​​Scene șocante filmate de un aparținător la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin: o asistentă țipă la o pacientă întinsă pe pat, care plângea de durere: "Vrei să te omor eu? Ce vrei să-ți fac?" Pe filmare se poate vedea cum asistenta are o ieșire nervoasă atunci când mama tinerei se duce să îi spună că aceasta plânge de durere și o roagă pe asistentă să vină să facă ceva. Asistenta o amenință pe mama pacientei că o va da afară din spital "cu gardienii".

Asistenta tipand la pacientaFoto: Ziarul din Mehedinti

"Dar faceți ceva, vă rog frumos! Veniți că urlă acolo, plânge!", îi spune mama fetei asistentei.

Replica asistentei este: "O să vă rog în secunda următoare să părăsiți spitalul! Chem gardienii! Agitați toți bolnavii!"

"Dacă nu te potolești, o să chem medicul, o să te ducă în terapie!", i se adresează asistenta, țipând, tinerei paciente care plânge de durere în pat.

"Să faceți ce trebuie", răspunde mama fetei.

Asistenta continuă să țipe la tânăra pacientă: "Alte calmante nu mai am ce să-ți fac, copilule, înțelegi? Vrei să te omor eu? Ce vrei să-ți fac?"

"S-o bateți. Uitați-vă cum plânge! Uitați ce face, că nu face nimic. Deci asta, atâta puteți să îmi spuneți, că mă dați afară cu gardienii?", răspunde mama fetei, plângând și ea.

Pacienta la care țipă asistenta din filmare are 16 ani.

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că asistenta îi administrase deja un calmant pacientei şi nu mai putea să îi dea altul. Asistenta va fi însă cercetată disciplinar în urma incidentului.

  • Imaginile au ajuns la Sorina Pintea: Acesta nu este un test, din păcate

Imaginile au fost publicatedepresa localăși au ajuns, vineri dimineață, și la ministrul Sănătății, Sorina Pintea: "Acesta nu este un test, din păcate (referire la campania cu pacienți sub acoperire - n.red.) Ceea ce mi-ați arătat dumneavoastră e o situație reală care a fost sesizată și sunt convinsă că cei care urmăresc acest caz, adică Direcția de Sănătate Publică Județeană, va lua niște măsuri, pentru că are competențe pe verificarea actului medical", a declarat Sorina Pintea, pentru Digi 24.

"Pacientul misterios nu este trimis în spital doar să verifice dacă se ia șpagă, așa cum fals s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectarea regulilor, procedurilor, protocoalelor, tot ce ține de un act medical de calitate", a mai precizat ministrul Sănătății.

Incidentul a avut loc în urmă cu două nopţi. Fata de 16 ani, internată în spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru un consult de ortopedie pediatrică, avea dureri, iar mama ei a solicitat în repetate rânduri ajutor de la asistentă.

Spitalul a pornit o anchetă internă, după apariția imaginilor în presă. Reprezentanții spitalului au precizat că asistenta va fi cercetată disciplinar și urmează să dea explicații în fața conducerii spitalului și a Colegiului Medicilor.