Raportul Corpului de control referitor la Institutul Național de Medicină Legală a fost terminat în cursul nopţii de miercuri, iar cel târziu vineri ar urma să fie "transmis persoanei care l-a cerut", a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Controlul Ministerului Sănătății a fost făcut după ce Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a cerut verificări la INML cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Sorina Pintea a precizat, după ce Alexandru Cumpănaşu a cerut un control la INML, că Ministerul Sănătății poate face doar un "control administrativ" la această instituție.

"Eu am primit azi-noapte raportul (miercuri - n.red.), este gata. Trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu - mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata", a afirmat joi Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul Sănătății mai spune că problema medicinei legale nu este legată de o lipsă de personal, ci de tarifele percepute pentru prestarea serviciilor, dar a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii alocă fonduri pentru ca nicio anchetă penală să nu fie periclitată din acest motiv: "Dacă vorbim despre specialitatea medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră, pentru că, poate dintr-un motiv, să spun, mai pragmatic, oamenii au ales medicina legală fiind foarte bine plătită înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, pentru că am avut discuţii cu cei de acolo înainte de a se întâmpla alte lucruri, este legată de tarifele pe care, în acest moment, medicina legală le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. (...) În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţează", afirmă Sorina Pintea.