Numărul persoanelor care își pierd viața în Anglia din cauza consumului de alcool a ajuns la un nivel record în 2017, iar NHS avertizează că o persoană ajunge la spital la fiecare 30 de secunde din cauza consumului de băuturi alcoolice, relatează The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2017 au fost înregistrate 5 843 de decese în care consumul de alcool a fost cauza primară a morții, iar în 80% dintre cazuri s-au dovedit a fi mortale diverse boli ale ficatului.

Datele furnizate de NHS arată o creștere cu 6 procente a deceselor cauzate de consumul de alcool față de anul precedent și o creștere de 17% înregistrată într-un deceniu.

,,Din nefericire, a fost stabilit un nou record al deceselor cauzate de alcool”, a spus Ian Hamilton, cercetător la Universitatea York .

În vreme ce numărul celor care beau mai mult decât este sigur- cu doar 21% trecând de limita recomandată de 14 unități de alcool pe săptămână- persoanele trecute de 40 de ani consumă mai mult alcool și dau seama de 80% dintre decesele înregistrate unde cauza primară a morții este consumul excesiv de băuturi alcoolice.