Cum ar putea ANAF să blocheze activitatea ONG-urilor de la 1 aprilie: le obligă să se înscrie într-un registru care nu există

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 martie 2019, 17:15 Actualitate | Sanatate


Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu
Foto: Facebook
​Toate ONG-urile din România sunt obligate prin lege să fie înscrise într-un nou registru la ANAF pentru a mai putea beneficia de finanțare - donații și sponsorizări - începând cu data de 1 aprilie. Problema este că ONG-urile sunt puse de statul român într-o situație absurdă - cu doar două săptămâni înainte de termenul-limită, registrul nu există. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții unora dintre cele mai active ONG-uri din România pe zona de campanii sociale - Dăruiește Viață, Salvați Copiii și MagiCamp - spun, pe o singură voce, că obligativitatea de a se înscrie în noul registru, care nici măcar nu există în acest moment, le îngreunează activitatea, riscând să se ajungă chiar la blocarea accesului la finanțare.

"Noi le cerem să facă autostrăzi, pentru asta se oprește România mâine, dar noi cerem asta unora care nu sunt în stare să facă un registru", spune Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește Viață, pentru HotNews.ro. "E o condiție pe care trebuia să o îndeplinești înainte să poți să o îndeplinești. E pur și simplu încă o bătaie de joc din partea statului", declară și Vlad Voiculescu, fondatorul MagiCamp, pentru HotNews.ro.

"Noi le cerem să facă autostrăzi, pentru asta se oprește România mâine, dar noi cerem asta unora care nu sunt în stare să facă un registru. În timp ce #NoiFacemUnSpital, ei nu sunt în stare să facă un registru. Noi, de când au dat legea și până acum, am construit două etaje de spital, iar ei nu sunt în stare să facă un registru, care e pur și simplu o formalitate." - Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, care construiește primul spital de oncologie pediatrică din România, pentru HotNews.ro

"E o condiție pe care trebuia să o îndeplinești înainte să poți să o îndeplinești. E pur și simplu încă o bătaie de joc din partea statului, care ar trebui să fie un facilitator măcar, al oamenilor care încearcă să facă ceva, dacă nu un prestator de servicii. Tot ce fac este să ne pună bețe în roate." - Vlad Voiculescu, co-fondator MagiCamp, pentru HotNews.ro


 • ANAF: Registrul va fi disponibil pe 1 aprilie
Contactați de HotNews.ro, reprezentanții ANAF spun că "Acel registru va fi disponibil pe site-ul ANAF începând cu 1 aprilie pentru că din acea dată se aplică prevederile. Așteptăm să apară un ordin în ceea ce privește modalitatea de înscriere a informațiilor în registru. Pentru a se putea înregistra în acel registru, ONG-urile trebuie să depună o cerere la organul fiscal de care aparțin, la care va fi anexată o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că desfășoară activitatea în domeniul pentru care a fost constituit acel ONG. ONG-ul să nu aibă datorii mai vechi de 90 zile, să aibă bilanțurile depuse și să nu fie declarat inactiv fiscal."

Ce efecte are însă faptul că registrul va fi funcțional abia începând din 1 aprilie? Pe lângă îmbulzeală (toate ONG-urile vor fi nevoie să stea la coadă să se înscrie în aceeași zi), înseamnă și că procedura de înscriere a ONG-urilor în registru va începe abia la data la care legea le obligă să fie deja înregistrate acolo pentru a mai putea beneficia de finanțare. Nu este clar nici cât poate dura procedura de înscriere în sine.

Sediul ANAF

Mai mult, George Roman, director de programe la Salvați Copiii România, atrage atenția că "sunt unele companii care amână o decizie definitivă cu privire la sponsorizare pentru că nu pot să îndeplinească toate condițiile legale cu privire la entitatea sponsorizată", în condițiile în care "sunt domenii sensibile cu privire la protecția unor categorii vulnerabile, care de cele mai multe ori depind întru totul de sprijinul unor organizații neguvernamentale. Și unii chiar nu pot aștepta, din păcate, amânarea unui ajutor promis."

La rândul său, Oana Gheorghiu subliniază că "nu ar fi trebuit să ne ceară nouă să mai depunem nimic pentru că ei au toate datele la îndemână. Noi suntem cu toții înregistrați la ANAF cu un cod fiscal: ei, de fapt, trebuiau să verifice pe codul fiscal dacă eu am datorii la stat sau nu și să își facă singuri registrul, nu să mă oblige pe mine să depun. Eu de aceea am un cod fiscal și depun declarații, ca orice entitate. Eu exist deja înregistrat la ANAF, nu trebuie să mai fac încă un registru. Trebuie să își facă ei un registru în care să noteze dacă eu am sau nu datorii la stat și să nu îmi mai vireze 2%."


 • Oana Gheorghiu: Noi am construit două etaje de spital de când au dat legea, iar ei nu sunt în stare să facă un registru
Oana Gheorghiu, co-fondatoare, alături de Carmen Uscatu, a Asociației Dăruiește Viață, e nemulțumită că "Până la data de 1 aprilie, noi trebuia să fim deja înregistrați. Au dat legea din ianuarie și până acum nu au făcut nimic. Nu se poate! Noi deja am pregătit documentele de înscriere pentru ANAF, de înscriere în registru, cu ce scria în lege în momentul acela - cu extras de la Registrul asociațiilor și fundațiilor, cu o declarație pe propria răspundere că desfășurăm activitatea pentru care am fost înființați și cu o solicitare de a ne înscrie în registru. Am pregătit această documentație și o să o depunem săptămâna viitoare, așa cum am dedus noi din legea pe care au făcut-o."

Mâine, la ora 15:00, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu vor fi în fața Ministerului Finanțelor "să tragem un semnal de alarmă că nu este normal ca un minister să nu fie în stare să facă un registru. Noi le cerem mâine să facă autostrăzi, pentru asta se oprește România mâine, ca să facă autostrăzi. Dar noi cerem asta unora care nu sunt în stare să facă un registru. Noi, de când au dat legea și până acum, am construit două etaje de spital, iar ei nu sunt în stare să facă un registru, care e pur și simplu o formalitate."

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu

Oana Gheorghiu atrage atenția și asupra birocrației inutile generate de obligativitatea înscrierii în noul registru: "Ca să nu mai discutăm despre faptul că nu ar fi trebuit să ne ceară nouă să mai depunem nimic pentru că ei au toate datele la îndemână. Noi suntem cu toții înregistrați la ANAF cu un cod fiscal: ei, de fapt, trebuiau să verifice pe codul fiscal dacă eu am datorii la stat sau nu și să își facă singuri registrul, nu să mă oblige pe mine să depun. Eu de aceea am un cod fiscal și depun declarații, ca orice entitate. Eu exist deja înregistrat la ANAF, nu trebuie să mai fac încă un registru. Trebuie să își facă ei un registru în care să noteze dacă eu am sau nu datorii la stat și să nu îmi mai vireze 2%. Practic, asta a fost logica pentru care ei au spus că trebuie controlat. Și te uiți în registru și, dacă eu nu mi-am plătit taxele, nu îmi dai nici tu 2% până nu îmi plătesc taxele. Pentru asta a fost gândit acest registru. Iar ei nu numai că nu și-l fac, dar mă mai obligă pe mine încă o dată să le depun documente pe care ei deja le au. Adică este o bătaie de joc fantastică. Își bat joc de ONG-uri și încearcă să facă tot ce pot ca să ne oprească."

"Problema este că multe dintre ONG-urile noastre nu se informează și se trezesc abia când le lovește trenul. Toate ONG-urile strâng bani. Tu nu trebuie să fii foarte atent la tot ce te afectează, pe strângerea de fonduri?", este un alt semnal de alarmă tras de co-fondatoarea Dăruiește Viață.


 • Vlad Voiculescu: E o condiție pe care trebuia să o îndeplinești înainte să poți să o îndeplinești. Încă o bătaie de joc
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și co-fondator, alături de Melania Medeleanu, al Asociației MagiCamp, vede obligativitatea înscrierii în registrul care nu există ca pe o "condiție pe care trebuia să o îndeplinești înainte să poți să o îndeplinești. E pur și simplu încă o bătaie de joc din partea statului, care ar trebui să fie un facilitator măcar, al oamenilor care încearcă să facă ceva, dacă nu un prestator de servicii. Tot ce fac este să ne pună bețe în roate."

Vlad Voiculescu

"Înțeleg că toate organizațiile non-profit ar trebui să se înregistreze în acest registru. Nu mi-e clar nici scopul registrului, nici unde ar trebui să ne înregistrăm și cum, în momentul ăsta. Trebuie să ne înregistrăm într-un registru care nu există, nu există norme, nu există niciun fel de informații pentru cele câteva mii sau zeci de mii de ONG-uri care există în țară. Înțeleg, de asemenea, că înregistrarea ar trebui să se întâmple până la 1 aprilie. Înscrierea în acest registru e o condiție pe care trebuia să o îndeplinești înainte să poți să o îndeplinești. E pur și simplu încă o bătaie de joc din partea statului, care ar trebui să fie un facilitator măcar, al oamenilor care încearcă să facă ceva, dacă nu un prestator de servicii. Tot ce fac este să ne pună bețe în roate", a declarat Vlad Voiculescu pentru HotNews.ro.


 • George Roman (Salvați Copiii): Registrul ne îngreunează activitatea. Sunt companii care amână o decizie cu privire la sponsorizare
George Roman, directorul de programe al Organizației Salvați Copiii România, atrage și el atenția că "Sunt unele companii care amână o decizie definitivă cu privire la sponsorizare pentru că nu pot să îndeplinească toate condițiile legale cu privire la entitatea sponsorizată. Iar în acest moment, marile companii sunt foarte atente la respectarea cu strictețe a oricărui act normativ sau oricărei norme, indiferent de cât de puțin importantă pare la prima vedere."

Ca și Oana Gheorghiu, George Roman vorbește și el despre birocrația inutilă care îngreunează activitatea ONG-urilor: "Oricum, registrul acesta îngreunează foarte mult activitatea organizațiilor neguvernamentale, există multe alte pârghii legale de a verifica dacă bugetele sunt cheltuite conform celor stabilite. E o nouă formă de a birocratiza activitatea din domeniul organizațiilor neguvernamentale. Numai dacă facem referire la programele care sunt finanțate cu fonduri europene, înțelegem că e extrem de greu de a face față tuturor aspectelor birocratice impuse în acest moment de Ministerul de Finanțe. Trebuie spus că sunt domenii sensibile cu privire la protecția unor categorii vulnerabile, care de cele mai multe ori depind întru totul de sprijinul unor organizații neguvernamentale. Și unii chiar nu pot aștepta, din păcate, amânarea unui ajutor promis."


"Ne-au venit într-adevăr și nouă solicitări cu privire la îndeplinirea condițiilor necesare cu privire la înscrierea în acest registru, în conformitate cu Legea 30. Ele erau însoțite de un tabel cu condițiile legislative exact cum sunt ele redactate în acest moment în lege. Peste toate acestea, urma ca noi să dovedim că suntem în registru, ceea ce era imposibil, evident. Uitându-mă în Legea 30/2019 care a modificat OUG 25/2018, cea care includea acest registru, am înțeles că a intrat în vigoare la 20 ianuarie, ceea ce înseamnă că între 20 ianuarie și 1 aprilie reprezintă un fel de suspendare a efectelor juridice în favoarea organizațiilor neguvernamentale cu privire la posibilitatea ca acestea să primească sponsorizări. Pentru că companiile nu vor fi obligate să acorde sponsorizări atâta timp cât organizațiile neguvernamentale nu dovedesc că sunt în registru. E posibil ca unele ministere să accepte și să aștepte primirea acestei dovezi după 1 aprilie, dar la fel de posibil e ca ele să refuze și să suspende colaborarea până la data la care condițiile legale vor fi îndeplinite. Așa stau lucrurile", a explicat directorul de programe al Salvați Copiii, pentru HotNews.ro.

"Având în vedere multitudinea de modificări ale Codului Fiscal, le-am zăpăcit cu totul, în fiecare lună mai avem ceva de lămurit", este o altă nemulțumire a lui George Roman.


 • Asociațiile de pacienți: Vor să ne închidă gura. Știm că vor să ne desființeze, dar totuși!
Nici asociațiile de pacienți din România, organizate tot ca ONG-uri, nu scapă de înscrierea în registrul care nu există.

"Noi facem foarte multe servicii pentru pacienți, servicii pe care ar trebui să le facă statul. Ne blochează și nu mai putem să facem nimic. Eu știu că vor să ne desființeze, dar totuși", atrage atenția Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

"După ce că suntem voluntari și facem totul în timpul nostru liber, ei cred că noi avem contabili și secretare care să facă treaba asta. Adică vor să ne ocupe timpul și să uităm de ce ne-am constituit, până la urmă. Tocmai ăsta e scopul, să blocheze mișcarea civică din România. Nu mai spun de mișcarea pacienților, care a deranjat și deranjează foarte mult. Am câștigat inclusiv procese și îi roade. Dar nu o să renunță, o să îi dăm în judecată", spune și Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Rozalina Lăpădatu

Rozalina Lăpădatu va depune săptămâna viitoare la ANAF o scrisoare în care va întreba care este procedura de înscriere și se teme că "Ne călcăm cu toții în picioare acolo pe 1 aprilie."

"Eu o să depun săptămâna viitoarea o scrisoare la ANAF și o să întreb care este procedura și ce se întâmplă. Sfatul meu pentru toate ONG-urile este să depună scrisori la ANAF și să întrebe când intră în vigoare registrul, care este procedura, cum și când se înscriu. Pentru că trebuie să ai un răspuns scris, dacă iese scandal, trebuie să ai pentru un eventual proces - să se vadă că tu ai întrebat și ei ți-au răspuns ceva. Termenul de 30 de zile pentru răspuns va fi după 1 aprilie, dar măcar să se vadă că tu ai vrut și nu s-a putut. Nu cunoaștem procedura, ce trebuie să facem, ce să depunem, ce hârtii. Eventual, ne călcăm cu toții în picioare acolo pe 1 aprilie", a declarat Rozalina Lăpădatu, pentru HotNews.ro.


Cezar Irimia

La rândul său, Cezar Irimia spune: "Colegii de la ONG-uri mi-au sesizat problema, că nu știu ce să facă. Au început să caute, au întrebat la ANAF, nu se știe nimic. M-am săturat de mizeriile pe care le fac decidenții. Suntem în Registrul asociațiilor și fundațiilor. Sponsorizările sunt transparente, sunt publicate. Ăștia nu vor decât să ne elimine, asta vor să facă. Îmi vine să renunț la tot. E țara lui Papură Vodă, unde toată lumea face legi. Vor să ne închidă gura. Sponsorizările noastre, care sunt private, nu sunt ale statului, îi interesează pe ei acum. Sponsorizările sunt oricum transparente - fiecare publică ce a primit."

"Asta-i bună! După ce că suntem voluntari și facem totul în timpul nostru liber, ei cred că noi avem contabili și secretare care să facă treaba asta. Adică vor să ne ocupe timpul și să uităm de ce ne-am constituit, până la urmă. Tocmai ăsta e scopul, să blocheze mișcarea civică din România. Nu mai spun de mișcarea pacienților, care a deranjat și deranjează foarte mult. Am câștigat inclusiv procese și îi roade. Dar nu o să renunță, o să îi dăm în judecată", este concluzia lui Cezar Irimia.


 • De unde a pornit obligativitatea înscrierii în registrul care nu există
Obligativitatea înscrierii ONG-urilor în registrul care nu există a pornit de la Ordonanța de Urgență nr. 25/2018 din decembrie 2018, care prevede că, pentru a continua să primească finanțare, toate organizațiile neguvernamentale din România vor trebui să fie înscrie în Registrul entităților/unităților de cult la Fisc.

"Acum ei vor să creeze un registru la ANAF în care să urmărească ce fac asociațiile astea, că depun bilanțurile, că au o declarație că funcționează conform statutului ca să se asigure că banii respectivi care sunt cesionați din impozit sunt folosiți pentru niște scopuri sociale sau care este obiectul de activitate al asociației. Poate e o asociație de creștere a animalelor, dar să-și facă treaba pe acest domeniu, să nu toace banul pe altceva", declarau, în decembrie anul trecut, specialiști în fiscalitate, pentru HotNews.ro.

Pe 20 ianuarie 2019 a intrat în vigoare Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Prevederile Legii nr. 30/2019 pot fi consultate integral aici.

Din 20 ianuarie până acum, Ministerul Finanțelor și ANAF nu au făcut niciun pas pentru ca ONG-urile să poată respecta legea și să își poată continua normal activitatea, începând cu data de 1 aprilie.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

38102 vizualizari

 • +18 (18 voturi)    
  ANAF = (Joi, 14 martie 2019, 17:18)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Politia politica a Ciumei Rosii. Doar ONG-urile favorabile MAFIEI vor putea fi inregistrate, celelalte vor disparea pentru ca Ro se indreapta spre DIKTATURA CIOCOIULUI DIN TELEORMAN si a borfasilor din camarila lui,
  • +7 (7 voturi)    
   Cînd prostia, reaua voință și hoția (Vineri, 15 martie 2019, 6:02)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Se combină într-un cocktail letal, numele acestui cocktail este FSN-PDSR-PSD! Plus acoliții acestuia, niște sateliți de două copeici: UNPR, PC-PUR(al lui Voiculescu), PPDD(al lui Dan Diaconescu), ALDE al lui Tăriceanu - de remarcat că toate sunt agățate de o pseudo-personalitate, un personaj toxic care se alătură hoților din GIO-PSD...
  • -2 (2 voturi)    
   ONG de dreapta...vreau finantare de stanga... (Vineri, 15 martie 2019, 13:35)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ONG de dreapta...vreau finantare de stanga...

   OeNGica, ia nu mai cere bani de la Guvern, ca esti "de dreapta". Convinge cetatenii ca (,) cauza ta e buna si sa-ti dea bani pentru ea.

   Hei, pesedoilor, cand eliminati de tot finantarea la OeNGuri? Daca-s utile, faceti-le parti in administratie, daca nu, nu.

   PS: Nu plangeti OeNGicilor. Daca aveti vreo valoare, macar pentru el, va plateste taica Soros. Faceti si voi un act patriotic, aduceti in tara banii aluia. Singurul, dealtfel.
 • -20 (24 voturi)    
  E o moda? (Joi, 14 martie 2019, 17:28)

  Irina25 [utilizator]

  Asta cu castile de protectie. Mai era una cu casca, care zice ca-i "buna rau pentru Romania".
  http://www.vulpescu.eu/wp-content/uploads/2014/10/udrea.jpg
  • +15 (19 voturi)    
   E o moda sa fii pe langa? (Joi, 14 martie 2019, 18:15)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Au casti pentru ca ele chiar merg pe santierul unde se construieste spitalul. Stii, spitalul ala construit doar din bani donati si fara niciun ajutor de la stat?
   • -13 (17 voturi)    
    so? (Joi, 14 martie 2019, 22:20)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui omezu

    Ti se pare ca poza e pe santier?
    Chiar era ok daca faceau poza pe santier, insa cred ca tu esti un pic pe langa in cazul asta.
    • +3 (5 voturi)    
     E ok, ca e plin de babooni rosii (Vineri, 15 martie 2019, 6:03)

     Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Din aia cu fundul rosu care arunca cu scarna in oameni, casca si salopeta is necesare, pt protectie!!!
     • -1 (3 voturi)    
      wtf?!? (Vineri, 15 martie 2019, 12:54)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

      Ce are una cu alta? Aici era vorba de un stunt de PR criticat doar pentru forma, nu fond.
      Gizas... nu esti si nu sunteti cu nimic deosebiti de exaltatii pesedisti. Acelasi material, doar tabere diferite. Unii dintre voi va intalniti in bucatarie, dupa proteste si A3, la o discutie inter-generatii in fata farfuriei de ciorba.
   • -7 (7 voturi)    
    Tot la pomana de la stat, flacau, tot asa (Vineri, 15 martie 2019, 5:52)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui omezu

    Tot la pomana de la stat, flacau, tot asa si fetitele alea cu "spitalul" construit privat. Altfel de ce crezi ca le-ar interesa registrul ala al ANAF ? Se pune in pericol banutul de la stat, d'aia.
    • +4 (4 voturi)    
     nu ți-e mă rușine (Vineri, 15 martie 2019, 9:40)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     să vorbești de pomană?
     Păi ce pomană de la stat mai mare decât și-a tras ditai psd-ul, ar putea să existe.
     Iar tu, postac pesedac, vorbești de funie în casa spănzuratului.
  • +8 (10 voturi)    
   am auzit ca doar purtatorii de creier au nevoie (Joi, 14 martie 2019, 22:33)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   De casca.
   Privitorii de A3 si votantii PSD nu au nevoie, ca nu au ce sa protejeze in caz de impact cranian.Perna de aer care va protejeaza simtul vazului si al auzului va va proteja.
  • +5 (9 voturi)    
   -1, off-topic, stai jos (Joi, 14 martie 2019, 22:49)

   slashroot [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Nu credeam că există oameni atât de mici încât să posteze ceea ce ai postat tu. Sper să fii doar un troll care se ține de glume proaste și să nu exiști ca om în realitate.
   • 0 (2 voturi)    
    @Irina25 (Vineri, 15 martie 2019, 9:29)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui slashroot

    o fi gagica hamsterului flaușat, că prea se potrivește și numele și vărsta.
    Ori o fi vreo vreuna căreia de când i-o fi zburat capacul de la cratiță peste față, a rămas cu traume și atunci îi sunt explicabile aberațiile de postări.
 • +17 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 martie 2019, 17:40)

  [anonim]

 • +12 (12 voturi)    
  tot respectul pt cele doua doamne (Joi, 14 martie 2019, 18:20)

  linarel [utilizator]

  ele fac un spital dar jegurile nu pot face un registru ca nu-s care handicapat din finante a avut vise erotice azi noapte
 • +16 (16 voturi)    
  imbecilitate - de la rusi sau de la unguri adusa? (Joi, 14 martie 2019, 19:02)

  Dedalus [utilizator]

  Asta e de o imbecilitate crasa.

  Toate ONG-urile sunt inregistrate la ANAF de la infiitnare,

  Cum sfantu' vine inspectorul fiscal la o asociatie si-i spune: tu ai in statut ingrijiri medicale, de ce te ocupi de batrani?! "Pai, pacientii aia au imbatranit! " Nu stiu, nu ma intereseaza!".

  Ana Pauker si cu Teodorovici au bagat spaima in ONG-uri.

  ///

  Cineva va trebui sa gestioneze acel registtru, sa stea sa il treaca in calculator, sa il compare cu restul datelor - evident pentru chestia asta trebuie un soft si Ghita nu mai e aici :-))

  ///

  De fapt e vorba despre o copietura bolnava dupa unguri, de pe vremea cand se luptau cu Mosh Soros.

  Numai ca au copiat chestia asta aiurea in tramvai.

  ///

  Cand aceasta sleahta de dementi si pungasi va pleca de la guvernare (sper sa plece in pace), cei care vor urma vor avea de lucru zi si noapte sa indrepte toate tampeniile astea,
 • +14 (14 voturi)    
  deh, (Joi, 14 martie 2019, 19:40)

  nahir [utilizator]

  de-ale chiparosului orlando, mânca-și-ar.
 • +10 (10 voturi)    
  E bascalia (Joi, 14 martie 2019, 19:47)

  ipolitic [utilizator]

  de intai aprilie a statului roman.Nu ar fi nici o problema daca nu ar urma cea de doi aprilie, trei aprilie...
 • +7 (7 voturi)    
  chiar asa! (Vineri, 15 martie 2019, 3:41)

  Codruta N [utilizator]

  Acum vreo 3 saptamani am fost la ANAF si i-am intrebat cum e cu inscrierea in Registru. Intai n-au stiut despre ce e vorba. Dupa aia... "aaa... pai n-avem Normele, asteptam sa apara la 1 aprilie, ca asa zice legea"!!
  Toata chestia e de o stupizenie crunta! Ca sa primesti legal bani ai deja un CUI pentru care ai DEPUS la ANAF toate actele constitutive! Depui bilant in fiecare an, deci STIU ca existam, inclusiv financiar! Depunem, dupa caz, Declaratiile 010 si 101 samd... Exista si Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la Judecatorie, daca se fac modificari ele apar in Registru!
  Deci CE rost mai are acest alt Registru, decat sa incurce pe toata lumea? Sau na! daca trebuie unul si la ANAF, DE CE nu si-l fac singuri, cu datele existente?
  • +3 (3 voturi)    
   :) (Vineri, 15 martie 2019, 8:21)

   Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   Registrul asta e inca un instrument de control, adica inca un motiv de a da amenzi asa cum sunt multe prevederi din legislatia fiscala si din legislatia muncii din Ro.
   Nu le pasa de sursele de finantare, de interesele romanilor sau de destinatia banilor. Vor doar un motiv in plus pentru amenzi :)
  • +1 (1 vot)    
   Exact (Vineri, 15 martie 2019, 8:56)

   Popescu19 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   "Nu avem norme !" - a fost raspunsul functionarului de la Anaf...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by