Panouri anti-vaccinare au fost amplasate în mai multe localități din țară, miercuri, chiar în ziua în care Ministerul Sănătății a declarat epidemia de gripă, relatează Mediafax. Panourile au fost amplasate, miercuri, în Târgu Mureș, pe str. Gheorghe Doja, în județul Brașov pe drumul spre Predeal, în localitățile Corunca și Târnăveni, din județul Mureș, precum și în județul Cluj.

Campanie antivaccinareFoto: Vaccinuri - Cunoste riscurile Facebook

Panourile conțin mesajul „Vaccinurile sunt medicamente – citește prospectele. Cunoaște riscurile”, „Tu ai mânca un măr dacă ar fi injectat cu ingrediente din vaccinuri?” sau „Vaccinurile sunt contaminate – metale grele, ADN uman, ADN animal”.

Membrii proiectului „Cunoaște riscurile” își asumă inițiativa pe facebook.

„Mulțumim celor care ne susțin financiar ca să putem continua informarea! Nu în ultimul rând, vrem să mulțumim și firmei care ne ajută cu aceste panouri (aici am avut surpriza plăcută să găsim oameni care ne-au înțeles și ne susțin, indiferent de obstacolele pe care le-au întâmpinat din partea autorităților)”, se mai arată în postare.

„Cunoaște riscurile” este un proiect pornit de un grup de oameni care luptă pentru conștientizare a efectelor adverse ale medicamentelor, incluzând, aici, și vaccinurile.

„Milităm pentru dreptul la informare, încurajând populația să citească prospectele tuturor medicamentelor, inclusiv ale vaccinurilor. Oferim gratuit resurse pentru informare: prospecte integrale, studii medicale, cărți de specialitate”, precizează membrii „Cunoaște riscurile”.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii. Ulterior, numărul deceselor a crescut la 58.

xxx