Aveți dificultăți în accesarea sistemului medical? Nu găsiți medicamentele de care aveți nevoie? Este nevoie să vă deplasați sute de kilometri pentru un consult medical? Nu vă permiteți costurile tratamentului sau analizelor medicale? Organizația Europeană pentru Boli Rare (EURORDIS) a lansat, luni, un chestionar prin intermediul căruia pacienții pot semnala problemele de care se lovesc. Datele colectate urmează a fi prelucrate, iar problemele semnalate urmează să le fie transmise autorităților naționale din domeniul sănătății.

PacientFoto: Hospice Casa Sperantei

Chestionarul poate fi completat aici.

Datele colectate prin intermediul chestionarului urmează să fie prelucrate de către personalul calificat, în scopul de a sublinia (prin rapoartele care vor fi disponibile) problemele existente autorităților naționale de sănătate și să se angajeze într-un dialog cu ei, anunță inițiatorii campaniei. "Nu vă vom comunica rezultatele individual, dar veți avea posibilitatea să citiți rezultatele acestei campanii pe site-ul EURORDIS (se va crea o pagină specifică 'Acces Campanie '. Vă mulțumim pentru timpul acordat", transmit aceștia.

Fondată în 1997, Organizația Europeană pentru Boli Rare (EURORDIS) este o organizație non-guvernamentală condusă de organizații de pacienți activi în domeniul bolilor rare în Europa. EURORDIS reprezintă peste 600 de organizații de pacienți cu boli rare din mai mult de 50 de țări, acoperind mai mult de 4000 de boli rare (pentru mai multe informații: www.eurordis.org).