​Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Național de Pneumftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde doi pacienți au murit, săptămâna trecută, din cauza infecțiilor spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, ancheta DSP a început în seara de 9 februarie, imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.

Spitalul Marius NastaFoto: marius-nasta.ro

Ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică București la Institutul Național de Pneumftiziologie "Marius Nasta" din Capitală este în curs de desfășurare, anunță Ministerul Sănătății.

"Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secția ATI a spitalului și au început stabilirea contacților și a locurilor de unde provin pacienții infectați. De asemenea, au fost limitate internările în secție și au fost luate măsuri de dezinfecție. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existența infecțiilor nosocomiale în secția spitalului, dar a și raportat imediat la direcția de sănătate publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgență măsurile necesare pentru asigurarea siguranței pacienților internați", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.