Peste 1.000 de femei au învățat cum să își autopalpeze sânii în mod corect, în perioada 7-20 octombrie, în cadrul campaniei "Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!", susținută de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Roche România, în centrul comercial Orhideea din București. Studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" le-au învățat pe femei să se autopalpeze folosind mulaje anatomice speciale şi un clip video în care un medic specialist explică cum se face corect autopalparea sânilor. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră.

Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea!Foto: Hotnews

"Pe parcursul celor două săptămâni ale campaniei am rămas impresionată de interesul deosebit al femeilor asupra sănătății lor. Cred ca aceste acţiuni de conştientizare sunt foarte utile şi mă bucur că am putut să iau parte la această campanie inedită", spune Monica Anghel, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila".

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră.

Citește și: