Probabil că știți deja că alimentele dulci sau prăjite nu sunt bune, în timp ce cele fermentate fac minuni și stimulează bacteriile benefice. Dar când vine vorba despre alimentele din topul recomandărilor gastroenerologilor, veți fi surprinși de ce figurează pe listă: nu veți găsi kimchi și kombucha. Mai bine căutați-le pe Google.

VerdeturiFoto: youtube.com

Aproape fiecare conversație pare să ajungă la sănătatea tubului digestiv. Citat adesea ca „un al doilea creier”, microbiomul afectează nu doar digestia; este legat de toate celelalte, de la dispoziție și energie la imunitate și controlul greutății. Fiecare expert vă va spune că un microbiom digestiv sănătos este foarte important. În continuare veți afla care sunt alimentele pe care le recomandă gastroenterologii cu experiență pentru sănătatea sistemului digestiv.

Vegetale cu frunze verzi

Toate soiurile sunt călduros recomandate, pentru conținutul de fibre. Alimentele bogate în fibre contribuie în multe moduri la sănătatea sistemului digestiv, inclusiv prin stimularea dezvoltării bacteriilor benefice și distrugerea celor rele.

Cartofii dulci

Medicii îi încurajează pe oameni să gândească „outside the box” și să experimenteze soiuri diferite de vegetale rădăcinoase. Cele cu amidon participă la dezvoltarea unui microbiom digestiv bun. Cartofii dulci pot fi gătiți la fel cu ceilalți, dar au un profil nutrițional ușor diferit, contribuind la diversitate.

Supa de oase

Medicii o apreciază deoarece este o sursă bogată de colagen, care este minunat pentru tubul digestiv. Poate că ați aflat că el netezește ridurile dinspre exterior și de aceea este atât de iubit în industria frumuseții. Doar că face același lucru și în intestine, ceea ce ajută mult digestia.

Sardelele

Alimentele bogate în omega-3, ca somonul sălbatic sau sardelele sunt antiinflamatoare, ceea ce le face bune pentru întergul organism, deci și pentru sistemul digestiv. Somonul probabil că figurează deja în meniul multora, dar sardelele sunt o sursă excelentă și mult mai ieftină.

Orez integral și turmeric

Și turmericul are putere de antiinflamator, de aceea este recomandat de doctori. Orezul integral cu turmeric combină o super-mirodenie cu o sursă bogată de fibre.

Avocado

Oricare top de alimente recomandate include avocado. Este perfect pentru sistemul digestiv pentru că este bogat în fibre (unul singur vă va da jumătate din necesarul zilnic) și nutrienți de calitate.

(wellandgood.com)