​VIDEOREPORTAJ Povestea primului spital pentru animale fără stăpân din România: Am avut căței aproape desfigurați, iar acum vedem poze din familiile lor, stau pe canapea și moțăie fericiți

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 17 iunie 2019, 16:04 Actualitate | Sanatate


Center of Hope
Foto: Hotnews
​​Cățelul Ciocolată a ajuns într-o seară la Center of Hope, primul spital pentru animale fără stăpân din România, adus de un muncitor care lucra la o construcție. Era un cățel mic cât o pâine, avea ambele picioare din față rupte și fusese găsit într-un șanț. Bărbatul care l-a găsit era îmbrăcat într-o salopetă murdară de var. În loc să se ducă acasă de la lucru, l-a dus pe Ciocolată la doctor. "Bună seara, am găsit un cățel pe marginea drumului, l-am ridicat dintr-un șant. Dacă puteți să faceți ceva... Eu atât pot să fac pentru el, să îl iau și să caut ajutor." Ciocolată are astăzi o familie care îl iubește enorm. "E un membru al familiei." Trecerea pe la Center of Hope i-a schimbat viața. Lui Ciocolată, altor mii de căței și pisici, dar și "oamenilor lor".Spitalul Center of Hope este deschis tuturor animăluțelor, "indiferent de ce condiție socială au - că sunt orfane, că sunt lovite pe stradă, că aparțin unor familii fără posibilități materiale, noi încercăm să îi ajutăm, ăsta este scopul acestui spital și acestui proiect", își începe povestea medicul veterinar Aurelian Ștefan, fondatorul primului spitalul veterinar pentru animale fără stăpân, construit în comuna Pasărea din apropierea Bucureștiului.

 • "Românii își aruncă animalele la gunoi"

Cățelul Ciocolată a devenit, între timp, emblema proiectului "Nu mă arunca și tu la gunoi" și apare pe flyerele tipărite de Center of Hope. Pentru că mulți români încă își aruncă pisicile și câinii la gunoi.

"Da, își aruncă românii la gunoi câinii. Avem cazuri foarte multe de căței în pungi, în saci, la gunoi, în râu. Există și un sentiment din ăla: poate îi găsește cineva la gunoi, poate intervine providența. Și uneori chiar așa e. Sunt și oameni care îi aruncă direct în râu. Sunt multe cazuri de genul acesta, din lipsă de educație și de instruire. Pentru că soluția ar fi nu să facă cățelușa nu știu câți pui și tu să îi arunci, ci să cauți un loc unde să sterilizezi cățelușa și să termini odată bâlciul. Asta este problema, încă nu știu toți românii că se pot sterliza cățeii și pisicile", spune Aurelian.

Aurelian Ștefan la Center of Hope

Așa a luat naștere ABC - cel mai intens program animal birth control din România. La Center of Hope sunt sterilizate lunar 400-500-600 de animale. Majoritatea sunt animale fără stăpân sau ai căror stăpâni nu își permit costurile sterilizării.

"Cățeii se înmulțesc într-un ritm foarte mare și nu există altă metodă mai bună decât să îi sterilizăm. Dacă nu ne dorim 50 de pui, și categoric nu ne dorim, pentru că nu avem cu ce să îi hrănim. Așa că mai bine sterilizăm. Dacă ne dorim un pui, adoptăm, pentru că, slavă Domnului, sunt pline adăposturile de orfani", explică medicul veterinar Aurelian Ștefan.

"Am avut căței aproape desfigurați, câței arși, căței abuzați, pe care i-am recuperat și acum, vedem poze din familiile lor. Avem căței care nu aveau pic de piele, fuseseră arși, și acum stau pe canapeaua lor și moțăie", povestește Aurelian Ștefan.

Aurelian Ștefan la Center of Hope

 • De la rulota care străbătea țara la spitalul veterinar construit pe terenul bunicii

Povestea sterilizărilor gratuite sau la preț foarte mic începe acum 10 ani. După ce a terminat facultatea, Aurelian Ștefan a făcut 3 luni de voluntariat în Statele Unite - sterlizări gratuite sau la preț foarte mic.

S-a întors apoi în România și a început să facă același lucru. La început, într-o rulotă care străbătea țara. Își amintește că "am început activitatea într-o rulotă. Lucrăm și acum cu aceeași asociație, care se cheamă Romania Animal Rescue. Am mers cu o rulotă prin toată țara, pe unde existau adăposturi, animalele erau nesterilizate și oamenii nu voiau ca animalele să facă mai mulți pui decât puteau ei să ducă. Și pentru că cu animalele este o luptă continuă despre suprapopulare - avem mai multe animale decât putem noi să hrănim, să adăpostim, să adoptăm - marea bătălie se dă ca să limităm posibilitatea ca ele să se înmulțească necontrolat și să limităm suferința care derivă din această înmulțire necontrolată. Pentru că avem zilnic cazuri de căței răniți, loviți de mașină, abandonați, iar asta este o consecință a faptului că avem mult mai muți decât putem să ducem. Și nu numai în România. Situația este globală."


Ce spuneau oamenii, la început, când se întâlneau cu rulota? "Când ne vedeau cu rulota, oamenii spuneau e o idee foarte bună. Ne întrebau dacă este o clinică mobilă și noi spuneam nu, nu este o clinică mobilă. Vorbim de acum aproape 10 ani. Improvizasem un mic cabinet mobil și speram, bineînțeles, cu timpul, să ne transformăm în clinică mobilă. Cu timpul nu ne-am mai transformat în clinică mobilă, ne-am transformat în clinică de sine stătătoare. Astăzi avem la dispoziție spitalul Center of Hope, care este deschis tuturor."

Pentru a construi spitalul, Aurelian Ștefan și fratele său, și el tot medic veterinar, au pus la bătaie zestrea mamei lor. Cei doi frați nu aveau banii necesari, dar aveau terenul rămas de la bunica lor, unde aceasta locuise și cei doi frați, ajunși acum medici veterinari, copilăriseră. Au organizat și un eveniment care s-a numit "Cărămizile salvatoare de vieți", iar în 10 luni au avut "un succes nebun" și au adunat peste 100.000 de euro din donații: "Aici a stat bunica mea, aici s-au născut mama și frații ei și am copilărit și noi. Și aici, pentru că bunica murise, nu mai era nimic, erau bălării. Și pentru că nu ne permiteam în oraș, am spus că trebuie să facem aici. Și am făcut acest spital cu gândul să facem ceva mai mic, dar datorită influențelor am zis să ne mărim și am zis să facem ceva ce România să poată să arate, inclusiv dacă vin străinii să putem să arătăm."

 • Povestea englezoaicei care trata cățeii din Londra într-o căruță, în 1917

După înființarea spitalului, încă există o ambulanță care merge în zone îndepărtate, pentru a ajuta animalele care nu au cum să ajungă la Center of Hope: "Avem și o ambulanță foarte mare pe care am denumit-o Casa mobilă Speranța, pe care o folosim la acțiunile mobile din zonele foarte îndepărtate și unde este greu de ajuns și pe care vrem să o transformăm într-o adevărată clinică mobilă și va fi ca un OZN, care să ajungă în cele mai amărâte și mai greu accesibile locuri din România."

Asta chiar dacă "există și oameni care nu vor să își sterilizeze animalele. S-a îmbunătățit situația, din ce în ce mai puțini oameni spun asta, mulți oameni realizează pericolul, dar în continuare persistă problema asta".

Câine tratat la Center of Hope

Aurelian Ștefan știe și o poveste similară cu cea a Center of Hope: "Este povestea unei doamne din Anglia, care în anul 1917 a înființat primul dispensar veterinar social, care era format dintr-o căruță ce oferea asistență veterinară cățeilor din Londra. Cu trecerea anilor, peste 100 de ani, acest proiect a înființat al 50-lea spital în Marea Britanie, care oferă asistență veterinară cățeilor și pisicilor din medii sociale nevoiașe. În plus, acest proiect a devenit cel mai mare angajator veterinar din Marea Britanie."

Visul lui Aurelian Ștefan este să poată construi în fiecare regiune a țării un astfel de spital, unde oamenii "cu siguranță au nevoie". "Asta este crucea mea, visul meu", spune Aurelian Ștefan. Vrem să facem în România măcar 7 spitale veterinare cu profil social în marile regiuni ale țării și unul la Chișinău.

 • Ramona, singura pisică din satul ei care are nume

"Animalele fac parte din viața noastră tot mai mult", spune Aurelian Ștefan, care mărturisește că "noi auzim foarte multe povești aici și multe dintre ele sunt despre cum animalele schimbă viața oamenilor. Dar radical."

Una dintre aceste povești este povestea pisicii Ramona, prima și singura pisică din satul ei care are nume: "Am avut un băiat care a venit aici cu, probabil, prima și singura pisică din satul lui care are nume: pisica Ramona. Pisica avea un picior fracturat, iar copilul, care avea 13-14 ani, a venit și ne-a spus: "Pisica mea, Ramona, are un picior fracturat. Puteți să mă ajutați?" Categoric că nu putem discuta despre costuri la veterinar cu acel copil. Și atunci, am activat imediat planul nostru social. Iar pisica Ramona e și acum foarte bine, i-am reparat piciorul. Iar copilul cred că a avut o păarere foarte bună despre societatea în care trăiește. Și pot să spun că în societăți dezvoltate nu știu dacă se întâmpla același lucru, dacă pisica Ramona beneficia de aceeași îngrijire. Chiar facem niște lucruri pe care le considerăm speciale."

" Și mai am o poveste care m-a marcat, a venit un cetățean cu un cățel la vaccin și a spus: vreți să vă spun povestea vieții mele? Acum 5 ani eram o brută, puteam să rup o pisică în două imediat. Și într-o zi s-a dus să ducă gunoiul și în gunoi mișca ceva. Erau 3 căței care aveau 5-10 zile și omul ăsta care era o brută i-a luat de acolo, i-a alăptat cu biberonul și când pleca de acasă îi urmărea pe cameră să vadă. Și omul ăsta mi-a spus 'dacă văd acum pe unul că lovește un animal, mă transform în bruta care se îndreaptă împotriva omului'. Și mi-a arătat și mie pe cameră cățeii și mi-a spus: 'Domnule, mi-au schimbat viața acei căței pe care i-am găsit la gunoi. Eram o brută.' Ei bine, omul ăsta nu îmi iese din cap", mărturisește Aurelian Ștefan.

 • Pune 10 lei la treabă!

În primăvara aceasta, Aurelian Ștefan a adunat 10.000 de euro pentru câinii și pisicile fără stăpân din România, după ce a alergat la maratonul caritabil de la Londra, în prima zi de Paști.


Aurelian Ștefan la Maratonul de la Londra

El crede cu tărie că animalele schimbă viața oamenilor. Pentru a continua să le ajute să schimbe viața oamenilor și pentru a-și îndeplini visul de a deschide câte un spital veterinar în fiecare regiune a țării , echipa Center of Hope are nevoie de susținere.

"Ne găsiți pe Facebook, pe grupul de susținere care se cheamă "Pune 10 lei la treabă" sau pe pagina proiectului, care se cheamă Homeless Animal Hospital. Mai există o posibilitate de a ne ajuta, prin donații cu cardul, pe Bursa binelui, proiectul se cheamă Homeless Animal Hospital. Cine dorește e binevenit să ajute."


Citește și:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

47003 vizualizari

 • -21 (33 voturi)    
  Va mai amintiti de Hajime Hori? (Luni, 17 iunie 2019, 16:43)

  Intermezzo [utilizator]

  Asa-l chema pe japonezul ucis de un caine in Bucuresti.Pe dulaul care l-a muscat il chema Bosquito iar fapta lui s-a prescris. Japonezul,insa, tot mort e.Asemenea dulai fiorosi precum Bosquito nu apar niciodata in reportajele LACRIMOGENE precum cel de aici. Apar numai catelusi blinzi si speriati, cu o imensa suferinta intiparita pe figura, vesnic abonati la conditia de victime inocente ale barbariei oamenilor. Cind ii mai vedeti amintiti-va de Hajime Hori si cit de fericita ar fi fost familia lui sa mai fie in viata.
  • +18 (30 voturi)    
   Cat de frica iti este... (Luni, 17 iunie 2019, 17:14)

   Joro [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   pentru viata ta foarte importanta! Vai de capul tau de jeg fara empatie.... Cainele este unul dintr ecele mai frumoase daruri primite de catre OM... din pacate, retardatii ca tine nu pot intelege asta! Marsh!!!
   • -6 (12 voturi)    
    Nu te repezi ca curca-n lemne (Luni, 17 iunie 2019, 23:16)

    Intermezzo [utilizator] i-a raspuns lui Joro

    Poti comenta si fara sa fii neam prost . Iti amintesc eu un dar mai de pret primit de om: OMUL. Care, pentru o mama poate insemna fiul sau fiica. Durerea mamei lui Hajime Hori n-as vrea s-o simta mama ta. Desi, la o negociere strinsa poate as mai bate in retragere.
    • +4 (6 voturi)    
     Tu chiar nu stii (Marţi, 18 iunie 2019, 6:59)

     Joro [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

     despre ce vorbesti. Compari un accident cu ura adanc inradacinata in sufletul tau.... De indivizi egoisti, plini de frici si frustrari sunt satul si chiar nu va vad rostul in societate.... Tu nu vei putea sa-ti inveti copii sa iubeasca un animal, sa daruiasca si sa-si asume responsbilitatea pentru alta fiinta .... De aceea, ideea ca voi va inmultiti ma umple de tristete! Esti un trist!
     • 0 (0 voturi)    
      taiati cainilor frunza (Miercuri, 19 iunie 2019, 15:58)

      Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Joro

      in tara asta sunt copii aruncati la tomberon, uitati prin orfelinate sau suferinzi, si astia fac spitale pt caini.
  • +16 (24 voturi)    
   Nu stii nimic despre caini (Luni, 17 iunie 2019, 17:40)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   Daca ai sti, ai sti si despre anumiti stapani. Asa ca stai jos, nota 2 si ramai repetent, ca vorbesti aiurea.
   • -5 (13 voturi)    
    Ia convinge-ne tu de ceva (Luni, 17 iunie 2019, 20:28)

    Intermezzo [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Ca n-ai dreptul sa fii omorit de un caine decit daca stii foarte multe despre el sau despre stapinii cainilor.
    • +7 (11 voturi)    
     Tu de ex nu ar trebui sa fii stapan (Luni, 17 iunie 2019, 23:48)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

     De caini niciodata pt ca niciodata nu o sa accepti un caine ca fiind o persoana cu intelectul unui copil de 2-3 ani, unii chiar pe la 4-5 ani.
     Stii de ce? Pt ca de atat esti capabil, sa deviezi atentia de la subiectul articolului, jalnic dealtfel!!!
  • +12 (20 voturi)    
   Pai logic ... (Luni, 17 iunie 2019, 17:43)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   ...dulai ca Bosquito nu apar in astfel de spitale, caci apar doar victemile dulailor gen Bosquito. De aceea se fac astfel de spitale.

   In alta ordine de idei, cainii vagabonti ar fi trebuit sterilizati de mai multe decenii, dar .. asta e viata. Ok, noi intelegem mesajul tau: un caine a omorat o persoana, atunci toti cainii trebuie omorati.

   Dar putem merge mai departe cu logica ta: daca un om omoara un alt om, sa omoram toti oamenii. Sau daca un conducator auto oamora din neglijenta un om, atunci sa suspendam toate carnetele auto.
   • -4 (12 voturi)    
    Esti campion la sofisme neghioabe (Luni, 17 iunie 2019, 20:36)

    Intermezzo [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Dar in ignoranta ta nemasurata tot ai trecut pe linga un fapt autentic: ca exista tari in care un animal poate fi condamnat la moarte daca a ucis un om. Ba chiar daca a muscat un cal, cum a fost vreme de decenii in statul Texas. Cu tribunale si cu tot ce trebuie, ceea ce inseamna ca exista si o legislatie dedicata. Viata unui om, in tarile civilizate , este apreciata ca fiind INFINIT mai de pret decit viata unui animal. Mai cu seama atunci cind omul este victima animalului.
    • +6 (8 voturi)    
     Adevarat.. (Luni, 17 iunie 2019, 21:19)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

     ..este mai pretioasa. Si nu are legatura cu articolul de fata. Ca se intampla astfel de incidente, este vina omului, de cele mai multe ori: fie nu au avut grija ca acele animale sa se inmulteasca (bani dati pentru sterilizare si furati de omul pretios), fie nu au avut grija de propriul animal etc...

     Si animalele au dreptul la viata, nu sa fie omorate de catre orice idiot, ca tine. De aceea se fac si astfel de spitale si de aceea sunt oameni care se dedica animalelor. Cate specii de animale au disparut din cauza oamenilor (cel rau animal posibil) si cate rae de oameni au disparut din cauza animalelor?
    • +8 (10 voturi)    
     Articolul ... (Luni, 17 iunie 2019, 21:24)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

     . este despre un spital penru animale, nu un spital pentru caini care au ucis oameni.

     Ce ai scris tu este un sofism idiot, nu neghiob.
   • 0 (0 voturi)    
    Exact (Marţi, 18 iunie 2019, 12:26)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    "daca un om omoara un alt om, sa omoram toti oamenii"

    Habar nu ai cat ma bucur ca vad pe cineva care gandeste la fel ca mine! Exact asta s-a intamplat cu acel copil (Ionut Anghel) care a plecat din parcul Tei, a intrat in curtea unui depozit printr-o spartura in gard si a fost omorat de cainii care pazeau depozitul ... logica romanului a fost sa omoare maidanezii, desi aceia erau caini cu stapan!

    Natie de distrusi!
    • +1 (1 vot)    
     ce???? (Marţi, 18 iunie 2019, 14:33)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     cainii "care pazeau depozitul"? de cand e versiunea asta?
    • 0 (0 voturi)    
     hahahah logica (Marţi, 18 iunie 2019, 20:54)

     Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Logica unor comentatori: daca un om omoara alti oameni nu are sens sa mai facem spitale pentru oameni. Inlocuieste "oameni" cu "caini" si o sa vezi exact comentariile de mai sus :))))
  • +4 (10 voturi)    
   corolar (Luni, 17 iunie 2019, 17:47)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   Va mai amintiti de Yurika Masuno?...
  • +5 (7 voturi)    
   Si vina a cui este? (Luni, 17 iunie 2019, 21:13)

   dandantheman [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   Nu cumva tot din cauza oamenilor sunt cainii pe strada?

   Asadar, intoarce-te in locul tau trist si stai acolo, n-avem nevoie de opinia ta.
  • -1 (1 vot)    
   sau copilul Ionut (Marţi, 18 iunie 2019, 10:56)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Intermezzo

   mancat de viu de maidanezi
 • +14 (18 voturi)    
  Foarte frumos! (Luni, 17 iunie 2019, 17:23)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Respect pentru ceea ce face. Din pacate suntem departe sa vedem visul domnului doctor, dar sunt sigur ca se va intampla.
 • -6 (8 voturi)    
  Steagul (Luni, 17 iunie 2019, 19:14)

  snams [utilizator]

  Tricolorul de pe mâneca dreaptă e amplasat greșit. Pe cealaltă mâneca e în regulă.
 • -6 (12 voturi)    
  Nu ar creste un copil/nepot... (Luni, 17 iunie 2019, 22:06)

  ViorelT [utilizator]

  Nu ar creste un copil/nepot...
  Grija pisicilor si a javrelor ii apasa pe ei la maxim.
  Vad femei in putere care plimba in lesa pe strada caini.Si dupa 30 de ani intra in depresie ca ceasul lor biologic le reaminteste ca trebuiau sa aiba copii de mana
  • +5 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 18 iunie 2019, 0:21)

   [anonim] i-a raspuns lui ViorelT

  • +1 (3 voturi)    
   ... (Marţi, 18 iunie 2019, 13:45)

   Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui ViorelT

   Cati copii ati adoptat pana acum?
  • 0 (2 voturi)    
   Nu vreau copii (Marţi, 18 iunie 2019, 15:51)

   Cristina_2019 [utilizator] i-a raspuns lui ViorelT

   Eu personal nu mi-am dorit copii si nici in viitor nu o sa-mi doresc copii. In schimb am avut intotdeuna fel de fel de animalute. Si da, as creste in continuare numai animalute. Pentru ca iubesc animalutele.
   P.S. De copii orfani ar trebui sa aiba grija statul prin intitutiile sale. De cainii fara stapani cine are grija? Si culmea, ei au ajuns asa tot din cauza unor stapini neresponsabili care s-au debarasat de ei fara sa aiba remuscari.
 • +6 (8 voturi)    
  initiativa buna (Marţi, 18 iunie 2019, 0:27)

  Cristina_2019 [utilizator]

  Gasesc initiativa dumneavostra extraordinara. Va doresc sa salvati cat mai multe animalute fara adapost. Si poate pe viitor va ganditi sa faceti si un adapost pentru asemenea animalute.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 18 iunie 2019, 14:24)

  [anonim]

  • -1 (3 voturi)    
   se vede (Marţi, 18 iunie 2019, 14:46)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui

   se vede ca nu ai patit sa fii cu al tau copil de mana si din senin sa sara la voi trei dulai maidanezi
   • +3 (3 voturi)    
    Din pacate (Marţi, 18 iunie 2019, 14:56)

    Jan2016 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    Sub nici o forma nu vreau sa minimizez ce vi s-a intamplat Dvs. Sper ca nu ati fost raniti.
    Insa, din pacate, multe se intampla din vina oamenilor. Avem un act normativ care nu e respectat de foarte multi detinatori de animale, pe de o parte si avem niste autoritati complet nepasatoare si incompetente, pe de alta parte, care nu aplica actul. Atunci cand nu poti realiza preventia, din diferite motive, aplici sanctiuni. Oare cate sanctiuni or fi dat in anii astia pentru ca animalele nu sunt sterilizate? Civilizatia cred ca peste tot s-a facut cu chitantierul si amenda.
    Exemplu recent: merg la Fundata si parchez langa biserica (sic). Prima casa de langa biserica, iese un mosneag si imi spune cu subiect si perdicat sa ii iau pisoii fatati si sa ii duc mai incolo cu masina, ca vrea sa scape de ei. Uite, eu pe astia i-as amenda. Pentru ca de o viata fac asa. Si din cauza lor ajung sute de animale pe strazi. I-as amenda si pe catelarii care imperecheaza caini pe banda rulanta, pe cei care nu isi controleaza cainii isterici, care nu folosesc zgarda, lesa, botnita, etc. Si brusc am vedea o imbunatatire dramatica.
    • +2 (2 voturi)    
     de acord (Marţi, 18 iunie 2019, 15:22)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Jan2016

     cert e ca acesti caini trebuie sa dispara de pe strazi intr un mod sau altul (nu musai ucisi,evident)
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 18 iunie 2019, 18:45)

    [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

 • 0 (2 voturi)    
  poezia (Marţi, 18 iunie 2019, 15:01)

  Toni_Romania [utilizator]

  poezia "maidanezu e bland" si "omu e rau"......serios?

  Mi a zis un veterinar, maidanezii musca si din senin, ca, fiind nemancati au hipoglicemie continua si de aia nu mai au control (cum suntem noi irascibili cand suntem nemancati) - in plus, fara stapan se desdomesticesc, si mai sunt si loviti de unii oameni.

  nu vrea nimeni sa fie ucisi,dar trebuia luati de pe strazi
  • +2 (2 voturi)    
   Logica (Marţi, 18 iunie 2019, 16:10)

   Jan2016 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Haideti sa mergem cu rationamentul pana la capat. Cum au ajuns sau de ce au ajuns maidanezii aia in strada??
   Pentru ca, in majoritatea covarsitoare a situatiilor, un om asa a gasit de cuviinta sa scape de ei.
   Dar da, trebuie luati de pe strazi. Tema este si va fi sensibila. Trist e ca avem legi pentr asta dar nu sunt nici respectate, nici aplicate in mod consecvent.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by