Colegiul Medicilor din România anunță că nu a eliberat niciun document care să îi confere pretinsului medic italian, care avea de fapt 8 clase și a reușit să opereze la 5 clinici private din București, dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE:Colegiul Medicilor București precizează, la solicitarea HotNews.ro, că s-a autosesizat pe data de 28 decembrie 2018 "cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către o persoană", iar "după verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală."

"Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca Politi Matteo și Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România și de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume. Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatului de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", subliniază Colegiul Medicilor.

Reprezentanții Colegiului Medicilor adaugă că "Remarcăm vigilența Colegiului Medicilor din București și susținem demersurile legale demarate. CMB s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic și a sesizat organele de urmărire penală."

  • Colegiul Medicilor București: Ne-am autosesizat și am sesizat organele de urmărire penală

Colegiul Medicilor din Municipiul București preciează, la solicitarea HotNews.ro, că s-a autosesizat, pe 28.12.2018, cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către o persoană.

"După verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală", arată dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiului Medicilor București.

"În ceea ce privește verificările făcute, acestea au fost legate strict de dreptul de practică a profesiei de medic de către persoana respectivă și au vizat evidențele noastre, evidențele Colegiului Medicilor din România iar, prin intermediul Colegiului Medicilor din România, au fost cerute clarificări prin sistemul Sistemul de Informare a Pieței Interne IMI și de la celelalte state membre ale Uniunii Europene", mai precizează medicul Cătălina Poiană.

"Nici instituția noastră și nici Colegiul Medicilor din România, potrivit informării pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoană să practice profesia de medic pe teritoriul României. Toate aspectele legate de acest caz urmează să fie lămurite de organele îndrituite", arată președintele Colegiului Medicilor București.