Spitalul Județean din Sibiu va fi dotat cu aparatură nouă în valoare de 900.000 de euro până în primăvara anului viitor
"În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu", a declarat Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.
Potrivit acesteia, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator.
Pentru prima dată, spitalul de stat din Sibiu va fi dotat cu un aparat osteodensitometru DXA, subliniază conducerea spitalului. În prezent, un asemenea aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.
"Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişierul", se arată într-un comunicat al spitalului.
Valoarea totală a cererii de finanţare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ 907.000 euro).

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri