România ar putea legaliza consumul de canabis în scop medicinal. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri că la Ministerul Sănătății există o comisie care analizează acest lucru.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

„Am discutat și eu cu ministrul Sorina Pintea și am aflat și eu că o astfel de comisie se întrunește la Ministerul Sănătății pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, pentru cei diagnosticați, în special în zonă de cancer, în fază terminală se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza. Medical este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a precizat că „e deja o practică europeană și justificarea o are, fiind în fază terminală pacienții, probabil că e o cale de a diminua din suferință”.

Întrebat de legalizarea consumului de canabis pentru recreere, el a răspuns că este prematur să se pronunțe acum. „Noi tot timpul ne raportăm la ce e în alte state, sunt practici care au avantaje. În România mulți văd dezavantaje, nu doar pe subiectul acesta. E prematur să ne pronunțăm”, a spus el.