​Declarația "Cred că suntem un popor de infractori", făcută de Sorina Pintea marți, la o dezbatere privind șpaga dată de pacienți în spitalele de stat, a fost "scoasă din context", a afirmat ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"Pot doar să vă spun că această declaraţie a fost scoasă din context. Voi face nişte precizări pe această temă, dar, repet, această declaraţie a fost scoasă din context", spune Sorina Pintea.

Întrebată de jurnaliști dacă crede despre români că sunt un "popor de infractori", Sorina Pintea a răspuns: "Nici vorbă".

"Am constatat și de-a lungul carierei mele că, dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Și nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât. Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?", a afirmat marți ministrul Sănătății, în contextul unei discuții mai ample despre şpaga pe care o dau pacienţii în spitalele de stat, potrivit Digi 24.

Sorina Pintea a vorbit adesea, în calitate de ministru al Sănătății, despre fenomenul șpăgii din spitale, pe care l-a recunoscut deschis.

Citește și: