Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost audiat pentru prima dată, marți, timp de 4 ore, la Parchetul General în dosarul privind intervenția medicală din seara incendiului din clubul Colectiv. Raed Arafat a refuzat să facă declarații la intrarea în sediul Parchetului, însă din mulțime i s-a strigat "Criminalule! Criminal dement ce ești! O să răspunzi în fața justiției!"

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Dosarul a fost deschis după ce familiile și prietenii victimelor din clubul Colectiv au acuzat autoritățile care au coordonat intervenția de neglijență și ucidere din culpă. Mai exact, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, sunt acuzați că au întârziat transferul răniților din Colectiv în afara țării și au susținut că "avem de toate" pentru a-i trata, chiar dacă România nu avea condiții pentru a îngriji astfel de pacienți. Multora dintre ei, întârzierea transferului în afara țării le-a fost fatală.

"Te așteptăm de dimineață. Nu scapi, fii atent aici că nu scapi! Criminalule! Criminal dement ce ești! O să răspunzi în fața justiției!", i s-a strigat lui Raed Arafat, din mulțime, la intrarea în sediul Parchetului General.

Este pentru prima dată când Raed Arafat este chemat la Parchet și audiat în dosarul Colectiv. Raed Arafat a refuzat să facă declarații la intrarea în sediul Parchetului, iar după 4 ore de audieri, a ieșit printr-o altă parte a clădirii, pentru a-i evita pe jurnaliști și rudele victimelor din Colectiv. El a fost citat la Parchet în calitate de martor.

HotNews.ro a încercat să îl contacteze telefonic pe Raed Arafat marți după-amiază, după ieșirea de la Parchetul General, însă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu a putut fi contactat, până la momentul publicării acestui articol.

Potrivit surselor HotNews.ro, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, este așteptat și el la Parchet, pentru a fi audiat, în cursul zilei de mâine.

Ministerul Sănătății a trimis recent Parchetului General, la solicitarea procurorilor, documente privind intervenția din clubul Colectiv, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Dosarul privind intervenția medicală din clubul Colectiv este în lucru la Parchetul General de 3 ani.