Medicul Dan Grigorescu: Raed Arafat nu a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși din țară, înființată după Colectiv / S-au întâmplat suficiente grozăvii încât să determine dislocarea sa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 28 octombrie 2019, 8:03 Actualitate | Sanatate


Dan Grigorescu
Foto: Arhiva personala
​​Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, "nici n-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv", afirmă medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov. Dan Grigorescu a reușit să amenajeze, la Brașov, prima Unitate Funcțională pentru Arși din țară, cu două paturi pentru mari arși, cumpărate dintr-o sponsorizare oferită medicului.Dan Grigorescu subliniază că "s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care EL, SUPREMUL, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență".

"Știți voi, români, că, în afară de Ministrul Sănătății Sorina Pintea, nimeni de la DSU nu a binevoit, din februarie și până acum (adică de 9 luni!), să vină să se convingă nemijlocit cum arată Unitatea Funcțională de Arși de la Brașov? Și să se intereseze dacă ar trebui sprijinită suplimentar și din resursele lor? Cum s-o facă dacă erau ocupați cu "îngroparea" virtuală a probelor care le incriminau nepriceperea? Cum?", se întreabă retoric medicul Dan Grigorescu.

De remarcat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a coordonat intervenția din seara incendiului din clubul Colectiv, nu a vizitat nici unitățile pentru mari arși de la Timișoara și Iași, care au câte 5 paturi și au fost inaugurate recent. La inaugurarea acestora a fost prezentă doar Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


Așa arată Unitatea Funcțională pentru Arși de la Brașov

Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, este unul dintre primii medici care vorbesc deschis, în aceste zile, despre necesitatea "dislocării" lui Raed Arafat de la conducerea sistemului pentru situații de urgență din România.

Sub titlul "Săriți, bă'! Iar îl atacară pe Arafat!", chirurgul Dan Grigorescu a postat, pe pagina sa de Facebook, un text în care mărturisește faptul că ”în anul 2012 am ieșit în stradă cu întreaga familie ca să-l apăr pe Raed Arafat", însă de atunci, atrage atenția medicul, "s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care el, supremul, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență. Acelea reale, neașteptate, grave, nu cele îndelung planificate ca "igzircițiu"!"

Medicul Dan Grigorescu mărturisește că "acum, după 'explozia' în spațiul public a înregistrărilor video de la Colectiv, mă simt golit emoțional și trădat la modul absolut. Adică unii, printre care, fără modestie, mă număr și eu, s-au străduit, după acel moment de imensă grozăvie, să facă ceva pentru a ușura suferința viitorilor pacienți cu arsuri, în timp ce alții și-au concentrat energiile pentru a-și ascunde, în tenebrele instituțiilor pe care le conduceau, urmele incompetenței aduse la nivel grotesc."


Raed Arafat

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, a reușit să amenajeze, în secția pe care o conduce, prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv, cu un sector pentru mari arși care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat. Dotările din acest sector au fost cumpărate dintr-o importantă sponsorizare primită inițial de medic, completată ulterior cu alte două, mai mici. Sectorul pentru mari arși de la Brașov este funcțional de la începutul acestui an. Anterior, în România existau, pentru pacienții cu arsuri grave, 11 paturi performante la Spitalul de Arși și Spitalul Floreasca din București, însă, potrivit medicilor consultați de HotNews.ro, acestea nu sunt paturi de siguranță pentru mari arși.

Luna aceasta au fost inaugurate, la Timișoara și Iași, două unități funcționale pentru mari arși, care au, în total, 10 paturi.


Medicul Dan Grigorescu despre Unitatea Funcțională pentru Arși de la Brașov și Raed Arafat:

"Săriți, bă'!
Iar îl atacară pe Arafat!

În 2012 am ieșit în stradă cu întreaga familie ca să-l apăr pe Raed Arafat. Nu pentru că eram convins că ar fi meritat pe deplin (avea, în opinia mea, bube încă de pe atunci). Nicidecum. Norocul lui a fost că, pe vremea aceea, aș fi sărit pentru oricine ar fi devenit un inamic public al concepțiilor legate de sănătate ale Președintelui Băsescu.

De atunci s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care EL, SUPREMUL, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență. Acelea reale, neașteptate, grave, nu cele îndelung planificate ca "igzircițiu"!

M-am numărat și eu printre cei care, în ultimii ani, i-au analizat neîmplinirile și i-au criticat neajunsurile dovedite.

Poate de aceea nici n-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv. M-am bucurat cel puțin că, ignorându-ne, măcar nu ne-a băgat bețe în roate... De aceea zic: mare om, mare caracter, domnul secretar de stat!

Iată de ce vreau să-i sar în ajutor încă o dată, acum, când toți îl vor plecat de la DSU, pe motiv că, pe lângă eșecurile din Apuseni, de la Siutghiol, de la Colectiv, de la Caracal (printre care transportul aerian al deputatului de Moldova pentru o banală durere de mațe este definitoriu pentru alocarea ineptă de resurse aflate deseori la un nivel critic), auzi minciună, nici nu se poate lăuda cu ceva succesuri mai acătării. Pe scurt, nu a cam făcut mai nimic, zic ingrații ăștia.

Ba a făcut, măi nerecunoscătorilor!

La Brașov aplicația RO-ALERT păstorită de DSU/IGSU ne-a anunțat după vreo jumate de oră că "tocmai" a trecut ursul! Sau că vine vijelia după ce deja trecuse!

Tot la Brașov ne sună sirenele miercurea fix la 12.00 "a alarmă"! Să ne obișnuim cu sunetul. Și să-l recunoaștem, în caz că va fi vreodată "pe bune".

Nu-i așa că e destul să-l venerăm pe veci?

De aceea zic, pentru toate acestea, săriți, bă' băieți!

Că iar îi vor răii ăștia capu'! Pornind de la zicala "capu' face, capu' trage", cred că potrivnicii i-l vor și ca să tragă, dacă doar atât a făcut!"


"Accidente termice

Acum, după "explozia" în spațiul public a înregistrărilor video de la Colectiv, mă simt golit emoțional și trădat la modul absolut.

Adică unii, printre care, fără modestie, mă număr și eu, s-au străduit, după acel moment de imensă grozăvie, să facă ceva pentru a ușura suferința viitorilor pacienți cu arsuri, în timp ce alții și-au concentrat energiile pentru a-și ascunde, în tenebrele instituțiilor pe care le conduceau, urmele incompetenței aduse la nivel grotesc.

În aceste momente, am senzația că încălzirea globală geologică e pe cale să fie dublată în România de o "încălzire globală socială" care are ca trigger AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE MINCIUNILE INSTITUȚIONALE spuse cu tupeu în ultimii ani!

Cine s-ar fi gândit că un accident termic mic, pornit de la niște banale artificii dintr-un club de noapte, ar fi generat, cu efect atât de întârziat, un asemenea cataclism cu potențialul imens de a-i arde, pentru început, "la foncție", iar mai apoi (poate?) penal, pe cei care, militarizându-i pe subalterni, au avut senzația că sunt intangibili la infinit?

Despre domnul Arafat, pentru moment, în "calitatea" mea de critic constant al lui din ultimii ani, nimic. Adică nimicul din maxima "...nihil nisi bene"!

P.S.: Știți voi, români, că, în afară de Ministrul Sănătății Sorina Pintea, NIMENI DE LA DSU nu a binevoit, din februarie și până acum (adică de 9 luni!), să vină să se convingă nemijlocit cum arată Unitatea Funcțională de Arși de la Brașov? Și să se intereseze dacă ar trebui sprijinită suplimentar și din resursele lor?

Cum s-o facă dacă erau ocupați cu "îngroparea" virtuală a probelor care le incriminau nepriceperea? Cum?"


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14897 vizualizari

 • -7 (25 voturi)    
  In 2012 nu a iesit nimeni ptr arab.. (Luni, 28 octombrie 2019, 8:33)

  ciuma.rosie [utilizator]

  ...toti au iesit impotriva lui Baselu !
  • +7 (9 voturi)    
   Mai precis (Luni, 28 octombrie 2019, 11:55)

   eyewitness [utilizator] i-a raspuns lui ciuma.rosie

   Presedintele ales de popor propune numirea unui nou secretar de stat si cade tot presedintele, iar cel numit ramane in functie inca 10 ani.
   Sa mai stea domne inca un deceniu daca merge brici sistemul.
 • -3 (21 voturi)    
  Fara (Luni, 28 octombrie 2019, 8:47)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  Sunt sigur ca daca ar fi fost altcineva in locul lui Arafat tragedia n-ar mai fi avut loc. Si mai mult dupa plecarea iminenta a lui Arafat nu vor mai fi tragedii si ROALERT va merge brici si poate ca succesorul lui Arafat va putea opri si cutremurul care sta pe teava. Si probabil ca se va duce sa-l laude si pe dom doctor care se simte neglijat si neapreciat pentru realizarile sale de la Brasov. Asta e problema lui ca nu s-a dus Arafat la inaugurarea sectorului de arsi. Ma astept la "viralizarea" mesajului de pe FB acum :))
  • +7 (11 voturi)    
   Ar fi avut loc oricum (Luni, 28 octombrie 2019, 11:59)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Doar ca... asta nu e motiv sa ii lasi pe incompetenti la pupitru, doar pentru simplul fapt ca nu esti in stare sa-l gasesti pe Dumnezeu. Dumnezeu se cauta, pana cand se gaseste. Iar Arafat, cu siguranta nu este el cel in cauza.

   Apropo, domul Arafat a fost foarte haios (oare a cata oara) atunci cand, dupa cutremurul de anul trecut din Bucuresti, a fost intrebat de ce nu am primit notificari inainte de cutremur prin RO ALERT. Iata ce a raspuns, citez: "RO ALERT nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur”. Lol. Pai de ce? Altii cum au, in timp ce noi nu?
  • +3 (7 voturi)    
   nu trebuie sa fii sarcastic ..... (Luni, 28 octombrie 2019, 14:23)

   iuflo [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   nu trebuie sa fii sarcastic nici macar in gluma!! nu stiu ce pregatire ai de esti asa acid...ulat insa se vede clar ca arafat doarme pe un fotoliu in functia ce o detine... ce sa inteleg de la tine ca daca moare arafat suntem toti morti?? nu are inlocuitor?? cate tragedii au fost si arafat nu face decat sa explice tardiv convenabil??? daca doar atat ai inteles din nemultumirea medicului brasovean ca nu s-ar fi deplasat si arafat la taiere de panglicaeste grav....faptic el isi arata nemultumirea ca unul ca arafat care e as in promisiuni neonorate ca si psd-ul, ca nu a schitat nici un gest in a vedea realizarile in acest sector si daca poate face mai mult decat au facut-o niste medici care s-au implicat in brasov timisoara ori iasi..........sa stii ca mistoul tau ieftin e specific politicienilor care ne-au adus in coada europei privesc pasiv si ca tine nu contenesc in a da lectii altora
 • -15 (21 voturi)    
  ehe, sa fi desfiintat Petrov tot sistemul sanitar! (Luni, 28 octombrie 2019, 8:49)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  ar fi fost supere, dar nah, raii din Plaestina nu vor. Teroristi, domle!
 • -6 (20 voturi)    
  si chiar (Luni, 28 octombrie 2019, 8:59)

  codrean [utilizator]

  de ce sa "catadicseasca"? O fi asta jobul lui, vizite de curtoazie, taieri de panglici ?
  • -1 (1 vot)    
   Ca sa vada daca e in regula? (Marţi, 29 octombrie 2019, 9:26)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui codrean

   DAca nu stie pe ce se bazeaza, oare trimite acolo cazurile grave sau le trimite unde stie el ... acolo unde le-a trimis si pe cele de la Colectiv si totul era in regula...
   Arafat "e cel mai mare specialist in domeniu", un varf de neegalat al medicinei de urgenta, dar nu a avut macar curiozitatea sa vada ce-i pe acolo.
 • +9 (23 voturi)    
  Arafat sa cocoţat şef şi nu face nimic. (Luni, 28 octombrie 2019, 9:09)

  asavreau [utilizator]

  Arafat a încurcat sistemul de sănătate,introducând forţat aşa zisele secţii de urgenţă fără o bază legală privind finanţarea acestora,lăsând în sarcina Casei de asigurări de sănătate decontarea cheltuielilor făcute cu tratarea răniţilor din situaţii de accidente,ajungând ca spitalele să fie subfinanţate şi cei care plătesc asigurări medicale să nu aibă serviciile medicale civilizate.Dacă era o lege a spitalelor se clarifica şi finanţarea.Eu consider că asigurările de la auto la incendii şi alte catastrofe trebuie să plătească cheltuielile efectuate cu tratamentul şi nu CAS.Arafat trebuia să stabilească principiile şi să organiyeye o agenţie care să se ocupe cu recuperarea banilor pentru a fi plătiţi spitalelor.Cum acţioneayă acum ISU este ilegal.Nimic din ce face nu este stabilit prin lege.
 • -5 (21 voturi)    
  Minciuni (Luni, 28 octombrie 2019, 9:56)

  Unforgiven [utilizator]

  Toate problemele invocate impotriva lui Arafad sunt imaginatii/halucinatii sterile si asta din cauza ca pe undeva, tangential a fost considerat ca avand legaturi cu PSD.

  Deci securistii si #coruptiarezist vor face tot ce le sta in putinta sa-l dea jos, pentru ca sa-si puna oamenii lor la butoane, sa contololeze in totalitate toate institutiile statului, pentru instaurarea dictaturii securiste!
  • +8 (8 voturi)    
   Nu-i adevarat! (Luni, 28 octombrie 2019, 13:14)

   Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   Dupa '89 toti securistii au devenit oameni cumsecade, si au muncit numai pentru binele romanului de rand. Ei si urmasii lor.
  • -1 (1 vot)    
   aoleo mama! (Marţi, 29 octombrie 2019, 9:30)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   "tangential a fost considerat ca avand legaturi cu PSD."

   "Tangential"
   Cand de fapt el era doar paralel, dar atat de paralel incat este ca si lipit
 • +3 (11 voturi)    
  Hm (Luni, 28 octombrie 2019, 14:40)

  RaduMischie [utilizator]

  Deci Arafat este un exemplu bun al legii lui Murphy, potrivit careia oricine tinde spre maximul lui de incompetenta. Am vazut acum cativa ani un interviu cu Arafat, la TVR1, in care el povestea cum a vrut lumea sa desfiinteze SMURD-ul pe vremea cand era doar un proiect pilot la Tirgu Mures, etc. Eu cred ca el a fost bine intentionat si tenace in ce priveste infiintarea SMURD si extinderea lui in toata tara. Si aici nu i se poate reprosa nimic.
  Apoi a urcat pe scara ierarhica si, vorba aceea, te bagi in troaca, te mananca porcii. Faci o prostie, poti sa faci zece lucruri bune pe langa, nimeni nu va fi interesat de astea zece, ci doar de prostie. Cam asa e Arafat acum. Cateva incidente (nu doar Colectiv) l-au patat, poate el sa faca si sa zica ce vrea, gata, stampila e pusa.
  Dar, de aici pana la a i se imputa ca nu s-a dus intr-o vizita la o sectie de arsi nou inaugurata, mi se pare excesiv. Omul nu are treaba cu asta si cred ca bine a facut ca nu s-a dus.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by