VIDEOINTERVIU Anchetele în cazul Colectiv - dosarul care vizează autorizațiile date clubului, aflat în instanță, și cel care vizează intervenția medicală din seara incendiului și zilele care au urmat, inclusiv acuzația că mulți dintre răniți s-au infectat cu bacterii spitalicești, în cazul unora dintre ei aceasta fiind cauza decesului, dosar care se află în continuare la Parchetul General - au bătut pasul pe loc câțiva ani, dar în ultima vreme "lucrurile se mișcă", afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv.

Mihai GreceaFoto: Hotnews

Cu doar câteva zile înaintea împlinirii a 4 ani de la incendiu, la Parchetul General au fost chemați în premieră, pentru a fi audiați în dosarul Colectiv, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nicolae Bănicioiu, care era ministrul Sănătății pe 30 octombrie 2015. În timp ce Raed Arafat s-a prezentat la audieri, Nicolae Bănicioiu a lipsit din "motive personale".

Despre dosarul de la Parchet, care se cercetează de 3 ani, Mihai Grecea spune că "Nu vreau să fiu conspiraționist, dar după plecarea lui Augustin Lazăr am văzut că a început să se miște dosarul. Nu e o legătură care se poate face în mod obligatoriu, probabil este o coincidență, una dintre coincidențele care ne fac viața atât de interesantă în România."

În ceea ce privește dosarul aflat în instanță, Mihai Grecea speră ca în primăvara anului viitor să avem o primă sentință.

"Speranțe sunt că se va face lumină în cazul ăsta", mai spune Mihai Grecea.

Citește și: