Alți trei bărbați, în vârstă de 57, 62 și 78 de ani, și trei femei în vârstă de 34, 62 și 63 de ani, din județele Sălaj, Sibiu, Prahova și București, au murit din cauza gripei, anunță marți seară Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP), citat de Mediafax. Numărul deceselor a ajuns astfel la 54.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel mai recent deces provocat de gripă a fost înregistrat chiar marți, 29 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din județul Sălaj, confirmat cu virus gripal tip A. Medicii încă nu știu dacă acesta era vaccinat antigripal sau nu, anunță INSP.

Luni, au murit o femeie în vârstă de 34 de ani din județul Prahova, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 și un bărbat de 78 de ani, tot din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Sâmbătă, 26 ianuarie, au murit, tot din cauza gripei alte două femei, de data aceasta din București, una de 62 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 și una de 63 de ani, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09.

Vineri, 25 ianuarie, a murit un bărbat de 62 de ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare.

Cu toții sufereau și de alte boli.

Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul sezonului se ridică astfel la 54.