Sorina Pintea a reacționat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că depune plângere la DNA privind modul în care Ministerul Sănătăății a achiziționat vaccinurile antigripale, nefiind acoperită grupa de vârstă 6 luni - 3 ani. Ministrul interimar al Sănătății spune că la procedura de achiziția comisia de evaluare a procedat "oarecum corect", iar ea nu se teme de niciun dosar penal, așteptându-se la "un val de plângeri penale", pentru că este campanie electorală.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Sorina Pintea a declarat duminică, la Antena 3, că a cerut documente pentru a avea "o imagine completă a licitației" și a precizat că la procedura de achiziție a acestor vaccinuri, "comisia de evaluare a procedat oarecum corect”.

"Directorul de care spune domnul Ungureanu e angajat al Ministerului Sănătății de aproximativ 20 de ani, și-a câștigat postul prin concurs. S-a făcut o economie de 22 de milioane de lei. Nu s-au cumpărat 1.500.000 de vaccinuri cu 45 lei, s-au cumpărat 1.490.000 de vaccinuri cu 41 de lei și 10.000 de vaccinuri cu 45 de lei. Ca să fiu foarte clară”, a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul interimar al Sănătății spune că în următoarea perioadă se așteaptă să apară un val de plângeri penale: "Probabil va urma un val de plângeri penale, dar tot cu subiect și predicat spun că eu nu mă tem. Nu am absolut nici cea mai mică problemă”, a mai spus Pintea.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu, a precizat, tot la Antena 3, că nu o acuză pe ministrul Sorina Pintea de fapte de corupție și că plângerea lui penală la DNA o va viza pe o angajată din minister care s-ar fi ocupat de referatul de achiziționare a vaccinurilor, fiind cumpărat un alt vaccin care nu acoperă grupa 6 luni - 3 ani. El a spus că plângerea penală va fi pentru neglijență în serviciu, cu prejudiciu de peste 1 milion de euro.

"Eu spun, cu subiect și predicat că o doamnă din minister care a fost dată afară pe vremea domnului Bodog, din cauza unor achiziții ciudate tot pe vaccinuri și repusă în funcție de doamna Pintea - această doamna Amalia Șerban a făcut un referat pentru a se achiziționa într-un contract cadru pe 4 ani, 8 milioane de vaccinuri antigripale. Nu este vorba despre 700.000 de euro, este vorba de o sumă mult mai mare pentru achiziționarea unor vaccinuri care să acopere o categorie de vârstă largă, 6 luni până la 64 de ani (...) Din motive pe care nu le înțeleg, s-au achiziționat alt vaccin care nu acoperă grupa 6 - luni 3 ani”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Sâmbătă seară, deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat pe Facebook că va sesiza DNA cu privire la o achiziție de 700.000 de euro făcută de Ministerul Sănătății pentru vaccinuri antigripale.

Ungureanu afirma că au fost cumpărate 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani, fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație din luna martie.