Procedurile de mărire a penisului nu funcționează, sunt ”ineficiente și riscante”, iar bărbații rămân cu sechele la nivel fizic și psihic, dezvăluie o cercetare, în timp ce un expert subliniază că acestea nu ar trebui făcute aproape niciodată, pentru că majoritatea bărbaților sunt exploatați de ”șarlatani”, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dovezile că procedurile prin care trec bărbații cu scopul de a-și mări penisul au și rezultate sunt slabe, potrivit unei analize făcută de către experți britanici.

Tratamentul presupune un risc mare de complicații, inclusiv amorțeală permanentă, arată una dintre concluziile la care a ajuns cercetarea. Aproape toți bărbații care sunt supuși operațiilor de extensie sunt nesatisfăcuți de rezultate.

”Analiza a identificat că per ansamblu rezultatele tratamentului sunt slabe, cu o rată scăzută de satisfacție și risc semnificativ de complicații majore, inclusiv diformitate, micșorare și disfuncții erectile”, scriu autorii.

Rezultatele cercetării au fost subliniate în Sexual Medicine Reviews de către Gordon Muir, urolog la Spitalul King's College din Londra, și cercetători de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiință de la King's College Londra.

”Aceste proceduri nu ar trebui aproape niciodată făcute”, a spus Muir.

”Pot costa până la 30.000 de lire sau chiar 40.000, iar bărbații de multe ori ajung să aibă un penis desfigurat și nu există rate de mulțumire mai mari de 20% cu privire la aceste proceduri”.

Cercetătorii au analizat 17 studii anterioare și au evaluat 21 tipuri diferite de proceduri, atât chirurgicale, cât și non-chirurgicale, realizate pe 1,192 de bărbați, în Marea Britanie și în străinătate.