USR București a depus, marți, un amendament la bugetul Primăriei Capitalei care prevedea diminuarea capitalului social al unor companii municipale și direcționarea banilor către modernizarea unor secții de spitale, precum și construcția de noi corpuri de spitale, la unitățile sanitare aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Amendamentul a fost respins, consilierii PSD și ALDE votând împotrivă în ședința de marți a Consiliului General.

SpitalFoto: AGERPRES

Amendamentul USR viza "finalizarea obiectivelor de la Spitalele, Foișor, Victor Gomoiu, Spital Foișor, ambulatoriu și corp nou Spital Dr. Victor Babeș, Spitalul Cantacuzino, Spitalele Sf. Luca, Sf. Ștefan, Nicolae Malaxa, Dr. Ion Stoia și Alexandru Obregia".

Potrivit Anei Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General al Municipiului București și membru al Comisiei de Sănătate din CGMB, amendamentul viza finanțarea integrală a modernizării și construcției de noi corpuri de spitale aflate în subordinea Primăriei.

Ce prevedea amendamentul USR:

"A. Se diminuează capitalul social cu suma totală de 295.821.870 lei al Companiilor Municipale Imobiliară, Dezvoltare Durabilă, Managementul Transportului, Întreținerea Arborilor și Spațiilor Verzi

B. Se suplimentează suma totală de 295.821.870, ce ar trebui oricum returnată la bugetul local (instanța a stabilit că decizia de înființare a companiilor municipale este ilegală - n.red.), alături de toate celelalte sume alocate celor 20 de companii municipale înființate ilegal, pe lista de investiții pe anul 2019, Prevederi 2019, pentru finalizarea obiectivelor de la Spitalele, Foișor, Victor Gomoiu, Spital Foișor, ambulatoriu și corp nou Spital Dr. Victor Babeș, Spitalul Cantacuzino, Spitalele Sf. Luca, Sf. Ștefan, Nicolae Malaxa, Dr. Ion Stoia și Alexandru Obregia.

C. Se suplimentează cu suma de 142.085.000 lei bugetul de investiții Reabilitare Corp A și Corp B Maternitatea Bucur, diminuându-se cu aceeași sumă bugetul local Titlul VI: Transferuri între unități ale administrației publice."