"Transplantul din România nu duce lipsă în primul rând de rinichi, ficaţi şi alte organe, ci de încredere", afirmă Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, ca reacție la anunțul de astăzi al Sorinei Pintea că fiecare spital județean va fi obligat să aibă centru de prelevare de organe, începând din 15 septembrie.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

"Se fac în curând 3 ani de când PSD a anunțat o nouă lege a transplantului. Ni se spune de ani de zile că problema e la români, că nu își donează organele. Eu spun așa: transplantul din România nu duce lipsă în primul rând de rinichi, ficaţi şi alte organe, ci de încredere. Iar ca să recâştigi încrederea cuiva, trebuie să încetezi să minţi", spune Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății adaugă că "înainte să mai dăm cu pixul și să facem alte centre şi alţi oameni plătiţi, avem nevoie de reguli clare de alocare a organelor, de transparenţă şi de profesionalism. Minciuna şi mizeria morală din domeniul transplantului din România continuă din păcate să fie ascunsă sub preş, cu complicitatea autorităţilor."

Fiecare spital judeţean din ţară va fi obligat, începând cu data de 15 septembrie, să aibă un centru de prelevare de organe, a anunțat joi, la Bistrița, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În urmă cu un an, președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, declara, pentru HotNews.ro, că atât în cazul prelevării de organe, cât și al transplantului de diverse tipuri, numărul centrelor acreditate pe hârtie în țara noastră îl depășește cu mult pe al celor care funcționează cu adevărat.

Citește pe larg aici: