Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat, marţi, decizia numirii medicului Radu Zamfir, supraviețuitorul accidentului aviatic din anul 2014 din Munții Apuseni, la conducerea Agenției Naționale de Transplant, la doar 8 luni după ce o numise în această funcție pe Anca Mureșan în locul lui Radu Deac. Sorina Pintea spune că "Lucrurile nu au mers în direcţia în care eu, personal, şi strategia Ministerului Sănătăţii o cerem".

Sorina PinteaFoto: Arhiva personala

"Am considerat că este necesar să facem aceste schimbări. Lucrurile nu au mers în direcţia în care eu, personal, şi strategia Ministerului Sănătăţii o cerem", a declarat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, fără a face alte precizări.

Medicul chirurg Radu Zamfir este noul director al Agenției Naționale de Transplant (ANT), el fiind numit în funcție astăzi, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Radu Zamfir este supraviețuitorul accidentului aviatic din 2014 din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

Radu Zamfir o înlocuiește la conducerea Agenției Naționale de Transplant pe Anca Mureșan, care fusese numită în această funcție de Sorina Pintea în vara anului trecut.

Ministrul Sănătății a semnat, astăzi, un ordin prin care încetează detașarea Ancăi Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie "Prof.dr. Octavian Fodor" din Cluj în funcția de director executiv al ANT.

Noul director executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum "Educația medicilor în domeniul transplantului" și "Dezvoltarea competențelor în transplant". De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, medicul Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o diplomă de excelentă pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.