Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor a aprobat vânzarea unui nou spray nazal care tratează depresia, potrivit BBC.

DepresieFoto: Hotnews

Producătorul Janssen spune că sprayul, comercializat sub numele Esketamine, îmbunătățește starea de spirit a pacientului în 24 de ore de utilizare. Pentru a da rezultate, substanțele componente care sunt pulverizate în nas sunt absorbite în sânge și trebuie luate împreună cu un alt antidepresiv oral.

Medicamentul este destinat pacienților al căror organism nu a răspuns la alte antidepresive în cazul cărora poate dura săptămâni pentru a avea efect. Sprayul a fost aprobat pentru prima dată de către Comitetul consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) în februarie și poate costa până la 885 dolari (673 lire sterline).

Într-o declarație, reprezentanții Janssen au spus că acest spray oferă "o terapie alternativă pentru adulții care trăiesc cu depresie rezistentă la tratament", inclusiv ajutor pentru combaterea gândurilor suicidare.