Ancheta de la Spitalul Ilfov, unde o femeie ar fi pretins că este medic mai mulți ani, bate pasul pe loc. Purtătorul de cuvânt al unității medicale a declarat, marți, că se va modifica comisia de anchetă, pentru că doi doctori ar fi din anturajul Ralucăi Bârsan, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vreo 2-3 săptămâni ar trebui să dureze comisia de disciplină, dar și aici este o problemă, pentru că încercând să fim obiectivi în această anchetă a comisiei de disciplină, am ajuns la concluzia că va trebui să schimbăm câteva persoane din comisie, pentru că știți cum funcționează și în spitale relațiile de colegialitate. Sunt două persoane din apropierea Secției de ginecologie. Joi, o să fie o nouă decizie pentru o nouă comisie de disciplină. Sunt 7 persoane în comisie, medici ai spitalului”, a declarat, marți, într-o conferință de presă dr. Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov.

Întrebat dacă până în prezent, de când a izbucnit scandalul în care este implicată Raluca Bârsan (voluntara care și-ar fi falsificat diploma de studii), spitalul a luat măsuri administrative împotriva unor angajați care ar putea fi responsabili în acest caz, Blendea a răspuns:

„Este o procedură complicată. Am dat sancțiuni justificate, în trecut, pe absențe, în care petenții au câștigat în Instanță. Nu trecem peste proceduri, pentru că dacă am făcut vreo greșeală în lanțul acesta al anchetei, ne trezim că pierdem. Singurul lucru care s-a întâmplat până acum este rezilierea doamnei Raluca Bârsan, a contractului, decizie unilaterală, și dispariția dumneaei din spital”, a mai declarat Blendea.

Potrivit acestuia, în afară de ancheta internă, investigații fac atât Poliția cât și Consiliul Județean.

„Spitalul este supus în momentul de faţă unor anchete, atât din partea Poliţiei cât şi din partea Consiliului Judeţean, cât şi din partea administraţiei spitalului. Am crezut că o să avem finalizate răspunsuri la întrebările pe care le-am avut puse data trecute dar, termenele legale durează. Consiliul Judeţean a stabilit o comisie de anchetă prin hotărârea preşedintelui CJ , care s-a deplasat la spital şi a făcut verificările proprii vizavi de cazul Raluca Bârsan (...) Sancţiunile pot să meargă de la avertismente simple până la desfacerea contractului de muncă", a mai spus dr. Dan Blendea.

Potrivit sursei citate, până în prezent nu a fost depusă nicio reclamație pentru un eventual caz de vătămare, în urma unei intervenții care ar fi fost făcută de Raluca Bârsan.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic care activa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, la Secția de ginecologie.

Este vorba despre Raluca Daniela Bîrsan, în vârstă de 30 de ani, care şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat că diploma de studii a femeii este falsă, subliniind că va fi depusă o plângere.