Un medic cardiolog care făcea gărzi la Spitalul Județean Sibiu a murit după ce a făcut stop cardiorespirator. Val de reacții ale colegilor: "Dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!" / "Câţi vreţi sa să se mai alinieze convoiului mortuar?”

de MH     HotNews.ro
Luni, 17 iunie 2019, 12:59 Actualitate | Sanatate


Spital
Foto: Stirile ProTV
​Un medic cardiolog în vârstă de 54 de ani, din Sibiu, a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla într-o excursie. El făcea gărzi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar luni ar fi trebuit să intre într-o gardă de 24 de ore. Decesul medicului a generat un val de reații din partea doctorilor, care cer recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă. ”Câţi vreţi sa să se mai alinieze convoiului mortuar?”, a transmis una dintre colegele medicului, reamintind că un alt medic a murit în urmă cu opt zile.

Medicul a murit sâmbătă, când se afla într-o excursie cu bicicleta în Păltiniş. El a făcut stop cardiorespirator, iar la faţa au fost trimise echipaje de la ambulanță şi a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, dar doctorul nu a putut fi salvat.

"Astăzi am asistat prin stațiile de emisie-recepție la cum a mai murit un medic/ cardiolog, cu 4 ani mai tânăr!!Siderată !! Fiind de gardă printre urgențele mele și extrasistolele mele am urmărit pas cu pas cum un coleg care mâine trebuia să intre în gardă s a prăpădit; am ascultat cum au început manevrele de resuscitare, cum ambulanța s-a dus după el, cum au rămas înțepeniți la 2 km, cum a fost trimis de urgență elicopterul de la Mureș care aștepta să-l ducă la Centrul de excelență. Tot! Am ascultat cum un medic a murit brusc și nimic sau nimeni nu a mai putut face ceva pentru el; Azi am luat si hotărârea de a nu mai lucra o oră de gardă! Ceva mai sinistru decat să asculți cum îti moare un coleg nu cred că există; ba da : să fii medic să încerci sa ti salvezi un coleg care moare! Asta te lasă cu traume psihice pe viață!", a scris pe Facebook medicul Cristina Adi Oprița.

Decesul medicului a generat un val de reații din partea doctorilor, care cer recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

"Câți vreți să se mai alinieze convoiului mortuar?"

"Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morți în gărzi sau după. Condoleanțe familiei! Stimați guvernanți, uitați-vă în jur și încercați să vedeți efectele tergiversării, nepăsării, indolenței de care dați dovadă când e vorba de medici. Câți vreți să se mai alinieze convoiului mortuar? Inițiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieți, atât ale medicilor, dar și ale pacienților. Nu lăsați timpul sa treacă dacă vreți să mai aveți un corp medical de elită”, a scris pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu.

Medicul primar Livia Davidescu din Craiova, care a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici morți în timpul gărzilor, trage din nou un semnal de alarmă către guvernanți, semnalând că este al doilea medic care făcea gărzi și care a murit în ultimele 8 zile.

"Pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune...cea a morții!"

"A murit astăzi, pe neașteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobișnuit, domnilor decidenți? Nu vă sună niciun clopoțel al rațiunii când citiți aceste rânduri? Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soțul meu este și el cardiolog, are tot 54 de ani și face gărzi! Să mă aștept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe lună ca să asigure continuitatea? Pentru că exisăt vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, ați spus să așteptăm 2 săptămâni ca să găsiți o soluție! În mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune. Din păcate...cea a morții!”, afirmă dr. Livia Davidescu.

"Opriți-vă din letargia voastră și dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!"

O altă doctoriță vorbește despre politici medicale falimentare și despre management dezastruos, cărora le cad victime medicii.

"Medicii cad victime colaterale datorită unei politici medicale falimentare și a unui management dezastruos. Dezamăgirea corpului medical este tot mai vizibilă, privită mai ales prin prismă deceselor profesioniștilor în alb, în gărzi sau după. Criză de personal în sănătate există, chiar dacă salariile au crescut (măsură luată prea târziu de guvern). România a pierdut peste 15.000 de medici, care au ales că alternativă profesională muncă peste hotarele acestei țări. Exodul medicilor a atras un volum de muncă și mai mare, ducând încet, dar sigur, la epuizarea lor.
Vidul legislativ legat de gărzi creează victime în continuare.

Tergiversarea proiectului depus de aprox. 9 luni la guvern arată încapacitatea și indisponibilitate Parlamentului de a opri decesele în rândul medicilor. Niciun sindicat nu s-a implicat pentru medici, nici CMR nu a făcut niciun efort vizibil de a-și apăra cotizanții. Unde sunteți când e vorba de tragedii? Unde vedem măcar o opinie legată de efectele epuizării medicilor?
Opriți-vă din letargia voastră și dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!
Viață are prioritate!", a scris dr. Alina Mărtău, de la UPU Pitești.

Potrivit medicilor, până acum 45 de doctori au murit în timpul gărzilor.

Pentru recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă există o iniţiativă legislativă. Comisia pentru Sănătate din Senat României a dat aviz favorabil pentru modificarea Legii 263/2010, dar plenul Senatului a respins propunerea. Legea a ajuns la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Potrivit medicilor, Guvernul a transmis că nu susţine demersul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14336 vizualizari

 • -8 (24 voturi)    
  Trist ! (Luni, 17 iunie 2019, 13:07)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Sorina Pintea câțoi morți ai sâ mai ai pe conștiință? Când ai e gând sa demisionezi, carieristă incompetenta si mincinoasa ce ești? Ești inhăitată cu borfașii psd ca să te cațări pe scaunul de sinistra si sa produci doar dezastre și furturi în sistemul de sănătate = exterminare din Ro.
  • +4 (6 voturi)    
   Banii trebuie pentru haitele „pensionate” la (Luni, 17 iunie 2019, 15:51)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   45 de ani, n-ar mai avea zile. Pentru lifte ca Buboșel sau Lazăr, pentru vouchere de vacanță.
   De ce nu citim că au crăpat și 45 de godine, de alde Oprea, izmană maro, de Coarnă sau de alși paraziți care seacă bugetul.
 • +19 (31 voturi)    
  Apropo (Luni, 17 iunie 2019, 13:10)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cu șpăgile cum rămâne? Inainte de a vă revolta și să cereți bani si iarasi bani (avantaje), de ce nu va revoltati pentru situatia DEZASTRUOASA din sistemul de Sanatate condus de o politruca incompetenta a Ciumei Roșii?
  • +6 (14 voturi)    
   !!!! (Luni, 17 iunie 2019, 13:41)

   nlln [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   -"Politruca incompetenta" este reprezentanta unui partid ajuns la guvernare prin vointa liber exprimata la vot, cu alte cuvinte cineva a dorit ca specimene , munti de incompetenta, precum Pintea, Rovana, Dancila, Olguta, Dragnea..etc sa aiba un cuvant de spus.
   Si au un cuvant de spus.

   Nici o clasa profesionala nu poate schimba acest lucru.
   Doar alegerile.
   Peste un an.Asteptam.
   Sistemul este praf si pulbere oricum astfel incat nu poate ajunge mai jos decat este acum.
   • +3 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 iunie 2019, 15:16)

    [anonim] i-a raspuns lui nlln

   • -1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Marţi, 18 iunie 2019, 9:05)

    complet_ret [anonim] i-a raspuns lui nlln

 • +25 (37 voturi)    
  Exemplu negativ (Luni, 17 iunie 2019, 13:11)

  Frank777 [utilizator]

  Daca un medic cardiolog care se ocupa de sanatatea pacientilor nu este in stare sa se ocupe de propria persoana si nu poate anticipa o stare de sanatate inseamna ca era un medic slab pregatit.
  In fapt el nu putea avea grija de altii daca nu a putut avea grija de el.
  • -11 (23 voturi)    
   !!!!! (Luni, 17 iunie 2019, 13:35)

   nlln [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Daca o persoana ,sub numele Frank 777, ajunge sa scrie asemenea aberatii ,atunci cu siguranta avem in randul cititorilor o gramada de analfabeti.
  • -6 (14 voturi)    
   Serios? (Luni, 17 iunie 2019, 14:53)

   Darko [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Comentariul tău este lipsit de logică, dar mai ales de bun simț.
   • +9 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 iunie 2019, 15:22)

    [anonim] i-a raspuns lui Darko

  • +5 (11 voturi)    
   Răspunsul e paradoxal (Luni, 17 iunie 2019, 15:52)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Chiar asta făcea, avea grija de el pentru că își exersa inima mergând cu bicicleta. Din păcate, tocmi făcând asta, a avut probabil un atac de cord. Statistic, riscurile sunt mult mai mici decât beneficiile. Dar riscul de a muri de inimă exact când faci ceva pentru sănătatea inimii nu sunt zero. Și omul a devenit o statistică la rândul lui. Poate obiceiul de a face gărzi de 24 ore este cauza. Codul muncii ar trebui respectat și să nu se lucreze 24 ore continuu. Se poate e face gărzi de 12 ore maxim. Chiar și într-o gardă in care nu ai avea nici un pacient de văzut, faptul că stai acolo și aștepți orice posibil e foarte stresant. Deci gărzile nu ar trebui sa fie mai lungi de 12 ore, orice probleme organizatorice veți invoca. Și sunt și ilegale. Și, da, ești la muncă acumulezi vechime.
 • +29 (33 voturi)    
  infarct (Luni, 17 iunie 2019, 13:12)

  gpavel [utilizator]

  am aflat ca si medicii mor,dar ca si cardiologii pot murii de inima!!,colegii,medici,se mira ca e posibil asa ceva!,ar fi necesara o lege care sa interzica medicilor sa moara(cel putin in perioada de viata activa),logica de medici sindicalisti sau sindicalizati!?se intreaba cineva din grupul de "elita"a medicilor, daca in alte meserii/functii,decese asemanatoare nu se petrec in numar chiar mult mai mare?
  • +2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 iunie 2019, 19:45)

   [anonim] i-a raspuns lui gpavel

 • +4 (14 voturi)    
  Sa dea Orban-Ciolos un OUG impotriva Mortii !! (Luni, 17 iunie 2019, 13:16)

  Velma Kelly [utilizator]

  ... cand or veni la putere ! Pana cand o viata cruda pe 8-10.000 Euro pe luna ?!!!!
 • +22 (28 voturi)    
  Hehehe, cum se manipuleaza (Luni, 17 iunie 2019, 13:16)

  newlook [utilizator]

  "Un medic cardiolog în vârstă de 54 de ani, din Sibiu, a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla într-o excursie. "

  ==============

  Un om a murit IN EXCURSIE datorita unui stop cardiorespirator. Dumnezeu sa-l odihneasca, sunt atatia romani care mor de astfel de afectiuni an de an...


  ....dar nu are nimic de-a face cu "garzile", sau are tot atat de-a face cu turele de noapte, de weekend, etc cat au si ceelelalte profesii, alte sute de mii care lucreaza in aceste conditii. Soferii, aviatorii, lucratorii de la statiile electrice, Smurd-ul, Metroul, lucratorii de la apa, vanzatorii de la supermarketuri si non-stop-uri, politistii, militarii, vamesii, lucratorii de pe aeroporturi....etc, etc!

  Caz clasic de manipulare prin feisbuci!
  • +8 (16 voturi)    
   Asa e (Luni, 17 iunie 2019, 14:50)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Ca nu exista burnout, epuizare, extenuare, cedare a sistemului imunitar prin oboseala, dereglare a bioritmului si lista continua.

   Toate cauze care pot duce la "erodarea" prematura a corpului pana in punctul in care cedeaza. Ca la orice alt lucru. Diferenta e ca daca corpul iti cedeaza, nu poti lua unul nou, in schimb, devii o statistica a unui guvern incompetent.
  • +9 (9 voturi)    
   corect (Luni, 17 iunie 2019, 15:45)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Doar ca astia se cred mai egali intre egali. Alti oameni nu mor, in alte meserii nu se lucreaza la greu. Duoamna DR cristinuca e SIDERATA. Soc si groaza!
  • -1 (5 voturi)    
   Care militari??? O mică parte dintre milițieni. (Luni, 17 iunie 2019, 15:56)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Nu fă confuzii.
 • +22 (22 voturi)    
  titlu înșelător... (Luni, 17 iunie 2019, 13:17)

  edux [utilizator]

  În text scrie că omul a murit în excursie, iar din titlu se înțelege că a murit pentru că făcea gărzi...
  • +14 (16 voturi)    
   Tu esti vinovat (Luni, 17 iunie 2019, 14:53)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui edux

   Esti banuitor si cauti sa citesti continutul articolului, nu te multumesti doar cu titlul.
   Este vina ta pentru ca vrei sa fii atent si sa intelegi totul.
   Fii si tu la fel ca restul lumii, nu aprofunda.
   • -1 (3 voturi)    
    bun sfatul... (Luni, 17 iunie 2019, 15:50)

    edux [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    măcar de te-ai ține și tu de el...:)
 • +19 (21 voturi)    
  Doctorul si garzile .... (Luni, 17 iunie 2019, 13:19)

  Delicatu [utilizator]

  "Medicul a murit sâmbătă, când se afla într-o excursie cu bicicleta în Păltiniş"
  Deci omul stia ca avea probleme, dar totusi a facut efort, pe caldura asta .
  A murit ca nu a constientizat, cand tot medicii recomanda cardiacilor sa stea la umbra, faptul ca afara e super - cald si el face efort deosebit.
  In rest, Dumnezeu sa il ierte, dar nu e cazul de anchete, plangeri sindicale, legi, etc!
 • +2 (10 voturi)    
  si cardiologii fac stop respirator, nu-i asa? (Luni, 17 iunie 2019, 13:24)

  baimarean [utilizator]

  Dar ne vom intreba mult si bine DACA si PARCA putea fi salvat...
  Dar nu se va schimba nimic pana nu schimbam TOTUL!
  Totusi, nu dintr-o data, ci cu un plan pe vreo 20 ani (cam tot atat cat a durat dezastrul ROSU, PLANIFICAT!)
  Alo, tov. Raed ?!
 • +7 (15 voturi)    
  Care e problema? (Luni, 17 iunie 2019, 13:26)

  subsemnatu [utilizator]

  Proteste pentru marirea salariilor tot faceau, dar conditii de munca mai bune si conditii decente pentru pacienti in spitale nu cereau... Banii erau pe primul loc, altceava nu ii interesa.
  • +3 (3 voturi)    
   80% salarii, 20% pacienți. Asta zice multe. (Luni, 17 iunie 2019, 21:49)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui subsemnatu

   Multă lume nu este atentă și la detalii.
 • +6 (12 voturi)    
  Absolventi putini, plecari in afara multe... (Luni, 17 iunie 2019, 13:41)

  non-escu [utilizator]

  La factultatea de Medicina Bucuresti se scoat doar cate 700- 800 locuri anual. Ar trebui cate 2.800 de locuri, nu 800, sau mai mult, cu conditia de a nu parasi centrele/ spitalele din Romania timp de 5 ani. In conditiile actuale...din 800 pleaca 5-600 medici anual...Bravo Ministerului Sanatatii ...si Facultatilor de Medicina...care au ramas incremenite in timp...care nu stiu sa optimizeze un simplu necesar de medici....
  • +8 (8 voturi)    
   Problema nu e ... (Luni, 17 iunie 2019, 15:25)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui non-escu

   ...numarul de absolventi,e faptul ca nu se scot posturi la concurs,stau absolventii fara loc de munca si ne miram ca cei mai rasariti pleaca in alte tari.Deficitul de medici nu poate fi acoperit in primul rand pentru ca si cei ce ar vrea sa lucraze in RO nu au aceasta posibilitate posturile fiind blocate.Iar asta pentru ca onor guvernul psd nu e capabil sa bugeteze locuri de munca unde e nevoie, pentru ca sunt prea multi copii,nepoti,fini,amante,neveste, veri etc care au nevoie de sinecuri de la buget.
 • +20 (24 voturi)    
  Deci, să pricep și eu... (Luni, 17 iunie 2019, 13:45)

  NME [utilizator]

  Un om a murit în timpul liber, cu o zi înainte să se întoarcă la muncă.
  Care e legătura cu gărzile medicilor? Că acel om era medic? Că unii vor să profite de tragedii ca să iasă și ei la pensie mai devreme? Cunosc cazuri de oameni care au murit în floarea vârstei și n-a ieșit doliu național, aici de ce e diferit?

  Am fost săptămâna trecută să-mi reînnoiesc permisul auto, și aveam nevoie de control medical. Controlul a fost ceva mai puțin decât formal, cu întrebări de genul: „-Ești bolnav?”/„-Nu”/„-Apt!”... Practic, s-a legalizat șpaga dată pentru controalele medicale și s-a periodicizat. Speram să fiu controlat serios, să știu dacă e ceva în neregulă cu mine. În schimb, am dat niște bani unor doctori care nici măcar nu s-au uitat la mine...
  Controalele de medicina muncii sunt făcute ca să fie, la număr, cu aceleași întrebări: „-Suferi de ceva?”/„Nu”/„Apt!”...
  Ai nevoie de vreo operație? Chirurgul îți spune în față să-ți vinzi casa sau organele ca să-i poți umfla buzunarele, că altfel nici nu vezi cum arată masa de operație. Iar după aia vinzi și din familie, ca să-ți poți plăti medicamentele...
  Și tot așa.

  Iar oameni de genul ăsta fac gât că muncesc de le iese meseria pe nas, mor în timpul liber și vor să iasă la pensie mai devreme ca să poată munci în cabinetele private??
  Care-i diferența dintre un asemenea doctor, care-ți cere bani ca să te vindece, și un taximetrist, care-ți cere, de exemplu, 10 lei ca să te ducă de la Gara de Nord la Basarab? Cineva să-mi explice și mie, că eu n-o văd!
  • +10 (10 voturi)    
   ... (Luni, 17 iunie 2019, 15:37)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui NME

   In orasul unde locuiesc parintii mei este o intreaga mafie pe partea ORL, cand intri in cabinet doctorul spune ceva cu spatele la pacient si daca nu auzi spune imi pare rau, eu nu semnez daca nu-ti iei aparat auditiv. In special cu persoanele 50+ isi flexeaza muschii. Noroc ca am insistat sa mearga maica-mea sa-si faca audiograma sa-i demonstreze ca aude si n-a mai avut ce spune. Ca incepuse sa creada si ea, stii ca nu prea aud bine cu o ureche de la nu stiu ce raceala, poate are dreptate. Adica stiu si ei ca oamenii de o anumita varsta se simt cu diverse muste pe caciula.
 • +16 (22 voturi)    
  ... (Luni, 17 iunie 2019, 13:53)

  tirolez [utilizator]

  Era in excursie?
  In garda dorm , nu mai aberati. Bunica-mea a murit in spital pentru ca dormeau si doctorii si asistentele. Cand s-a dus o femeie din salon sa cheme asistentele au inceput sa tipe la ea. Ca un caine a murit. Era decedatul singurul care nu doarme in garda te pomenesti?
  Nu-mi spuneti, era fumator inrait si bea 20 de cafele pe zi? Obiceiuri de pe vremea cand era spaga in Kent si cafea? Ca acum merg doar euro.
  Tot dau din gura cu controlul preventiv si ei habar nu au de starea sanatatii lor.
 • +16 (20 voturi)    
  .... trist ..... (Luni, 17 iunie 2019, 13:54)

  cbogdan [utilizator]

  Este trist ca un om a murit. Logic insa - nu murea daca avea recunoscute gărzile ca vechime în muncă ? Am avut un coleg care nu era medic dar a facut infarct la "locul de munca" si a murit la 48 de ani. Oamenii mai si mor fara sa fie nimeni vinovat (desi cautam totdeauna vinovatii).
 • +17 (17 voturi)    
  D-zeu sa-l ierte ! (Luni, 17 iunie 2019, 14:27)

  blackarrow [utilizator]

  E tragic, intr-adevar, dar daca facem comparatii, ma intreb cati mineri au murit din cauza minei, a silicozei de exemplu ? Aia care au lucrat la asfaltari, la temperaturi mari, etc ? Nu stiu cat de imprevizibila e inima, dar factori de risc sunt multi, pe care respectivul medic sigur ii stia : starea cordului si a arterelor, colesterolul, fumatul, alcoolul, obezitatea, exercitiul fizic si da, stresul fizic si psihic . Medicii sunt si ei oameni, nu zei, multi medici fumeaza, sunt obezi,nu toti au perfect grija de ei , nu e ceva de mirare. Sunt multe lucruri in discutie referitor la spitale, ce e izbitor e dotarea precara a spitalelor, tot felul de lipsuri infrastructurale, dar si pozitia fata de pacienti , mancatoriile intre doctori, asistente, etc spaga prezenta in continuare si cresterea nesimtirii -de cand li s-au marit salariile , fara criterii de performanta -acelorasi imedici, care au observat ca faci, nu faci, vine banu ' si se gandesc la excursiile in Ibiza prea mult . Evident, sunt si medici adevarati, de caracter si buni profesionisti, dar de ce mai pastram p-aia compromisi ?! numirile politice in spitale isi spun cuvantul, exista o "omerta" generala, mentalitatile comuniste practic nu dispar. De ce aceiasi medici nu repudiaza si nu se unesc impotriva unor practici, a unor situatii si de ce nu lupta sa se impuna niste standarde de calitate ? Pai nu vrem sa fim ca in Vest decat la salarii , nu ? Medicii sunt si persoane in general orgolioase si cam arogante, dar asta ii face pe multi neseriosi . Cineva care a facut proiecte cu beneficiari diversi mi-a zis ca cele mai multe probleme de neseriozitate si incorectitudine le-a avut din partea medicilor si avocatilor, oameni mult mai cu nasul de sus decat omul obisnuit, mai corect si mai prompt.
 • +20 (20 voturi)    
  in toate meseriile se moare (Luni, 17 iunie 2019, 14:48)

  MG [utilizator]

  iar in celelalte meserii se mai moare si din cauza doctorilor... Doar daca te numesti Iliescu sau Arsinel te trateaza/opereaza la orice varsta.
  • +8 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 iunie 2019, 15:24)

   [anonim] i-a raspuns lui MG

 • +7 (11 voturi)    
  Pana cand vom mai suporta?! (Luni, 17 iunie 2019, 14:50)

  Irina25 [utilizator]

  Cum va raspunde Sorina Pintea, daca sarmanul medic din stirea de mai jos va consuma mai mult canabis, va intra cu mertzanul intr-un stalp si isi va pierde viata? Isi va da d-na ministru demisia?

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-medic-a-fost-prins-drogat-in-mamaia-la-volanul-unui-bolid-de-lux-1147488
  • +5 (5 voturi)    
   mda (Luni, 17 iunie 2019, 15:42)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Probabil si asta facea garzi :D
 • +16 (16 voturi)    
  Falsul exod (Luni, 17 iunie 2019, 14:58)

  GigiM [utilizator]

  Va rog sa terminati cu prostia manipulativa denumita "exodul medicilor". Sunt prea multi medici in anumite locatii si prea putini in altele. Sistemul de rezidentiat este prost gandit (ca multe altele). O data ce termini facultatea, intri in rezidentiat (intre 3-7 ani). Medicii rezidenti pot practica doar in centre universitare (aprox. 13 la numar). Problemele acestui fapt:
  1. Spitalele universitare sunt pline de medici, se calca in picioare la propriu. Rezidentii nu pot invata cum se cuvine fiind prea multi.
  2. O data ce faci o facultate si un rezidentiat intr-un oras (deci cel putin 9 ani in total) - scad clar sansele sa vrei sa mergi in alt oras dupa ce devii specialist.
  In plus, ai monopolul din orasele mici si mijlocii unde 2-3 medici primari de pe o specialitate isi impart painea. Nu primesc pe nimeni in breasla in afara de copiii/nepotii lor. Medicii nu pleaca din cauza banilor, sa fim seriosi. Pleaca fiindca vor sa invete ceva, s-au saturat de nepotism si de lipsurile din sistem. Dar mai ales de nepotism... si gandirea: "de ce sa-l invat, ca sa imi fure painea mai tarziu?"
  • +9 (9 voturi)    
   ... (Luni, 17 iunie 2019, 15:55)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui GigiM

   Exista rezidentiatul pe post, pe care nu-l respecta nimeni. Multi il aleg dupa ce au picat de cateva ori rezidentiatul si cand se vad ca trebuie sa stea vreo 10 ani la Focsani brusc nu le mai convine. Si culmea, pleaca dupa vreun an fara sa plateasca vreo penalizare, la Iasi, Bucuresti sau in afara. Asta dupa ce spitalul respectiv i-a asteptat 5 ani sa termine rezidentiatul. Si le-a platit salariul.
   • +7 (7 voturi)    
    Corect (Luni, 17 iunie 2019, 16:20)

    GigiM [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Si asta este drept! Dar in perioada in care am dat eu examenul de rezidentiat se facea pe regiuni. Mures, Sibiu, Harghita, Covasna si daca retin bine, era si Brasovul. Pe specializarea pe care mi-o doream (ginecologie) nu s-a scos nici macar un post in cele 5 judete. Se scot posturi putine comparativ cu numarul de rezidenti. Pe 2018 s-au scos 4357 locuri la rezidentiat + aprox. 255 locuri cu post (https://angajatorulmeu.ro/wp-content/uploads/2018/10/20181118-locuri.pdf) si (https://angajatorulmeu.ro/wp-content/uploads/2018/10/20181118-posturi.pdf). Asta inseamna undeva la 6% posturi. Chiar si asa, posturile bune sunt deseori scoase pentru "persoane alese". Ti se face viata un calvar pe sectie pana renunti si te transferi altundeva fiindca X-ulescu sau X-uleasca trebuia sa ia postul.
 • +22 (22 voturi)    
  Ipocrizie medicala mioritica (Luni, 17 iunie 2019, 15:01)

  Itsoc [utilizator]

  cand:
  - 1 din 2 romani mor cu zile in spitale niciun medic nu protesteaza
  - s-a murit de infectii nosocomiale si ca la 3 ani dupa aia spitalele tot nu au sectii de mari arsi niciun medic nu protesteaza
  - li se baga plicurile in buzunar niciun medic nu protesteaza
  - cand toti directorii de spitale sunt numiti politic si consuma banii spitalelor pe bijuterii pentru amante niciun medic nu protesteaza.

  cand moare unul de-al lor, toti protesteaza.

  well, surpriza, ipocritilor! nimeni nu e nemuritor si mai devreme sau mai tarziu si copiii vostri vor muri in spitalele romanesti cu zile, de nosocomiale in timp ce directorasii se vor plimba cu amantele pe la congrese la Rio, nimeni nu scapa. Credeti ca sunteti protejati, ca sunteti parte din SIstem, well, mai ganditi-va un pic, maine e randul vostru!
 • +9 (9 voturi)    
  Falsul exod - solutii (Luni, 17 iunie 2019, 15:11)

  GigiM [utilizator]

  1. Rezidentiat posibil cel putin partial in orice spital din tara, nu doar centru universitar.
  2. Pensionarea fortata a medicilor peste o anumita varsta (de exemplu 64/67 ani) - lasa loc celor tineri si nu tin postul blocat.
  3. Obligativitatea unui catalog de manevre / operatii unde fiecare rezident sa fie obligat sa faca nr. X de interventii / operatii ca sa poata deveni specialist.
  4. Scaderea nr. de studenti la medicina (calitate, nu cantitate) - producem cei mai multi rezidenti ca si nr. din Europa. Unde vreti sa lucreze cu totii? Se pleaca f. mult si din acest motiv.
  5. Regandirea intregii organigrame cu personalul- nr.calculat de medici necesari pentru fiecare sectie/spital. Nu dupa ureche, ca si pana acum!
  6. Spaga = pierderea dreptului de munca - sa zicem temporar la prima abatere, definitiv la a doua. Pentru conditionarea actului medical - inchisoare.
  7. Cine lucreaza in spital sa nu aiba dreptul sa lucreze si la privat. Ori una, ori alta. Daca vrea sa faca doar garzi in spitalul de stat, este binevenit.

  Acum un specialist din Ro ajunge sa ia de la 8000 lei net minim pana la 13.000 - 14.000 lei cu tot cu garzi. Haideti sa fim seriosi, este prea mult. In Germania, ca si specialist iei undeva la 5000-6000 euro net dar muncesti pentru acei bani - 9 ore pe zi. Nu poti sa pleci pur si simplu de la munca cand ai tu chef. Cate sectii nu sunt in Romania unde dupa ora 13 nu mai gasesti aproape pe nimeni in spital? Sistemul nostru are atatea deficite incat nici nu stiu daca se va repara vreodata. Este nevoie nu numai de o reforma, ci si de oamenii care sa aplice legile/regulile si sa pedepseasca corespunzator.
  • +3 (3 voturi)    
   Din pacate... (Luni, 17 iunie 2019, 19:01)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui GigiM

   ...greu realizabil.Motive:
   1.Nu poti face rezidentiat in orice spital,trebuie sa faci intr-un loc de unde se presupune ca ai ce sa inveti.Adica spitale din centre universitare.
   2.Varsta de pensionare este stipulata de legi ce nu se aplica in toate domeniile ,nu doar in sanatate.Indiferent de meserie daca esti pensionat nu ar mai trebui sa poti sa te angajezi la stat.Nu se vrea pentru ca ...profesori universitari,generali,judecatori etc.
   3."Catalogul de manevre" exista,deci asta ar fi rezolvata.
   4.Scaderea numarului de studenti ar trebui facuta prin limitarea numarului de universitati,dar evident nu se vrea pentru ca... Androneasca,Spiru,Nicolicea etc.
   5.Organigrame sunt,dar posturile sunt blocate pentru ca nu poti avea si medici,asistente,bracardieri suficienti si toate neamurile angajate la primarie sau posta din aceeasi bani.Castiga neamurile.
   6.Spaga e o chestie care se numeste in lege "obtinerea de foloase necuvenite" si care daca s-ar respecta,ce bine ar fi,dar atunci peste tot de la taximetristi si chelneri la medici si administratie.
   7.Chestia cu interzicerea lucrului la privat tine de dreptul la munca si e legislatie europeana deci nu poti interveni.
 • +4 (4 voturi)    
  sa se interzica biciclismul... (Luni, 17 iunie 2019, 15:14)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  pai nu!
 • +4 (4 voturi)    
  Probabil ca nu a vrut sa dea spaga colegilor ! (Luni, 17 iunie 2019, 16:17)

  matali [utilizator]

  Acum ce sa spunem daca un om care e specialist in domeniul sau in boli de inima, nu a fost ajutat de ceilalti colegi, cei care nu sunt specialisti ce sa mai spun, sau poate nu a dat spaga colegilor.
  Referitor la legi cine sa le dea,astia care au ramas, slugile lui Dragnea? Ma faceti sa rad in hohote. Pai astia care au ramas la putere dupa ce capul mafiei PSD a fost incarcerat nu sunt in stare nici sa isi lege sireturile. Au fost pusi acolo doar sa fie supusi si sa il scape pe Dragnea de la puscarie, dar fiind atat de prosti nici macar de asta nu au fost in stare. La ce va asteptati. Opozitia e prea preocupata cu IT-istii pe care vor sa ii impoziteze cat mai mult, pana cand vor fugi si aia din cocina asta de tara. Oricum medicii nu au de ce sa isi faca griji in privinta impozitelor. Majoritatea venitului lor e la negru prin spagi de la pacienti, un fel de bisnita a mortii.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 iunie 2019, 19:07)

  [anonim]

 • -1 (3 voturi)    
  MEDICI (Luni, 17 iunie 2019, 19:29)

  Agapis [utilizator]

  Rezulta ca UN MEDIC BUN=UN MEDIC MORT ?!
 • 0 (0 voturi)    
  Se moare de atacuri de inima in orice activitate, (Marţi, 18 iunie 2019, 8:12)

  xrogo [utilizator]

  asta nu inseamna ca facem caz de fiecare data, nu stiu de ce acesta este un caz special, asta nu tine de o anumita profesie ci mai mult de zestrea genetica si de stilul de viata!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by