Facebook nu va mai aproba campanii publicitare care dezinformează cu privire la efectele vaccinurilor. Compania spune că a venit vremea să pună capăt ,,farselor cu vaccinuri” de pe platformă, potrivit unui comunicat făcut public joi, informează The Guardian.

FacebookFoto: Pexels

Facebook va controla numărul de oameni la care vor ajunge informații despre grupuri și pagini care fac propagandă anti-vaccin prin eliminarea opțiunii de sugestii din bara de căutare și prin eliminarea grupurilor de acest tip din recomandările de grup la care persoanele se pot alătura.

Anunțul companiei a fost făcut după ce Facebook s-a confruntat cu mai multe critici care au vizat modul în care platforma socială amplifică fenomenul anti-vaccinare și finanțează mișcarea anti-vaccinuri.

Pentru implementarea noii politici de funcționare a recomandărilor, Facebook se va baza pe informațiile transmise de Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA.

Schimbarea de politică va afecta și platforma Instagram. Dezinformarea cu privire la vaccinuri va fi exclusă din paginile recomandate de algoritmii folosiți de companie.

Alte platforme au acționat mult mai rapid decât Facebook în efortul de a contracara campaniile de dezinformare. Pintrest, o rețea socială populară cu precădere în rândul femeilor, a interzis explicit în 2017 ,,promovarea falselor tratamente pentru boli terminale sau cronice și sfaturi anti-vaccin”.