Articol susținut de Sanofi

Adoptarea legii vaccinării este o oportunitate unică ce confirmă rolul fundamental al imunizării în strategia de sănătate publică a României

de     Smile Media
Joi, 18 iulie 2019, 9:33 Actualitate | Sanatate


Pascal Robin
Foto: Sanofi Romania
​​"Vaccinarea este piatra de temelie a sănătății publice, iar adoptarea legii vaccinării - propusă în Parlament din 2017, ar reprezenta un act fondator prin care statul ar susține acest pilon important de prevenție", spune Pascal Robin, șeful pe România și Moldova al Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a companiei Sanofi și unul dintre cei mai importanți furnizori de profil de pe piața românească.

"Adoptarea legii vaccinării ar fi un prim pas major în definirea politicii statului în materie de prevenție prin vaccinare și un punct de plecare esențial în elaborarea viitorului program național de prevenire și control al bolilor infecțioase. Și este cu atât mai important în contextul actual al României, cu provocări multiple precum: lacunele în prevenirea unor boli infecțioase cum ar fi meningita și HPV și acoperirea eterogenă a vaccinării pe grupe de vârstă, caracterizată printr-o acoperire consistentă pe segmentul copiilor cu vârsta sub 2 ani, una mult redusă la școlari și adolescenți și una aproape inexistentă pentru adulți", explică oficialul Sanofi.

Astăzi, în România, acoperirea vaccinală pentru diferite boli infecțioase pentru copii și adolescenți variază între 67% şi 92%, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un nivel de 95% pentru toate categoriile. Iar dacă ne uităm la acoperirea vaccinală pentru gripă, rata scade vertiginos la 21% pentru cei cu vârste peste 65 de ani, recomandarea OMS fiind de 75%.

"Vaccinarea salvează vieți. Dar, pentru a-și atinge întregul potențial de protecție, vaccinarea are nevoie de o rată de acoperire adecvată a populației", explică Pascal Robin. Pentru a câștiga lupta în obținerea țintelor de acoperire vaccinală și pentru a reduce ezitarea în fața vaccinării, este nevoie în primul rând de educarea continuă a populației și a profesioniștilor din domeniul sănătății despre beneficiile imunizării și siguranța vaccinurilor.

Cu cât vaccinurile sunt mai eficiente, cu atât lumea tinde să uite că are nevoie de ele pentru a se proteja. Acesta este paradoxul vaccinării. "Poate că unii dintre noi au uitat care sunt beneficiile imunizării, pentru că astăzi un număr mare de boli care pot fi prevenite au fost eradicate sau sunt sub control, cu impact limitat asupra populației datorită utilizării eficiente a soluțiilor de imunizare. Chiar și așa, nu înseamnă că riscul este complet eliminat și că nu trebuie să continuăm să ne vaccinăm. Epidemiile recente de rujeolă din țară sunt, din păcate, o consecință elocventa a vigilenței scăzute în asigurarea protecției populației prin imunizare", a precizat Pascal Robin.

Tocmai de aceea, efortul pentru educație privind valoarea vaccinării trebuie să fie unul colectiv, iar țintele naționale privind imunizarea împotriva anumitor boli trebuie să fie clare și asumate. "Pe baza unei strategii clare, transparente și predictibile, condusă de autoritățile din sănătate, toți cei implicați în lanțul de vaccinare - producători, distribuitori, farmacii, comunitate medicală ar putea contribui mult mai consistent la efortul colectiv de protecție a populației prin imunizare".

"Vaccinarea este un act și o decizie personale cu impact colectiv pozitiv"

"Specificul vaccinării este faptul că o decizie personală privind un act de prevenție contribuie la protecția întregii comunității. Pentru că nu este vorba doar de protecția mea, ci și de cea a familiei mele, a colegilor de muncă și chiar a tuturor celor pe care-i întâlnesc pe parcursul zilei, fără măcar să-i cunosc. Această dimensiune colectivă a vaccinării este fundamentală și trebuie abordată în toate eforturile educaționale dedicate românilor. Este o luptă ce trebuie câștigată", punctează oficialul Sanofi.

Cel mai diversificat portofoliu


Viziunea Sanofi Pasteur este o lume în care nimeni nu suferă și nu moare din cauza unei boli care poate fi prevenită prin imunizare. Compania are cel mai diversificat portofoliu de vaccinuri de pe piața locală, care contribuie la protejarea împotriva a peste 20 de boli bacteriene și virale.

Imunizarea pediatrică este un segment de importanță strategică pentru Sanofi Pasteur, producând de mai bine de 40 de ani vaccinuri combinate pentru vaccinarea bebelușilor și copiilor împotriva mai multor afecțiuni: hepatita B, difterie, poliomielita, tetanos, HIB, tuse convulsivă.

De asemenea, Sanofi este compania care a adus primul vaccin antigripal tetravalent în România, investind constant în dezvoltarea de soluții inovatoare împotriva gripei. În sistemul de urgență, compania furnizează vaccinurile pentru rabie și tetanos, iar pentru adolescenți și adulți pune la dispoziție un vaccin de rapel împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive. Pentru persoanele care călătoresc, compania pune la dispoziție un portofoliu vast de soluții împotriva febrei galbene, febrei tifoide și hepatitiei A.

"Una dintre marile descoperiri ale omenirii, vaccinarea, salvează 5 vieți în fiecare minut și se estimează că a prelungit speranța de viață a omenirii cu 15 până la 25 de ani. Tocmai de aceea investim 1 milion de euro în fiecare zi în cercetarea și dezvoltarea de noi vaccinuri care să ofere o mai bună protecție, un standard de îngrijire mai bun sau extinderea protecției pentru boli noi, cum este cazul meningitei", a concluzionat Pascal Robin.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4433 vizualizari

 • -10 (34 voturi)    
  Așteptăm și părerea persoanelor vătămate (Joi, 18 iulie 2019, 10:11)

  Octav_I [utilizator]

  Există vreun medicament folositor pentru orice persoană, indiferent de vârstă, sex, stare de sănătate?
  Poate doar apa.
  Atunci, luați-vă obligativitatea introducerii de substanțe în corp și mergeți de cântați la altă masă, dragi Sanofi.
  • +9 (21 voturi)    
   Daca e vreo problema, decide specialistul, nu baba (Joi, 18 iulie 2019, 10:43)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Octav_I

   “— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!

   — Când și cum?

   — Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?

   — Îl văd. Și?

   — De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!

   — Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele!

   Și, cu ochii pironiți în drobul de sare de pe horn și cu mânile încleștate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca niște smintite, de clocotea casa.”
   • -5 (19 voturi)    
    Bine spus "specialistul" ! (Joi, 18 iulie 2019, 12:37)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Dar specialistul independent, nu "frati si surori" ale fabricantilor de vaccinuri.
 • +8 (32 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 18 iulie 2019, 10:35)

  complet_retard [anonim]

  • +9 (23 voturi)    
   Esti prea subtil pentru anti-vaccinisti! (Joi, 18 iulie 2019, 10:49)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui complet_retard

   Da ii linistesc eu, vaccinurile nu mai contin mercur, iar aluminiu contin mai putin decat un mar!
   Dar daca anti-vaccinistii au fost vaccinati in copilarie, e foarte posibil ca vaccinurile respective sa le fi provocat retardul mintal!
   • -7 (25 voturi)    
    Draga "alui" (Joi, 18 iulie 2019, 12:42)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Daca fabricantii de vaccinuri manipuleaza 20 de MILIARDE de euro in fiecare an, eu cred ca-si pot permite citeva milioane bune sa plateasca unii "specialisti" sa convinga lumea ca sunt numai unt si miere.
    • +9 (17 voturi)    
     “Fabricantii de vaccinuri” (Joi, 18 iulie 2019, 15:09)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     Sunt firmele farmaceutice care produc toate medicamentele din lumea asta. Vaccinurile pentru ei nu sunt cea mai buna afacere, pentru ca preturile vaccinurilor sunt reglementate si oricare firma farmaceutica poate produce acelasi vaccin, iar statul poate sa le cumpere la cel mai mic pret de pe piata! Profiturile lor din vaccinuri sunt nimic pe langa profiturile din medicamentele unde au patent si astfel, monopol!
     • -2 (16 voturi)    
      De fapt (Joi, 18 iulie 2019, 18:07)

      blablavertical [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      si la vaccinuri exista patente. Sanofi, GSK si Merck sunt principalii detinatori. Diviziile lor de vaccinuri sunt cele mai profitabile divizii. Asta si din cauza ca in US, unde ar fi dati in judecata pt reactii la vaccin, au protectie. Citeste despre legea data de Reagan in ‘86 care a pus bazele unui sistem national de compensare a persoanelor afectate de vaccinuri. Aceasta lege a venit ca urmare a nenumarate procese deschise de familii afectate (in special de vechiul vaccin DTP) cand companiile farmaceutice au amenintat ca se retrag de pe piata daca nu primesc protectie.
   • -6 (16 voturi)    
    Eu nu stiu (Joi, 18 iulie 2019, 18:30)

    blablavertical [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    de unde iti iei informatiile, dar sunt gresite. Vaccinurile contin mercur (in trace amounts) iar unele dintre cele de gripa contin chiar mult. Doza acceptabila de aluminiu pe zi /pe kg e 5 mg - conform FDA. Unele vaccinuri au peste 200 mg. Iar aluminiul inghitit din mar nu e acelasi lucru cu cel injectat, cand substanta nu trece prin sistemul digestiv ca sa fie eliminata.
    • +8 (16 voturi)    
     Prostii! (Joi, 18 iulie 2019, 20:20)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui blablavertical

     https://www.edupedu.ro/video-olivia-steer-contrazisa-de-medicul-mihai-craiu-intr-o-dezbatere-la-pro-tv-copiii-alaptati-la-san-primesc-in-primele-6-luni-de-vreo-10-ori-mai-mult-aluminiu-din-laptele-matern-decat-ar-primi-di/
     Cred că dacă ar exista o relație cauzală între aluminiu, care apropo – vorbim de 4 micrograme în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o țară dezvoltată din Uniunea Europeană.
     • -4 (16 voturi)    
      Cred ca (Vineri, 19 iulie 2019, 1:39)

      blablavertical [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      vrei sa zici 4 miligrame, nu micrograme, si nu din toate vaccinurile, ci doar din cele administrate in primele 6 luni (ma refer la schema de vaccinare din US, pt. ca aici traiesc).
      Am vazut dezbaterea respectiva. Neimpresionat doctorul, sau nu stie, sau minte deliberat. Daca ar fi totuna sa injectam sau sa ingeram ceva, atunci toate vaccinurile s-ar pune pe un cub de zahar si ai incheia cu ele la o vizita medicala. Dar nu e asa, dupa cum multi doctori stiu. Cat despre ‘tarile dezvoltate’, cele mai dezvoltate din Europa sunt tarile nordice, care nu au vaccinare obligatorie. Au, in schimb, cele mai mici rate ale mortalitatii infantile, speranta de viata lunga si sanatate buna, overall.
     • +7 (13 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 19 iulie 2019, 12:30)

      complet_retard [anonim] i-a raspuns lui Alui

    • +3 (7 voturi)    
     mercur (Sâmbătă, 20 iulie 2019, 15:30)

     himself [utilizator] i-a raspuns lui blablavertical

     Tu raspindesti informatii gresite. Nici un vaccin nu a continut vreodata mercur. Doar thiomersal. Asta e un produs chimic ce contine mercur.

     Binenteles ca un antivaccinist cu note mici la chimie ar spune ca e acelasi lucru.

     Daca da atunci ce parere ai de NaCl? Este clorule de sodiu obtinute din sodiu (normal) si acid clorhidric. Ce crezi ? Acidul clorhidric e bun pentru organism ?

     Aproape toate produsele consumate de oameni contin NaCl.
     • +1 (7 voturi)    
      De pe site-ul FDA (Sâmbătă, 20 iulie 2019, 21:40)

      blablavertical [utilizator] i-a raspuns lui himself

      Probabil nici ei nu stiu vorbesc: Thimerosal, which is approximately 50% mercury by weight, has been one of the most widely used preservatives in vaccines. It is metabolized or degraded to ethylmercury and thiosalicylate. Ethylmercury is an organomercurial that should be distinguished from methylmercury, a related substance that has been the focus of considerable study. Methylmercury is the type of mercury found in certain kinds of fish.
    • 0 (2 voturi)    
     blabla (Duminică, 21 iulie 2019, 11:06)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui blablavertical

     Bun "nume" ti-ai ales, "blabla-iesti...
   • +7 (11 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 19 iulie 2019, 12:25)

    complet_retard [anonim] i-a raspuns lui Alui

 • -9 (27 voturi)    
  deci (Joi, 18 iulie 2019, 10:53)

  martel55 [utilizator]

  articol de publicitate pentru o mare companie pharma pe carfe Hotnews nu are nci macar bunul simt sa il amrcheze ca atare....dar probabil ca baii primiti prin sponsorizari de acolo sunt multi, ca sa se mai incurce in acest mic detaliu...articolul arata insa cine trage sforile si cine are interese s aiasa o asmenea lege care nu prevede nici o responsbailitate pentru furnizorii de vaccinuri (e imposibil sa se demonstreze vreodata , asa cum e scrisa legea, ca un vaccin a avut efecte negative asupra cuiva)....in concluzie, sub masca grijii fata de copii, se iteste ramjetul hulpav al unor indivizi care sunt interesati doar de cresterea sumei din conturi, indiferent de suferintele produse
  • +12 (18 voturi)    
   Mai uita-te odata sus de tot (Joi, 18 iulie 2019, 11:28)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   “Articol susținut de Sanofi”!
  • +12 (20 voturi)    
   Dupa cum scri, ai fost afectat de vaccinuri (Joi, 18 iulie 2019, 11:30)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Uite un caz clar unde poti sa ceri despagubiri pentru ca ti-au provocat retard mintal! Castigi sigur!
   • -7 (21 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 18 iulie 2019, 12:45)

    andipetre [anonim] i-a raspuns lui Alui

    • +8 (12 voturi)    
     Nu glumeam! (Joi, 18 iulie 2019, 15:02)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     Asta e termenul medical. Puteam folosi si cuvantul oligofren, e un sinonim.
    • +4 (12 voturi)    
     “Scri” vine de la corectorul de text (Joi, 18 iulie 2019, 15:12)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     Oricum, n-am avut atatea greseli ca cel din comentariul original.
     • +1 (5 voturi)    
      "scri" (Vineri, 19 iulie 2019, 10:39)

      harapalb [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      Se corecteaza automat in "scri" deoarce numai asa l-ai folosit pana acum, telefonul ti-a adoptat stilul.

      In schimb, textul total neingrijit al lui mârțel55 chiar e scris de pe telefon, se cunoaste cat s-a chinuit sa butoneze cu degetele mari acea tastatura.
 • -5 (17 voturi)    
  Nu cred ca mai era nevoie... (Vineri, 19 iulie 2019, 16:39)

  gugui [utilizator]

  ... sa ne demonstreze Hotnews ca traieste din banii pharma. E clar ca lumina zilei si toate materialele preluate la comanda, de aici si dorinta HN de a "ajuta" oamenii cu propaganda pro lege vaccinare obligatorie.

  Este trist, pt ca o agentie de presa ar trebui sa fie prima careia i se zbarleste pielea cand aude de vreo lege cu caracter obligatoriu.

  Dar e de inteles... au si redactorii rate si alte cheltuieli ca tot omul... deontologia a ramas doar asa o nota de subsol scrisa cu litere mici.

  In final: suie manofi! (sincer, merita).
 • -7 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 19 iulie 2019, 17:42)

  [anonim]

 • 0 (2 voturi)    
  smile (Duminică, 21 iulie 2019, 11:13)

  Ilidia [utilizator]

  Serios, oportunitate? Mai invata limba romana, "zambaretule"...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by