Un asistent şi un registrator medical de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au fost sancţionaţi cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni. Decizia vine la o lună după apariția în spațiul public a unei înregistrări video în care o pacientă internată la Psihiatrie, în Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, era filmată pe jumătate dezbrăcată în timp ce se săruta cu un bărbat prin grilajul despărțitor, în același timp ea fiind pipăită de un alt bolnav.

Imagini filmate in sectia de PsihiatrieFoto: Pandurul

"Au fost finalizate lucrările comisiei de cercetare disciplinară de către Comisia de cercetare disciplinară prealabilă, numită de managerul Spitalului Județean de Urgență T6rgu-Jiu prin dispoziția nr. 107/08.02.2019. A fost întocmit raportul de cercetare disciplinară nr. 8760112.03.2019,cu privire la filmarea pacienților din Secția Psihiatrie, filmare ce a făcut obiectul articolelor publicate în ziarul Pandurul din data de 07.02.2019 și în ziarul Impact în Gorj din data de 08.02.2019. Managerul unităţii a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară şi a dispus emiterea dispoziţiilor de sancţionare disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni, a doamnei registrator medical Puşcaşu Diana Ana Maria şi a domnului asistent medical principal Drumen Marius Constantin Drumen", arată reprezentanții Spitalului de Urgență din Târgu Jiu, într-un comunicat.

Şefa Secţiei de Psihiatrie a Spitalului din Târgu-Jiu a fost schimbată din funcţie și detașată la Secția de Cardiologie după ce filmarea a ajuns, în urmă cu o lună, în spațiul public. Potrivit managerului spitalului, fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie a contestat măsura în instanţă.

Poliția Gorj a deschis, pe 8 februarie, o anchetă după apariția unei înregistrări video în care o pacientă internată la Psihiatrie, în Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, era filmată doar în chiloți în timp ce săruta un bărbat prin grilajul despărțitor, în același timp ea fiind pipăită de un alt bolnav. Conducerea unității medicale spunea, atunci, că este vorba despre un "incident administrativ": "Nu este singular, mai apar astfel de incidente într-o unitate de mărimea spitalului nostru și la numărul de personal care este", afirma atunci directorul spitalului, Gigel Capotă. Filmarea a fost făcută chiar de fiica vitregă a directorului, angajată a spitalului, care părea să se amuze și să încurajeze ceea ce se întâmplă.

Citește pe larg aici: