O tânără din Reșița a murit la Spitalul Județean la scurt timp după ce a adus pe lume primul său copil, iar soțul acesteia acuză cadrele medicale că nu i-ar fi acordat soției sale suficientă atenție și că ar putea fi vorba despre un caz de malpraxis, potrivit Radio România Reșița.

SpitalFoto: Pixabay.com

"Sotia mea a intrat în spital cu o simplă răceală. Consider că nu i s-a acordat atenţie suficientă. Din 26 martie de când a intrat în spital, de abia în 30 martie, medicii care erau de gardă şi-au făcut datoria şi au reuşit să-l salveze pe copil însă, din păcate soţia mea nu a mai rezistat şi a decedat. Radiografia pulmonară care i-a fost făcută arăta că avea un plămân varză şi celălalt mai era un sfert din el şi nu mai putea să mai respire şi de urgenţă i-au făcut cezariană doctorii care au fost de gardă. Eu nu dau vina pe nimeni ci aşteptăm să se facă dreptate, nu doresc să spun niciun nume", acuză soțul tinerei, Rafael Lupu.

Tânăra a ajuns la spital pe 26 martie, fiind însărcinată în 37 de săptămâni și câteva zile, și se afla sub supravegherea medicului ginecolog Mircea Achim, însă acesta susţine că nu a observat în timpul consultaţiilor efectuate la cabinet şi în spital că tânăra ar avea probleme pneumologice care să afecteze evoluţia sarcinii sau starea de sănătate a femeii. Medicul spune că nu se consideră vinovat de decesul acesteia.

"I-am administrat imediat tratamentul la care a răspuns favorabil la început, eu chiar am făcut tot ce am putut, eu i-am acordat toată atenţia pe tot parcursul sarcinii, nu mă consider vinovat, mi-am tratat pacienta bine. În plus, femeia nu prezenta niciun fel de simptome la celelalte consultaţii anterioare", a precizat ginecologul Mircea Achim.

După ce starea gravidei s-a înrăutăţit, medicul Iulian Bura, din cadrul secţiei de terapie şi anestezie intensivă, fiind de gardă, i-a făcut acesteia mai multe investigaţii medicale. După ce s-a consultat cu medicul ginecolog Florea Borţun, femeii i s-a făcut şi o radiografie pulmonară.

Medicul Borţun susţine că această radiografie ar fi trebuit făcută mult mai devreme. În plus, atât el, cât şi medicul Iulian Bura, susţin că operaţia de cezariană a decurs fără probleme, ba mai mult imediat după cezariană starea femeii s-a îmbunătăţit.

După câteva ore de la operație însă, tânăra a făcut 5 stopuri cardiace succesive, după care a decedat.

Conducerea spitalului și Colegiul Medicilor au deschis anchete în acest caz.