Managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București, Cristian Toma, a fost demis marți de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după ce personalul auxiliar a protestat în această dimineață în curtea spitalului, din cauza neacordării unor sporuri. Sorina Pintea s-a deplasat la spital pentru a discuta cu protestatarii, însă nu l-a găsit acolo și pe manager. Cristian Toma fusese numit manager interimar al spitalului de Sorina Pintea, în iunie anul trecut.

Spitalul Bagdasar ArseniFoto: AGERPRES

O parte din personalul auxiliar de la Spitalul Bagdasar Arseni - kineto-terapeuți, brancardieri, și registratori - a protestat, în această dimineață, în curtea unității medicale. Personalul auxiliar este nemulțumit de neacordarea unor sporuri - urmare a Legii 153/2017 și a HG 153/2018.

"Oamenii au protestat pentru modul în care li s-au calculat sporurile începând din ianuarie 2019. Ar fi trebuit să fie recalculate din iunie, şi probabil că dacă ne anunţa conducerea spitalului, am fi ştiut că există o problemă de aplicare a unui Ordin de ministru. Oamenii au dreptate, iar acest ordin va fi modificat", a declarat marți ministrul Sorina Pintea, referindu-se la situația de la Spitalul Bagdasar Arseni și motivele pentru care l-a demis pe managerul interimar.

Personalul auxiliar din sistemul sanitar acuză, de un an, faptul că nu a beneficiat de aceleași majorări salariale precum asistentele și medicii, în urma modificării legii salarizării.