​Premierul Viorica Dăncilă susține că l-a numit pe Vasile Ciurchea, la șefia CNAS, chiar dacă este urmărit penal pentru că avea nevoie de un specialist. Ea a precizat că, dacă acesta va fi inculpat, va lua "măsurile care se impun". ​

Vasile CiurcheaFoto: Agerpres

„Într-un moment dificil pentru CNAS trebuia să venim cu un specialist. Am acceptat propunerea făcută de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. (...) Eu înțeleg că are un dosar la DNA, nu a fost audiat și nu a fost inculpat. Dacă va fi inculpat voi lua măsurile care se impun”, a spus premierul la Digi 24.

Dăncilă a amintit că și ea a avut o plângere penală pentru înaltă trădare și de aceea „nu trebuie să ne grăbim” în a-i acuza pe oameni că sunt vinovați. „Judecta se înfăptuiește de judecător”, a comentat ea.

Ciurchea a fost propus marți de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a conduce din nou CNAS. Ciurchea îl înlocuiește la conducerea CNAS pe Răzvan Vulcănescu, numit președinte interimar în luna iunie. Răzvan Vulcănescu își va continua activitatea în conducerea CNAS ca vicepreședinte, funcție pe care o ocupa anterior numirii ca președinte interimar.

Vasile Ciurchea este urmărit penal de DNA, din 2016, alături de alte persoane care dețin sau au deținut funcții de conducere în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dosarul fiind încă în lucru.