Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că se gândește să reglementeze, în viitor, publicitatea la medicamente: „Dacă ne uităm la televizor, părem o țară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, întrebată dacă ministerul va interveni în privința reclamelor la medicamente, că se gâdește să reglementeze și zona publicității pentru acestea, ministerul gândind măsuri pe care să le adopte în sensul promovării unui stil de viață sănătos.

„Dacă ne uităm la televizor, părem o țară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente. Ne gândim la o serie de măsuri pe care să le luăm legate de un stil de viață sănătos, un capitol în prevenție, în Legea Prevenției, sunt foarte multe discuții pe această temă, dar ca să vă răspund pe scurt, da, ne gândim și la aceste aspecte, negociem, suntem în discuții cu producătorii, cu distribuitorii, pe mai multe paliere legate de politica medicamentului pe care trebuie să o reformăm din temelie”, a spus ministrul.

Întrebată dacă în urma acestor discuții este vizată interzicerea totală a reclamelor la medicamente, ori o altă măsură, poate nu chiar atât de drastică, ministrul a precizat că nu se poate pronunța încă.

„Nu pot să vă spun în acest moment care va fi decizia finală, o vom afla împreună de pe Transparență Decizională”, a conchis ministrul.