​VIDEOREPORTAJ Cum arată cel mai nou spital construit de la zero de statul român: Nimeni nu credea că va fi gata în 30 de luni

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 septembrie 2019, 8:00 Actualitate | Sanatate


Spitalul din Mioveni
Foto: Hotnews
Un spital nou, construit de la zero la normele europene din 2019, cu circuite medicale gândite astfel încât să elimine riscul apariției infecțiilor nosocomiale și dotat cu aparatură de top. În plus, noul spital promite să aibă grijă și de relaxarea viitorilor pacienți: la intrare te întâmpină un imens acvariu cu pești, muzica se aude în surdină, pereții fiecărei secții sunt vopsiți într-o culoare veselă, dar diferită (lila, galben, verde deschis), există loc de joacă pentru copii, iar în curând va fi și internet wireless. Poate părea greu de crezut, dar vorbim despre cel mai nou spital construit de la zero de statul român.

Vezi un videoreportaj HotNews.ro la Spitalul din Mioveni, cel mai nou spital construit de la zero de statul român:Imagine: Matei Budeș
Montaj: Cătălin Voicu

În România, construcția de noi spitale de stat a fost o raritate în ultimii 30 de ani: Spitalul de Copii Gomoiu din București sau Institutul Regional de Oncologie din Iași sunt excepțiile. De asemenea, Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, construiește, în curtea spitalului Marie Curie din București, primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România, exclusiv din donații și sponsorizări.

Tot din donații și sponsorizări strânse de ONG-uri au fost renovate și dotate în ultimii ani câteva secții din spitalele românești. Veștile despre secții de spital renovate de ONG-uri vin mai des decât despre cele renovate de statul român.

Cele 8 spitale regionale promise în ultima campanie electorală și spitalul metropolitan din București (a căror construcție ar fi trebuit să înceapă în 2017) sunt, în cel mai fericit caz, în continuare la stadiul de proiecte pe hârtie. Cel mai devreme am putea avea 3 spitale regionale peste 7 ani, spune ministrul Sănătății.

"Nimeni nu a crezut că se va realiza în 30 de luni, cât s-a lucrat efectiv la spital", își începe povestea primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.


Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni

La Mioveni s-a vorbit pentru prima dată despre construcția unui nou spital în anul 2010, când Guvernul de atunci a decis închiderea mai multor spitale din țară, inclusiv a celui din acest oraș, "pe considerentul că era un spital foarte mic și nu mai corespundea din punctul de vedere al normelor sanitare".

Spitalul din Mioveni a "scăpat" până la urmă de la închidere în 2010 grație faptului că orașul găzduiește o platformă de cercetare nucleară și, conform legii, era obligatoriu ca aici să existe un spital. Dar ideea construirii unui nou spital a rămas.

"Cred că cetățenii din Mioveni merită un spital modern, la standardele din 2019. Suntem 100.000 de suflete în Mioveni și zona Mioveni, și cred că merităm un spital modern, pentru noi și copiii noștri, dar și pentru cei care sunt în tranzit, să avem un act medical așa cum ne dorim fiecare. De multe ori, în sănătate, nu ai a doua șansă. Consider că aparatura și specialitățile pe care le vom avea, pentru unii dintre noi, vor însemna a doua șansă. Am vrut să dovedesc și străinilor care vin în zonă și tuturor celor care sunt în tranzit că putem fi un oraș european", spune, mândru, primarul Ion Georgescu (PSD).

În plus, Mioveni are 3 mari platforme industriale, amintește primarul - a constructorului de autoturisme Dacia Renault, platforma de cercetare nucleară și platforma din zona Clucereasa, pentru elemente componente ale autoturismelor.Construcția spitalului dorit la Mioveni încă din anul 2010 a intrat în linie dreaptă în 2016. În toamna 2016 s-a semnat contractul, iar în primăvara anului 2017 autoritățile locale au predat amplasamentul. O asociere de firme, două din România și una din Italia, a început construcția efectivă. "Nimeni nu a crezut că se va realiza în 30 de luni, cât s-a lucrat efectiv la spital", mărturisește primarul Ion Georgescu.

Spitalul din Mioveni a costat, "la cheie", cum îi place primarului Ion Georgescu să spună, "68 de milioane de euro, cu tot cu TVA, însemnând de la papuci, partea exterioară, mobilier, aparatură medicală, aparatură nemedicală, consumabile pentru început, instalațiile". 36 de milioane de euro au fost alocați din bugetul local, iar restul de bani din programul PNDL, PNDL II și încă 4 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului României.

În plus, Automobile Dacia s-a implicat în dotarea Secției de Pediatrie a spitalului și în amenajarea a două spații de joacă pentru copiii internați.La finalul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie, spitalul urmează să fie predat Consiliului de Administrație, care va avea ca sarcină ocuparea posturilor disponibile cu personal medical - aproximativ 200 de posturi - ce vor fi ocupate prin concurs sau prin transfer de la alte spitale.

Ceremonia de recepție a clădirii a avut loc pe 5 septembrie, dar spitalul este în acest moment în faza de obținere a avizelor de funcționare.

Cel mai probabil, noul spital va fi complet funcțional în primăvara anului viitor. "Ne dorim să avem medici profesioniști, ne dorim ca și actualii medici care sunt la spitalul actual și vor fi transferați în spitalul nou să își schimbe mentalitatea și să se adapteze la condițiile noi de muncă și la tehnologia pe care am adus-o. Pentru că noi toți ne dorim un alt tip de act medical, ne dorim un act medical occidental, unul benefic și sper să pășească cu dreptul și oamenii să vadă o schimbare la 180 de grade față de secțiile din spitalul vechi. Sunt sigur că se va face această schimbare", spune primarul Ion Georgescu.


Spitalul Orășenesc din Mioveni în cifre:

 • Noul spital are 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și numeroase compartimente specializate.
 • Este dotat inclusiv cu compartiment de Primiri Urgențe, de Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli de operație funcționale în același timp.
 • Unitatea de Primiri Urgențe poate prelua 4 ambulanțe în același timp.
 • Spitalul va avea secţii de Medicină internă - compartimente Medicină Internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Neurologie, Diabet zaharat - Nutritie și Boli metabolice, Endocrinologie, Secția Pediatrie, Secția Chirurgie Generală - cu compartimentele Chirurgie Generală, Urologie, ORL, Chirurgie Vasculară, Ortopedie și Traumatologie, Secția Obstetrică-Ginecologie, Secția Recuperare, medicină fizică și balneologie, compartiment Neonatologie, compartiment de Cardiologie și Radiologie intervențională, compartiment ATI, compartiment Primiri Urgențe, compartiment Imagistică Medicală, spitalizare de zi, precum și spaţii auxiliare cu birouri, farmacie, laboratoare, bucătărie, spălătorie pentru lenjerie și hainele pacienților, splălătorie pentru echipamentul personalului medical și morgă.
 • Este dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixe și mobile și echipamente pentru intervenții minim invazive.
 • Spitalul dispune de 11 căi de evacuare, dintre care 4 la subsol.
 • A fost conceput să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter.
 • Are adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui 100 de persoane. De asemenea, spitalul a fost dotat cu o cameră de decontaminare, în condițiile în care la Mioveni își desfășoară activitatea o platformă de cercetare nucleară.
 • Ferestrele spitalului nu se deschid, oxigenul se prepară în stația proprie a spitalului, iar aerul din camere se evacuează prin sistemul de ventilație.
 • 25% din necesarul de energie este produsă eco, prin panourile montate pe acoperiș la ultimul etaj.
 • Clădirea poate funcționa independent timp de 48 ore cu energie electrică și apă, din resurse proprii, în caz de calamitate.
 • Spitalul o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, volum clădire 66.382 mc, 13.000 mc de beton turnat, 1.400 de tone de armătură folosită, 260.000 m cabluri electrice utilizate, 9.700 mp tubulatură ventilație și climatizare, 17.650 metri de conducte sanitare, confecție metalică 100 tone, 2 UPS, două transformatoare și două generatoare.

Structura Spitalului Orășenesc din Mioveni:

 • Secția Medicină Internă I - 25 de paturi
 • Secția Medicină Internă II - 59 de paturi: Medicină internă - 11 paturi; Compartiment Gastroenterologie - 12 paturi; Compartiment Cardiologie - 12 paturi; Compartiment Neurologie - 12 paturi; Compartiment Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice - 6 paturi; Compartiment Endocrinologie - 6 paturi
 • Secția pediatrie - 32 de paturi
 • Secția Chirurgie Generală - 45 de paturi: Chirurgie Generală - 15 paturi, Compartiment Urologie - 6 paturi, Compartiment ORL - 6 paturi, Compartiment Chirurgie Vasculară - 12 paturi, Compartiment Ortopedie și Traumatologie - 6 paturi.
 • Secția de Obstetrică-Ginecologie - 36 paturi
 • Secția recuperare, medicină fizică și balneologie - 30 de paturi
 • Compartiment Neonatologie - 11 paturi
 • Compartiment ATI - 12 paturi
 • Compartiment Primiri Urgențe
 • TOTAL - 250 de paturi


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

65427 vizualizari

 • +31 (43 voturi)    
  cum e posibil? (Luni, 30 septembrie 2019, 8:15)

  madafaca [utilizator]

  Cum e posibil asa ceva? Nu tu o spaga, o mita ceva.
  Nu tu un contract cu dedicatie, o intarziere de termen.
  E strigator la cer! Ati avut atatia bani si nu ati profitat, nu ati impartit "frateste' cateva milioane din alea investite.
  E PACAT, ati irosit o sansa sa mai faceti o combinatie ceva, dar voi nu!
  Le-ati facut spital in 30 de luni, acum le-ati aratat ca SE POATE, fraierilor!

  PS. Probabil asta este un discurs tinut de sefii aia de la Bucuresti tinut sefilor mai mici de la Mioveni. :))
  • +17 (27 voturi)    
   si totusi... (Luni, 30 septembrie 2019, 8:54)

   DoarEUEUEU [utilizator] i-a raspuns lui madafaca

   dupa aceea cel care a tinut discursul a spus: Dar tovarasi nu e totul pierdut, mai avem o sansa! Inca nu a obtinut toate aprobarile si nu a fost dat drumul, asa ca la treaba! Tot la ministerele noaste trebuie sa vina sa obtina aprobari pentru functionare, P.I.F. aparate, etc.
  • +13 (19 voturi)    
   Stai calm (Luni, 30 septembrie 2019, 9:28)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui madafaca

   Nu e prima oara cand ceva apare, e dotat, arata bine, dar nu e personal suficient sau priceput si aparatele stau pe post de mobilier, "ruginesc" si cladirea ajunge in paragina. Eu ii dau 8 ani.

   De ce? Pentru ca daca nu se vor depolitiza spitalele si vor veni tot felul de "priceputi" prieteni, rude si amante la conducere toate vor avea aceeasi soarta.
  • +8 (14 voturi)    
   cine spune ca nu a fost nici o spaga ? (Luni, 30 septembrie 2019, 10:21)

   georgebb [utilizator] i-a raspuns lui madafaca

   in 68 de milioane de euro este loc suficient de sifonat. Iar majoritatea banilor au venit de la bugetul local si din PNDL, si am vazut cu totii in reportajul recorder cum se verifica destinatia banilor din aceste fonduri.
   • +1 (3 voturi)    
    probabil ca a fost (Marţi, 1 octombrie 2019, 8:06)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui georgebb

    Spitalul Medicover Baneasa este cam cat o aripa a astuia de la Mioveni si a costat 20 de milioane la cheie. Deci mai mult de 50 de milioane cu tot cu unitatea aia de primiri urgente din fata nu ar fi trebuit sa fie. Macar de-ar fi plantat si cativa pomi in jur. Peisajul este dezolant.
 • -20 (32 voturi)    
  Ca e primar PSD nu e relevant, nu? (Luni, 30 septembrie 2019, 8:51)

  holinessdani [utilizator]

  Daca era liberal sau mai ales usr-ist era mare tam-tam, dar pentru ca primarul e psd-ist si tot proiectul a fost conceput si finalizat de psd n-a meritat sa fie pomenit nici macar in treacat.
  Minciuna prin omisiune tot minciuna ramane.
  Si apoi tot psd-istii sunt acuzati ca mint si n-au facut nimic in Romania!
  • +9 (17 voturi)    
   mai citeste odata articolul (Luni, 30 septembrie 2019, 9:01)

   DoarEUEUEU [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Scrie ca primarul este din PSD.
   "Am vrut să dovedesc și străinilor care vin în zonă și tuturor celor care sunt în tranzit că putem fi un oraș european", spune, mândru, primarul Ion Georgescu (PSD)."
  • +13 (27 voturi)    
   ahahahah` (Luni, 30 septembrie 2019, 9:03)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   mai omule bravo lui ca a facut, dar 1 om din nustiu cati primari are psd nu inseamna NIMIC! cand o sa faca macar 20% din primarii psd cate un spital atunci o sa votez si eu psd, pana atunci hai sa vedem adevarul: si-au pus slugi peste tot, au distrus justitia ca sa scape de puscarie, vor sa fure in draci etc... astea d c le omiti?!

   daca eu comand o armata de 10000 oameni si 100 de oameni ajuta alti oameni si 9900 ii omoara , o sa o consideri o armata nobila sau o adunatura de criminali?!
   imi dau seama de disperarea psd si cat de PUTIN face (lucruri bune me refer) psd in momentul in care un lucru pozitiv e aparat de parta ar salva lumea de la pierzanie!
  • +9 (15 voturi)    
   Nu, nu e relevant (Luni, 30 septembrie 2019, 9:31)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Daca era cel putin al 4-lea sau al 5-lea spital nou, puteam discuta de meritele psd. Nu si in acest caz care este o picatura in ocean.
   Unde sunt spitalele regionale promise? Au facut macar unul? In afara de marirea salariilor pers. medical (care este cel mai usor de facut) cate spitale s-au reabilitat si modernizat?
   Stii ca majoritatea spitalelor existente sunt mult sub orice standard european? Ca nu au consumabile, medicamente si aparatura performanta? Etc...
   • -11 (15 voturi)    
    Deci: PSD +1, "ceilalti" -61 (Luni, 30 septembrie 2019, 10:22)

    holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui varavara

    @liviu&@varavara
    psd-ul a facut un spital iar "ceilalti" au inchis 61 (daca base-boc va mai spune ceva).
    Deci de fapt rezultatul real e de PLUS 62 in favoarea psd!
    Apoi spitale regionale sunt in diverse stadii de implementare, unele destul de avansate, se va incepe constructia efectiva inca de anul viitor.
    "ceilalti" au avut macar vreun proiect pt spitale?
    "ceilalti" au macar acum vreun proiect?
    nu, n-au nimic, nici pt spitale nici pt autostrazi nici pt. ... nimic!
    Singurul lor proiect e sa fie contra la orice, oricand, oricine.
    Foarte contructiv si benefic pt tara!
    • +7 (13 voturi)    
     aberezi crunt (Luni, 30 septembrie 2019, 11:13)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

     si nu dovedesti decat ca esti un lingau notoriu

     este PENIBILA comparatia ta.
     also psd a fost la guvernare muuuult mai mult decat ceilalti si cand a plecat a lasat numai dezastru!
     vezi ca deja ai golit o vindajna cu acest comentariu... daca mai bagi unu o incepi si pe a 2a.
     • -3 (9 voturi)    
      atacuri la persoana, binenteles (Luni, 30 septembrie 2019, 13:06)

      holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Astea sunt argumentele voastre.
      Plus injuraturi si exprimari de mahala.
      Atata puteti si asa va arata guvernarea si tara cand o sa conduceti voi.
      Probabil ca asa o sa reparati dezastrul incepand de anul viitor, o sa inchideti alte 60 de spitale, nu?
      • +3 (3 voturi)    
       bun, pesedel, si cate spitale a redeschis PSD-ul?? (Luni, 30 septembrie 2019, 21:52)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

       Sa le spui cretinilor care iti dau temele la pSD ca mai bine vorbeau de "curba de sacrificiu" din anii '33. Cand evident burghezo-mosierimea era vinovata. Numai ca la urmatoarea criza mondiala a picat pe Boc toata chestia. Bivole, numai pentru faptul ca au avut taria sa ia acele masuri l-as vota oricand pe Boc pentru orice functie in statul acesta.
    • 0 (0 voturi)    
     prostii (Marţi, 1 octombrie 2019, 11:34)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

     Continui s bati campii, postacule...
  • +8 (16 voturi)    
   Unde e meritul psd? (Luni, 30 septembrie 2019, 11:12)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Multumeste Dacia/Renault pentru mai mult de o treime din fonduri, apoi multumeste Europei pentru restul.
   Psd se screme de atatia ani sa faca ceva, si tot constipat ramane.
   Cu tot cu majoritatea absoluta din Camere.
   Ciuma rosie strica tot ce atinge.
   Da' tu, tot postac psd, ce sa-i faci.
   • -3 (7 voturi)    
    este (Luni, 30 septembrie 2019, 17:40)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    ca te ustura la ficati stirea asta?
  • +13 (15 voturi)    
   hai sa citim din nou articolul (Luni, 30 septembrie 2019, 13:32)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   1. S-a propus construirea unui spital nou la Mioveni in 2010 (guvernul Boc)
   2. S-a semnat contractul in 2016 (guvernul Ciolos)
   3. A fost construit spitalul de o asociere de firme private

   meritul PSD? ca nu a blocat proiectul...
  • +3 (3 voturi)    
   bivolas, putea sa fie si primar al Uniunii Galacti (Luni, 30 septembrie 2019, 21:38)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   ...ce
   Important este ca in Mioveni e o fabrica care produce 2% din PIB-ul Romaniei? Nu vrei sa incerce primarul PSD chestia asta la Negresti. VS, sau la Simleul Silvaniei, SJ sau la Caracal, OT?
  • 0 (0 voturi)    
   aiuritor (Marţi, 1 octombrie 2019, 11:33)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Esti dus cu pluta rau de tot...De mirare e ca primarul PSD n-a fost boicotat de ai lui....
 • +4 (20 voturi)    
  se si poate, (Luni, 30 septembrie 2019, 8:58)

  liviu_ [utilizator]

  cand nu se fura... (sau ma rog se fura cu masura)

  se aude si la bucuresti?!
 • +10 (14 voturi)    
  Este o clădire,nu-i spital. (Luni, 30 septembrie 2019, 9:26)

  asavreau [utilizator]

  Mai vorbim când va fi spital.Când?
 • +11 (17 voturi)    
  Incendiu la Spital in Iasi (Luni, 30 septembrie 2019, 9:27)

  florinos [utilizator]

  Acum un an un incendiu a distrus Spitalul de Cardiologie din Iasi unde se tratau mii de bolnavi din toata regiunea Moldovei,
  Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, intre timp Primaria si Consiliul Judetean arunca cu bani pe schimbat panselutele montate acum 2 luni, concerte de 150 mii euro, etc.

  Cum se poate ca in 2019, o institutie publica, mai ales un spital, sa nu aiba autorizaţie de securitate la incendiu ? Cu cateva sute de euro se pot monta Alarme de incendiu pentru a preveni astfel de tragedii.
  • -1 (1 vot)    
   LOL (Luni, 30 septembrie 2019, 23:40)

   PixiePixie [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Ce prostii vorbesti. Crezi ca autorizatia de securitate la incendiu o obtii ca montezi alarme de incendiu? Trebuie instalatie de detectie, hidranti, scara exterioara de evacuare si multe altele. Plus proiectarea. 50-100.000 euro toata distractia, depinde cât de mare e spitalul.
   • 0 (0 voturi)    
    50-100.000 de euro, adica mai putin decat concerte (Marţi, 1 octombrie 2019, 8:13)

    Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui PixiePixie

    .
 • +12 (14 voturi)    
  Banii... (Luni, 30 septembrie 2019, 9:31)

  cris80 [utilizator]

  Raspunsul la 'cum s-a construit' sta in cine a pus banii: 38 buget local (multumim multinationalei Dacia Renault ca de la ei vin direct si indirect majoritatea taxelor), 28 program PNDL (multumim UE ca ne oferiti programe de genul asta si bravo administratia locala ca si-au dat interesul sa le foloseasca, de aia s-a si terminat conform plan, cu banii UE nu te joci) si 4 de la Guvern (ca sa poata sa se laude ca e spital facut cu banii statului, desi sunt luate din fondul de urgenta, deci nu era planificat nimic si au dat abia cand au vazut ca se face ceva si vor ramane pe dinafara complet).

  Avantajul e ca daca au reusit sa ia fonduri UE pt spital vor reusi si pentru alte chestii mai mici si vor mai face tot felul de proiecte locale pe banii UE. Tot ce conteaza e sa le mentina functionale. Si sa le promovati, astfel vor vedea si alte comunitati si vor pune presiune pe alesii locali sa faca si ei. Ca daca asteapta de la Guvern vor ramane cu promisiunile electorale.
 • +6 (8 voturi)    
  Jos palaria (Luni, 30 septembrie 2019, 10:08)

  un_carnat [utilizator]

  In fata a ceva care de fapt s-a construit!
 • +8 (10 voturi)    
  Bravo lor ! (Luni, 30 septembrie 2019, 10:19)

  Ochiana [utilizator]

  Banuiesc ca a contat foarte mult ca au platformele alea industriale alaturi si firmele private au pus presiune pe autoritati si au mai contribuit si cu ceva sponsorizari.
  Bine ca se mai inaugureaza si un spital nou in Romania, indiferent ce guvernare il face.
  Oricum la modul cum se perinda guvernele la noi, unii incep si altii taie panglica....asa ca cel mai important este ca s-a finalizat constructia unui spital nou care o deserveasca 100.000 de oameni.
  Sper sa aiba si personal ca exista un deficit masiv.
  Succes !
 • +6 (10 voturi)    
  Mai intai catedrala, apoi spitalul (Luni, 30 septembrie 2019, 11:02)

  CapitanulPanait [utilizator]

  Ceea ce se uita a se mentiona este ca, din banii care curg in valuri de la Automobile Dacia, primul lucru care a fost construit a fost evident catedrala: mare, acoperis din cupru, scumpa, un fel de catedrala manturii Miovenenilor.
  Iar orice este construit din fonduri locale este supus spagii. Nu conteaza judetul sau partidul care il conduce.

  Bun acuma ca l-au construit asteptam sa fie populat de personal medical cu pregatire pe masura echipamentelor si care sa refuza sistematic orice spaga, si daca pacientul nu se lasa si tot insista cu plicul de bani, sa fie dus de manuta sa depuna suma de bani la caseria spitalului ca sponsorizare.

  In rest, articol platit, tipic de campanie electorala.

  Vreau sa vad si eu un guvern, orice ar fi acesta, care sa faca lucruri fara sa se laude (fiind de altfel lucruri normale) iar in locul articolelor platite prin mass-media sa circule vorba prin popor cat de bun este guvernul.
  Evident ca nu vom vedea asa ceva.
 • -3 (15 voturi)    
  Lol (Luni, 30 septembrie 2019, 11:19)

  HP [utilizator]

  Lasa ca vin USR la primarii, ca asa au zis, ca daca au castigat la europarlamentare, automat le castiga si pe restul.

  Si dupa aia anuleaza PNDL, e in programul de guvernare.

  Sa se faca totul pe fonduri EU, ca alea nu se fura, doar Barna stie, ca asa a piscotarit la greu.
 • +3 (7 voturi)    
  un lucru bun. singurul de altfel (Luni, 30 septembrie 2019, 11:27)

  un oarecare [utilizator]

  daca ar fi campanie electorala in fiecare an, PSD ar face cate ceva bun anual.
  acum PSD o sa se laude ca a putut sa faca un spital fara sa fure. si asta o sa fie prezentat ca ceva deosebit, nu ceva normal.
 • -2 (6 voturi)    
  SE POATE (Luni, 30 septembrie 2019, 12:17)

  jidanul [utilizator]

  Daca se vrea, SE POATE ! PSD-ul are acum reteta ca se poate si in Romania. Acum asteptam sa se construiasca si spitalele regionale.
 • +3 (7 voturi)    
  reclama fara sens la un spital nefunctional (Luni, 30 septembrie 2019, 15:15)

  NicolaePană [anonim]

  Stimati domni, da avem un spital modern construit de statul roman! SI CE? L-au receptionat cu mare pompa cu dancila prezenta acolo faca ca in acel spital sa fie un medic. La polul opus, zilele trecute a fost inaugurat un spital PRVAT care la data inaugurarii avea deja receptia si toate avizele necesare, de fapt spitalul era perfect functional de cel putin 2 luni. Cum poti sa te lauzi si voi de la Hotnews sa laudati ceva ce nu exista de fapt! Daca guvernul Romaniei in nemernicia lui constata ca nu are spatiu bugetar pentru noul spital si nu se pot angaja medici? N-ar fi prima situatie in care sectii intregi din spitale de prin tara stau inchise cu anii din lipsa de personal datorat impomtentei autoritatilor locale sau nealocari de personal de la ministerul Sanatatii.
 • +1 (1 vot)    
  un pas inainte (Marţi, 1 octombrie 2019, 4:35)

  Coco Whistle [utilizator]

  spitalul trebuie sa arate ca un hotel de 4 sau 5 stele, pina atunci, romania ramine inapoiata.
 • 0 (0 voturi)    
  jaf la spital (Marţi, 1 octombrie 2019, 8:19)

  Rică Aventuriano [anonim]

  Măi Hotnews, erai site serios ?! ia vezi niște linkuri aici
  https://www.sursata.ro/varul-generalului-coldea-afacere-de-28-milioane-euro-la-mioveni
  https://cetateanul.net/articol-principal/spital-mioveni-risipa/
 • 0 (0 voturi)    
  Nimic fara spaga (Marţi, 1 octombrie 2019, 10:22)

  Mo55u [utilizator]

  La o simpla cautare pe internet veti vedea ca exista un articol din 2017 cu sumele platite pe mobilierul si aparatura medicala folosite pentru dotarea spitalului. Achizitiile au fost facute la preturi duble/triple fata de preturile oferite de aceleasi firme catre reporteri.
  https://www.cotidianul.ro/nebunia-numita-spitalul-mioveni/
  Nihil sine spaga!!!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by