Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a interzis, începând de luni, accesul vizitatorilor, în urma creșterii numărului cazurilor de gripă, a declarat, pentru HotNews.ro, managerul spitalului, medicul Emilian Ioan Imbri. Aceeași măsură a fost luată și de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş, a confirmat, pentru HotNews.ro, managerul spitalului, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Spitalul Victor BabesFoto: Spitalul Victor Babes

Managerul spitalului a precizat că în spital sunt internați în jur de 60 de pacienți diagnosticați cu gripă. Zilnic, o parte dintre acești pacienți sunt externați, iar alții sunt internați în locul lor. De asemenea, la acest spital ajung și numeroși pacienți cu gripă care sunt tratați fără să rămână internați, acest lucru nefiind necesar.

La rândul său, medicul Adrian Streinu Cercel spune că la Institutul Balș s-au prezentat, în ultimele 24 de ore, peste 200 de pacienți cu gripă, o parte dintre aceștia rămânând internați, iar restul fiind tratați la domiciliu.

Medicul Emilian Ioan Imbri a precizat că nu este vorba despre carantină, ci despre limitarea completă a vizitelor, carantina fiind o măsură ce poate fi declarată doar de către Ministerul Sănătății.