Ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea, susține că "nu a cerut niciodată" Asociației Dăruiește Viață să vireze statului român banii strânși din donații și sponsorizări pentru construirea spitalului oncologic pentru copii - sumă care se ridică la aproximativ 26 de milioane de euro. Pintea mai spune că "nu s-a pus niciodată problema" să facă plângere la procurori împotriva ONG-ului fondat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, au declarat public că Sorina Pintea le-a amenințat, într-o întâlnire care a avut loc recent la Spitalul Marie Curie, că va sesiza procurorii în cazul în care ONG-ul care construiește din donații și sponsorizări primul spital din România dedicat copiilor bolnavi de cancer nu va vira statului român cei 26 de milioane de euro strânși pentru acest proiect.

Sorina Pintea a admis că în timpul întâlnirii cu cele două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață, la care au participat "15 persoane", inclusiv "managerul spitalului, doctorul Cîrstoveanu, doctorul Stanciu", au existat și "momente tensionate". Ea i-a îndemnat pe jurnaliști să îi întrebe pe cei prezenți la întâlnire ce s-a discutat.

"Au fost 3 ore de discuții, tensionate pe alocuri, în contradictoriu. Concluzia la final a fost că trebuie să mergem înainte", a spus Sorina Pintea. Întrebată care a fost motivul pentru care "discuția a fost tensionată", Sorina Pintea a replicat că "fiecare dintre noi vrem să facem bine".

"Eu nu cred că a fost un scandal. Eu cred că a fost o ședință de lucru pe care o au oamenii care doresc să facă lucruri, o ședință de lucru care a durat trei ore. E adevărrat, uneori mai tensionate, dar până la, urmă scopul e acela de a face bine. Tot ceea ce a apărut în spațiul public, care mărturisesc, pe mine m-a surprins, însă nu am dorit să comentez, nu aș vrea să comentez. Sunt documente care probează ceeea ce aș putea să spun, am fost acolo 15 persoane. Deci comentariile mele ar fi de prisos, important e să se facă ceva bun pentru copii. Dacă considerați că semnarea acestui acord, pe care l-am negociat cu indicatori, pentru că acești indicatori i-am adăugat, reprezintă un soi de contrapondere, credeți-mă, eu nu aș amesteca copiii în aceste povești", a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul interimar al Sănătății a adăugat că "în primul rând vreau să vă spun că nu știam nici eu, nici ceilalți de acolo că e vorba de o sumă de 26 de milioane, niciodată nu s-a pronunțat o cifră, în intervalul celor trei ore. Nicio clipă, niciodată. Repet, au fost trei ore de discuții tensionate pe alocuri, în contradictoriu, care cred eu că la final au dus la ceva bun, pentru că în final am rămas cu managementul spitalului, cu doctorul Cîrtsoveanu, cu ceilalți și concluzia a fost, de fapt, că trebuie să mergem înainte pentru că întâlnirea a fost organizată cu scopul de a sprijini și a întreba ce se întâmplă cu anumite chestiuni, de exemplu de ce nu e montat încă RMN-ul aprobat acum doi ani și livrat din 20 martie 2019, care nici în acest moment nu funcționează, pentru că ploaia de azi noapte l-a indundat de exemplu. A costat 3 milioane de lei. E luat prin fonduri Banca Mondială și noi trebuie să dăm explicații Băncii Mondiale de ce am achiziționat și n-am montat."

"Eu pot să vă spun că statul român nu se poate implica în a gestiona bani privați, dar el are obligația să se implice în gestionarea banilor publici și atunci când trebuie să facă o investiție din bani publici, trebuie să se asigure că totul e în regulă. S-a spus că noi nu vrem să dăm bani pentru aparatură, am dat un RMN, peste care plouă în acest moment", a mai spus Sorina Pintea.

Asociația Dăruiește Viață construiește de la zero, din donații și sponsorizări, primul spital de oncologie pediatrică din România, în curtea Spitalului Marie Curie din București.

De asemenea, fondatoarele Dăruiește Viață au anunțat, ieri, că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie.