul săptămânii trecute, tânăra a fost adusă în stare gravă la același spital, dar după câteva ore a murit.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că la comisia de malpraxis nu a fost depusă nicio plângere, astfel încât nu pot începe ancheta. Conform procedurilor, comisia nu se poate autosesiza.

Poliția a început însă cercetări sub coordonarea unui procuror și a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă: "A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, este o cercetare in rem sub coordonarea unui procuror", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.