Creșterile de salarii nu i-au convins pe medici să rămână în țară: România a pierdut, în medie, 6 medici în fiecare zi din 2018

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 ianuarie 2019, 9:01 Actualitate | Sanatate


Medici
Foto: sxc.hu
​Creșterile salariale semnificative pe care anul 2018 le-a adus în sistemul sanitar par să nu îi fi convins pe o parte dintre medici să rămână să profeseze în țară. Chiar dacă salariile unora dintre ei au crescut substanțial sau chiar s-au dublat începând din martie anul trecut, numărul celor care au făcut cerere pentru a obține certificate de conformitate (documente care le permit să profeseze în afara țării) a scăzut nesemnificativ în 2018, după creșterea substanțială a salariilor din sistem, comparativ cu anul 2017, arată datele transmise HotNews.ro de Ministerul Sănătății. Datele arată că România a pierdut, în medie, 6 medici în fiecare zi din 2018.

În total, 2.312 medici au cerut eliberarea certificatelor de conformitate în anul 2018, în timp ce în 2017, numărul total a fost de 2.794 de medici, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății la solicitarea HotNews.ro.

2.312 medici înseamnă o medie de 6 medici pe zi care au cerut documentele pentru a părăsi țara și a putea profesa în străinătate în anul 2018.

Cu un an mai devreme, în 2017, înainte de creșterea salariilor din sistemul sanitar, totalul de 2.794 însemna o medie de 7,6 medici plecați zilnic din țară.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat, pentru HotNews.ro, că nu este obligatoriu ca toți medicii care au cerut eliberarea acestor certificate de conformitate să plece din țară, putând exista și excepții.

Numărul medicilor care au solicitat certificate de conformitate în 2017 și 2018 (sursa: date transmise de Ministerul Sănătății la solicitarea HotNews.ro):Certificatele de conformitate în baza cărora medicii români au dreptul să profeseze în afara țării sunt eliberate, la cerere, de Direcțiile de Sănătate Publică, aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

 • Ministerul Sănătății transmisese în urmă cu o lună alte date privind numărul medicilor deciși să plece din țară: S-au strecurat inexactități
Pe de altă parte, cu doar o lună în urmă, în decembrie 2018, Ministerul Sănătății a transmis alte date privind numărul de certificate de conformitate cerute de medicii care vor să profeseze în afara țării, care arătau o ușoară creștere în 2018 comparativ cu anul 2017. Datele respective au fost transmise de Ministerul Sănătății ca răspuns la o interpelare pe această temă formulată de deputatul PSD Ioan Dîrzu. Potrivit răspunsului Ministerului Sănătății la interpelarea deputatului PSD, numărul medicilor care au solicitat eliberarea documentelor de conformitate pentru a putea profesa în străinătate în perioada ianuarie 2018 - noiembrie 2018 a fost de 2.580, în creștere foarte ușoară față de aceeași perioadă a anului 2017 (2.548 de cereri).

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru HotNews.ro, că în răspunsul oferit în urmă cu o lună de instituția pe care o conduce, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, "s-au strecurat inexactități".

Deputatul PSD Ioan Dîrzu scria, în interpelarea sa, că "a venit momentul să culegem rezultatele implementării din Programul de guvernare 2018-2020, referitoare la majorarea salariilor medicilor, care au primit într-o singură tranșă măririle salariale pentru următorii 3 ani".

El i-a adresat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, următoarea întrebare: "Care este numărul cererilor depuse de medici pentru a profesa în afara țării, după implementarea majorărilor salariale și comparativ cu perioada de dinaintea majorărilor?"

Răspunsul oficial transmis de Ministerul Sănătății la interpelarea formulată de deputatul PSD Ioan Dîrzu:

"Referitor la întrebarea/interpelarea dvs. privind "cererile medicilor de a pleca din țară", vă comunicăm următoarele:
Situația solicitărilor depuse de medici pentru eliberarea documentelor de conformitate se prezintă astfel:
- în perioada ianuarie 2017 - noiembrie 2017 s-aua înregistrat 2.548 de cereri.
- în perioada ianuarie 2018 - noiembrie 2018 s-au înregistrat 2.580 de cereri."


De asemenea, în noiembrie anul trecut, Sorina Pintea declara că "cererile depuse de medici pentru a pleca în străinătate, pentru acele certificate de conformitate, au scăzut cu aproximativ 45-50%. Există, în schimb, foarte multe solicitări pentru a se întoarce în România".

Sorina Pintea a explicat, săptămâna aceasta, pentru HotNews.ro, că declarația sa din luna noiembrie făcea referire la o anumită perioadă din an, nu la întreg anul 2018, fiind vorba, la acea vreme, despre date parțiale.

 • Salariile medicilor au crescut substanțial începând din martie 2018
Salariile angajaților din sistemul sanitar, în special medici și asistente, au crescut substanțial începând din martie 2018.

Cei mai norocoși angajați din sistem au primit chiar salariile dublate după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. Doar o parte dintre angajații din sistem - personal TESA, biologi, chimiști și biochimiști - nu au beneficiat de majorări salariale.

Sorina Pintea a anunțat, încă de la instalarea în funcția de ministru al Sănătății, în februarie 2018, că salariile medicilor și asistenților urmau să crească în luna martie cu procente cuprinse între 70% și 172%, față de nivelul din luna ianuarie, potrivit legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice.

Ministrul Sănătății a dat asigurări, la acea vreme, că există bani cuprinși în buget pentru aceste majorări subtsanțiale, adaugând că "Principala mea temere este să avem un act medical de calitate, corespunzător acestor salarii. Aducem salariile aproape la nivelul Uniunii Europene, deci cred că trebuie să oferim și servicii la nivel de Uniunea Europeană. În acest moment nu mai există scuză."

 • Un medic român a plecat din țară la fiecare 6 ore până în 2016
În România, un medic plecă din țară la fiecare 6 ore, arătau datele prezentate de Colegiul Medicilor la finalul anului 2016. Peste 14.500 de medici români au solicitat de la Colegiul Medicilor actele necesare pentru a putea profesa în afara ţării în perioada 2010-2016. La finalul anului 2016, peste 10.000 de medici români lucrau în Germania, Franţa şi Marea Britanie - cele mai importante 3 destinații alese de medicii români care părăsesc țara.

În domeniul asistenței medicale, scurgerea de creiere a devenit o reală urgență în România, profesioniștii calificați devenind din ce în ce mai greu de găsit, arată și un studiu al Băncii Mondiale, publicat în vara anului trecut de HotNews.ro. De exemplu, în 2017, rata de neocupare a locurilor de muncă în sectorul sănătății a fost mai mult decât dublă față de media economiei, arată studiul citat.

Practic, unul din patru medici a plecat să lucreze în străinătate. Între anii 2000 și 2013, numărul medicilor români care au părăsit țara a crescut cu peste 650 la sută, depășind 14.000 în 2013 (peste 25% din totalul medicilor români). Ca urmare, multe zone rurale sunt lăsate fără asistență medicală, agravând situația celor mai săraci români.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10774 vizualizari

 • +16 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 ianuarie 2019, 9:05)

  [anonim]

  • +4 (12 voturi)    
   subpt partida r00ssnacka ... (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:34)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui

   Romania a intrat in descompunere accelerata !
   • +2 (12 voturi)    
    normal ca nu e de la noi (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:50)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    mai natangila, ce dreac de treaba au rusii cu asta?
    dam vina pe altii, nu e din cauza noastra ca votam talhari analfabeti in cele mai inalte functii.
  • +6 (8 voturi)    
   2200 de rezidenți,200 de locuri. (Joi, 17 ianuarie 2019, 13:27)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Restul sunt povești de presă.Jurnaliști care văd și aud numai ce mint PSD-ALDE.Medicii pleacă din țară și nu numai medicii pentru-că în România sunt locuri de muncă numai pentru analfabeți funcționali cărora Guvernul României vrea să le facă salarii mari plătite de noi.În România nu se plătește competența profesională,nu există răspundere pentru faptele tale.
 • +15 (21 voturi)    
  medici nesimtiti... (Joi, 17 ianuarie 2019, 9:12)

  liviu_ [utilizator]

  auzi la ei... pe langa salarii vor si conditii, medicamente, respect, aparatura, spitale moderne si curate... ce oameni... ei nu se multumesc cu spaga... vor alte lucruri in locul spagii! sa plece ca nu sunt romani! orice om care refuza spaga, hotia, nesimtirea si nu voteaza psd nu e un roman adevarat!

  psd a facut tot ce a putut, da medicii sunt clar de vina ! fac parte din statul paralel si vor sa destabilizeze romania! sunt convins ca sunt platiti de straini f. mult ca sa nu vina in conditiile excelente din spitalele romanesti!

  PS: dragi postaci psdisti... consider o schimbare de cariera in postac... dar as avea cateva nelamuriri:
  1 - am scris suficient de psdistic acest comentariu?!
  2 - cat e salariu de postac?!
  3 - e full time sau part time?!
  4 - se poate lucra de acasa?!
  5 - cat e salariu?! primesti bonuri de masa, asigurare medicala? pensie?! e pe cartea de munca?
  Multumesc anticipat
  • +8 (10 voturi)    
   Perfect subliniat (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:00)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   la cei vechi, gen parintii mei, circula vorba - si gestul: nu se poate, tre' sa-i multumesti cumva... e, ceva mic, ASA SE FACE, ASA-I FRUMOS, totusi suntem oameni. Oamenii astia sunt captivi sau recapturati.
   Oameni buni, noapte buna.
   Pana nu se-nchid granitele din varii motive, sa plecam daca vrem normalitate.
  • +9 (9 voturi)    
   E clar ca strainii saboteaza (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:01)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   sanatatea din Romania.
   Au spus-o voalat ce-i drept atat maestrul flaushat cat si maestrul cu lingoul sub pat.
 • -17 (21 voturi)    
  arnaque... (Joi, 17 ianuarie 2019, 9:21)

  demaGOGU [utilizator]

  ...concurenta este f dura ptr un post permanent in sistemul romanesc 15-20/loc!

  deci raman cei mai buni in sistem, iar 19 trebuie sa ia calea pribegiei.
  • +4 (6 voturi)    
   A lup igus (Joi, 17 ianuarie 2019, 12:06)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   si cam atat.
   Cui vrei.
 • +6 (14 voturi)    
  Curaj Pinteo! (Joi, 17 ianuarie 2019, 9:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Iesi pe ecranele tv si manânca iar r*t ca o carierista politrucă ce ești. Zi ca nu e chiar așa, minte si promite cum stiti voi, cei din guvernul hotiei nationale. Medicii pleaca pt k le e scârba de halul in care ati jefuit si distrus tara, tu si gasca ciumata din care faci parte.
 • +16 (16 voturi)    
  Poate ca (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:15)

  Alex S [utilizator]

  Poate ca problema nu sunt doar salariile, ci si conditiile si mentalitatea comunista din spitale, orasele super aglomerate si poluate, oamenii de proasta calitate care sunt promovati pe nepotisme.
 • -4 (16 voturi)    
  Cine stie sa citeasca un tabel observa (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:52)

  xrogo [utilizator]

  imediat tendinta descrescatoare a cererilor de plecare, astfel incepand cu august 2018 tendinta este mai abrupta, comparati cu lunile corespunzatoare din 2017 si trageti concluziile!
  • +2 (10 voturi)    
   Practic (Joi, 17 ianuarie 2019, 12:11)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   daca calculam doar din aprilie 2018 cand au crescut efectiv salariile, plecarile sunt cu 40-50% mai mici decat pt aceiasi perioada din 2017 cu varful in decembrie cand plecarile sunt cu aproape 300% mai mici fata de decembrie 2017, insa evident ca hotnews nu observa lucru asta.
 • +14 (16 voturi)    
  perspectiva de medic (Joi, 17 ianuarie 2019, 11:25)

  f31 [utilizator]

  Hai sa va spun si perspectiva unui medic specialist care pleaca peste 2 luni in Germania.
  1. Salariile au crescut pentru cei care lucreaza in sistemul de stat. In sistemul de stat intra cei cu pile, eventual si spaga. In orasele mai mici ai sanse sa intri doar cu spaga (incepe cam de la 20000 e). In orase foarte mici ai sanse sa iei un post pe bune. Numai ca acolo nu ai aparatura, nu ai colegi, nu ai posibilitatea sa gestionezi un caz mai complex.
  2. Cei care lucreaza in sistem privat nu au beneficiat de cresterile salariale. Daca lucrezi cu CAS, te stresezi zilnic din cauza sistemului informatic care nu functioneaza. Daca nu lucrezi cu CAS, consulti pacientul, faci planul de tratament, iar la medicul de familie pacientul are surpriza ca nu i se accepta scrisoarea medicala pentru ca... medicul nu avea contract cu CAS. Si angajatorul, clinica privata te preseaza sa prescrii cat mai multe investigatii, chiar si inutile, dar care aduc bani clinicii...
  3. In cazul fericit in care ai prins un post (cu pile, spaga sau in mod exceptional prin concurs corect) incepe lupta cu dinozaurii din sistem pentru care orgoliile conteaza mult mai mult decat viata pacientilor. Si umilinta cand trebuie sa zici pacientului sa-si aduca medicamentele de acasa. Sau ca s-au terminat fondurile pentru o analiza sau investigatie si trebuie sa-si plateasca din buzunarul propriu.
  Viata de medic nu e roz in Germania si sincer in momentul de fata strict din punt de vedere financiar nu mai merita. Insa am siguranta unui loc de munca placut, colegi profesionisti care urmaresc binele pacientului si colaboreaza intre ei, respect din partea societatii, protocoale, aparatura moderna si conditii de lucru bune.
  Sa spuneti si la madam Pintea ca daca nu incepe prin transparentizarea concursurilor pentru posturi si reformarea sistemului medieval din UMF-uri o sa tot plece medicii, pentru ca daca nu esti pila cuiva si nu doresti sa dai spaga si sa te umilesti pentru un post ramai pe dinafara.
 • -3 (11 voturi)    
  :) (Joi, 17 ianuarie 2019, 11:25)

  lula [utilizator]

  Un neam prin alianta e doctor in Germania. Abia ce si-a terminat rezidentiatul in SUA, si a decis sa se intoarca in tara lui. Acum e nemultumit ca munceste pe 4000 € in Berlin, ca primea 6000 de dolari la un program mai putin incarcat in SUA. Nah....toti au probleme!
  • +6 (6 voturi)    
   Pt germania (Joi, 17 ianuarie 2019, 12:21)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui lula

   4000 euro din care in mana ramai cu vreo 2500 dupa ce platesti impozitul, nu e deloc mult in conditiile in care in germania doar pe chirie platesti 400-500 euro/luna, pe intretinere de la 300-400 euro/luna in sus iarna, pe asigurari inca pe atat iar pe tv+internet+telefon de la 150 euro /luna in sus.
   • +3 (5 voturi)    
    La banii ăștia era un medic de mâna a 3-a (Joi, 17 ianuarie 2019, 13:39)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    Scriu unii pentru proști.Da iei 4000 de euro pe săptămână,sau 4000 de euro pe lună dacă ești medic între bun și foarte bun.Se plătește competența și munca este respectată.Medicul își face meseria,alții răspund de curățenie,organizare,dotare.La noi managerii numiți politic se cred stăpâni și dacă doctorul nu cotizează cu ceva ,îi face șicane care se răsfrâng asupra bolnavului.În lipsa unor criterii de management și proceduri privind intervențiile,medicii sunt șicanați de colegi analfabeți ajunși în funcții cu pile politice.
   • +2 (2 voturi)    
    nu, nu (Joi, 17 ianuarie 2019, 14:15)

    lula [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    e vorba de net, nu de brut :)
    • -1 (3 voturi)    
     Medicii rezidenti (Joi, 17 ianuarie 2019, 14:34)

     mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui lula

     nu castiga in germania 4000 euro net in mana ci undeva in jurul a 2500 euro/luna....comparat in Romania un medic rezident are in jur de 7000 lei/luna in mana adica in jur de 1500 euro in conditiile in care in Romania foarte putini platesc chirie fata de germanie in conditiile in care aici peste 97% din populatie detine o proprietate imobiliara fata de 50-60% dintre germani. In rest cheltuielile cu intretinerea, asigurari, tv-net-gsm sunt de 3-4x mai mici in Romania, doar cheltuielile cu mancarea sunt aprox. la fel daca mananci din supermarket, daca mananci la restaurant preturile sunt de 2-3x mai mari in germania.
 • 0 (8 voturi)    
  Schimbarea cu cine începe? (Joi, 17 ianuarie 2019, 13:22)

  of of [utilizator]

  Dacă tinerii nu rămân în sistem, să-l schimbe din interior, atunci cine să producă schimbarea?
  Sistemele de sănătate ale statelor unde pleacă acești medici (de ex. NHS în Marea Britanie etc.) ar trebui să ne plătească cheltuielile lor de școlarizare, de la clasa I la rezidențiat. Noi îi educăm pe banii noștri și apoi pleacă în străinătate... e dreptul lor să plece, dar și noi avem dreptul la medicii pe care i-am educat pe bani publici! E număr limitat de locuri la facultățile de Medicină!!, gândit pentru nevoile societății românești. Dacă acești medici pleacă, noi cui rămânem?
  Problema trebuie discutată la nivel european. Nu e corect ca statele mai bogate (din Vest) să ia forța de muncă bine pregătită și motivată a statelor mai sărace (din est). Nu e vorba doar de dreptul fiecărui individ de a călători și a munci acolo unde vrea, deja fenomenul e prea extins și ne afectează prea tare. E fenomen de masă, nu mai e vorba de destin individual. Cine știe că vrea să plece în străinătate, să facă facultatea acolo, din anul întâi. Îi afectează și pe vestici, căci poate duce la creșterea șomajului în rândul tinerilor + sentimentele de xenofobie... Numărul de locuri de muncă disponibile pentru străini trebuie limitat, chiar dacă nu ne place ideea. „Libera circulație” de care se face atâta caz în UE e o idee bună, dar nu când devine fenomen de masă prin care statele sărace își pierd masiv populația activă.
  • +2 (6 voturi)    
   . (Joi, 17 ianuarie 2019, 14:19)

   Rhemax [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Tot nu intelegi ca nu e vorba despre bani? Criteriul salarial e poate al treilea ca importanta in ceea ce priveste motivul plecarii in alta tara.
   In ceea ce priveste ideea ca medicii ar datora ceva statului, sistemul educational e platit din bani publici, deci din taxele tututror care contribuie, inclusiv din cele ale parintilor respectivilor medici.

   Medicii am putea sa-i tinem cu forta intr-un sistem feudalizat, sclavi ai profesorilor dinozauri care fac ce vor cu viata pacientilor si nici nu doresc sa-si invete rezidentii. Ghici cam cat de motivati sau competenti vor fi apoi acesti medici sa te trateze?

   Pe de alta parte, cum ar fi sa nu-i lasam sa plece pe toti ce fac o facultate, de ce sa-i discriminam pe medici ?
   • 0 (0 voturi)    
    și la nivel european (Joi, 17 ianuarie 2019, 18:47)

    of of [utilizator] i-a raspuns lui Rhemax

    Problema aceasta a început să se discute și la nivel european, în sensul celor spuse de mine: numărul de locuri de muncă pentru străini trebuie limitat cumva (limitele fiind generoase), pentru că nu e corect ca statele bogate să fure forța de muncă bine pregătită a celor sărace, apărând dezechilibre de diverse tipuri. Vezi poziția nemților, recent.
    Sigur că e o mafie e dinozaurilor, iar soarta rezidenților nu e foarte fericită. Îi susțin pe rezidenți și pe medicii din provincie care sunt nevoiți să profeseze în spitale cu tot feluri de lipsuri; la nivel uman, individual, îi înțeleg, mai ales dacă au și copii. Problema trebuie discutată nuanțat, dar cred că medicii trebuie să mai REZISTE încă 2 ani. Ca și toți cei care se gândesc să plece. Anul ăsta avem 2 rânduri de alegeri, la anul la fel. Dacă ne mobilizăm puternic, putem trimite PSD în opoziție (alături de ALDE și UDMR), pentru cel puțin 2 mandate. 8 ANI FĂRĂ PSD, CUM SUNĂ ASTA?
  • +1 (1 vot)    
   Sigur... (Vineri, 18 ianuarie 2019, 16:35)

   Observatory [utilizator] i-a raspuns lui of of

   plătiți doctorii la nivel European, construti spitale moderne și cu aparatura la nivelul Germaniei sa Statelor Unite, medicamente de nivel superior ( nu sa te duci in Bulgaria, de care Romania face misto)
   Proverbul este adevarat, Peștele pute de la cap!

   Sincer, aveți ce ați votat !
   De 72 de ani votați numai analfabeți sa va conducă !
 • +3 (3 voturi)    
  Nu au decat sa plece (Joi, 17 ianuarie 2019, 14:17)

  Raka [utilizator]

  Nu avem nevoie de medici in Romania, ne vor trata vracii si vrajitoarele din satrele de tigani, ne vor spune descantece etc si s-a rezolvat. Vom importa samani din Africa.
 • +2 (2 voturi)    
  6 medici pe zi! Socant! (Joi, 17 ianuarie 2019, 14:26)

  V. Istina [utilizator]

  Asta e rezultatul “monstrilor sacri” ai spitalelor romanesti, mici grupari de interese, mai mult ori mai putin morbide. Daca tot Guvernul e asa, de ce nu si tot sistemul medical?

  Si atunci tu, ca tanar medic, unde sa intri? Te strecori printre ailalti cinci. Macar stii ca in alta tara esti util si castigi si decent, fara sa-ti fie rusine ca esti medic, adica spagar, ca in Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce pleaca medicii? (Duminică, 24 martie 2019, 9:32)

  Andrei Capatina [anonim]

  Am plecat in 2009.

  In acea vara, am candidat pe un post de medic de familie la policlinica militara. Postul a fost luat de un coleg civil (ne-eligibil), cu un unchi in Parlamentul Romaniei. Colegii au renuntat sa aplice cand au auzit "al cui e postul".

  Cu un an inainte am incercat sa cumparam un apartament, dar eu si sotia, fiind medici, nu ne-am calificat la un imprumut de 100.000 de euro.

  Apoi, anul acela au fost multe nunti tiganesti pe strada noastra. La propriu pe strada. Politia se ducea sa ceara scuze, apoi veneau la noi la usa sa le aratam unde-i problema.

  Eu nu cred ca eram bine pregatit cand am plecat.
  UMF Carol Davila Bucuresti nu m-a pregatit ca medic. Iar rezidentiatul nu m-a pregatit sa fiu un medic de familie competent.
  Singurele cursuri folositoare din Facultate au fost cele de engleza wink wink.

  In UK insa sistemul te formeaza repede, iar daca esti inteligent, poti sa te integrezi, sa avansezi, sa devii apreciat.

  O sa ma intorc vreodata inapoi? Glumeam ca poate la pensie. Dar nici atunci nu merita sa te intorci la ne-civilizatie, hotie si mizerie. Poate ca la pensie ma retrag undeva precum Croatia, Slovacia, Ungaria sau chiar Bulgaria. Conditii mult mai decente de trai.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by