​Spitalul de Psihiatrie Cronici din Poiana Mare (județul Dolj) va redeveni spital de maximă siguranță, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care spune că în România sunt în prezent doar 4 spitale de Psihiatrie de maximă siguranță, insuficiente pentru nevoile actuale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am venit aici sa văd condițiile, dar și să discut cu personalul medical. Așa cum știți, în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranță, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut și intenționăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiții în infrastructură și suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperișurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitații organizate si, așteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranță, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiți pacienții pe Cod Penal", a declarat Sorina Pintea, după ce a vizitat, luni, unitatea medicală.

Ministrul Sănătății mai spune că la spitalul din Poiana Mare sunt respectate condițiile de siguranță ale pacienților și ale personalului medical, mai mult ca în alte unități similare: "Am avut o discuție bună cu personalul medical și am abordat o problemă discutată și cu reprezentanții comisiei de specialitate, pregătirea asistenților medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar și pentru o întâlnire regională cu toți cei implicați în domeniu."