Toate probele de exudat luate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) de la colegii și profesorii elevei de 18 ani de la Liceul "Gheorghe Lazăr" din Capitală care a murit săptămâna trecută de meningită sunt negative, ceea ce înseamnă că la acest liceu nu se mai înregistrează alte cazuri de îmbolnăviri, a anunțat luni DSP.

Liceul LazarFoto: cnlazar.ro

În total, au fost luate probe de la 61 de persoane.

Direcția de Sănătate Publică mai precizează că la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" s-au mai prezentat în acest weekend 18 copii cărora li s-au luat probe de exudat, iar rezultatele analizelor ar urma să fie gata marți.

Tânăra de 18 ani, elevă a Colegiului "Gheorghe Lazăr" din București, care a murit joia trecută de meningită, a fost diagnosticată inițial cu dureri abdominale și a refuzat într-o primă fază internarea, potrivit Serviciului de Ambulanță București Ilfov. Abia după al doilea apel la 112, survenit 4 ore mai târziu, ea a fost transportată la Spitalul Universitar, de unde a fost transferată ulterior la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, în stare critică. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță susțineau că "nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară".

CITEȘTE ȘI: