Un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman, care nu fusese vaccinat antigripal și avea condiţii medicale preexistente, a murit din cauza gripei, numărul deceselor urcând la 8, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Niciuna dintre cele opt persoane care au murit până acum din cauza gripei nu era vaccinată antigripal.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în intervalul 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, cu 9,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (48.546) şi cu 32,5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978), potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Creşterea este datorată în parte şi datelor subraportate din săptămâna anterioară ca urmare a sărbătorilor legale, potrivit reprezentanților Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Până la 6 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.203.057 de persoane din grupele la risc, cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătăţii.