Încă două paturi performante pentru pacienții arși, în afara celor 11 din București (6 la Spitalul Floreasca și 5 la Spitalul de Arși) vor putea primi pacienți începând din 1 februarie, la Spitalul Județean din Brașov. Cele două paturi, cumpărate în urma unei sponsorizări, "sunt complet izolate de restul secției și spitalului, au multe facilități, dar noua structură încă nu este ceea ce ar trebui să fie conform cerințelor internaționale. Dar sunt relativ echivalente celorlalte 11 existente în București și au rolul de a optimiza îngrijirea pacienților cu arsuri grave până la construirea (în câțiva - poate 5 ani) a centrului de arși din cadrul Noului Spital Clinic Regional de Urgență Brașov", a declarat, pentru HotNews.ro, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, medicul Dan Grigorescu.

Pat pentru pacientii arsiFoto: Dan Grigorescu

"Noua organizare și apariția acestor două paturi a condus la îndeplinirea condițiilor de acreditare pentru Unitatea de Arși din cadrul secției/spitalului, entitate de rang inferior Centrelor de arși. Această Unitate de Arși este prima organizată în țară în acest moment în afara Capitalei. Ele vor intra în circuitul național începând cu 1 februarie, perioada următoare fiind necesară pentru instruirea suplimentară a personalului medical din secție la nivelul rigorilor cerute de activitatea de tip Anestezie-Terapie Intensivă (ATI)", a precizat medicul Dan Grigorescu, pentru HotNews.ro.

Cele două paturi au fost cumpărate de spital după ce, în urmă cu patru luni, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, medicul Dan Grigorescu, a primit o sponsorizare de la o multinațională, iar sponsorul a lăsat la aprecierea medicului cum vor fi folosiți acești bani.

România are în acest moment 13 paturi performante pentru pacienții arși (6 la Spitalul Floreasca, 5 la Spitalul de Arși din București și cele două noi paturi de la Spitalul Județean din Brașov) însă nu are niciun pat de maximă siguranță pentru pacienții mari arși.

Așa arăta anterior salonul în care sunt acum cele două noi paturi pentru arși:

HotNews.ro a relatat pe larg, la finalul anului trecut, motivele pentru care România nu are, nici la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata măcar un singur pacient mare ars.

Citește și: