La revenirea la grădiniță sau la școală, după vacanță, nu este nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar, informează vineri Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București. ASSMB precizează că avizul epidemiologic, alături de adeverință medicală și de fișa de vaccinări, toate de la medicul de familie, sunt necesare doar pentru înscrierea copiilor la școală sau grădiniță.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

De asemenea, aceste documente sunt necesare și în caz de transfer de la o unitate de învățământ la alta.

Documentele sunt solicitate potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății/Ministerului Educației Naționale nr.1668/5298/2011 modificat și completat prin Ordinul 1002/2015 și sunt prezentate în anexele: http://ismb.edu.ro/documente/diverse/Ordin_comun_MECS_MS_2015_normal.pdf

La începutul anului școlar, personalul medical din cabinetele școlare va face triajul elevilor și va solicita, punctual, acolo unde situația o impune, documentele necesare completării dosarelor medicale. Aceste activități sunt efectuate în vederea asigurării condițiilor sanitare optime, pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ, mai precizează ASSMB.