Alexandru Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic și nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant pentru realizarea vreunui transplant.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au precizat, joi, că Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic. Precizările vin în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Alexandru Darie ar fi fost pe lista de așteptare pentru un transplant.

„În urma informaţiilor primite de la cele trei centre de transplant hepatic acreditate (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi) vă comunicăm că domnul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic”, arată comunicat ANT, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiași surse, Alexandru Darie nu a fost înscris în Registrul Naţional de Transplant nici pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar.

„De asemenea, conform datelor furnizate de Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti, precizăm că domnul Alexandru Darie nu a fost înscris în Registrul Naţional de Transplant pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar”, mai arată comunicatul ANT.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani.